Principal » Internet » Zortrax M200 Plus - un test al unei mari imprimante 3D din Polonia

Zortrax M200 Plus - un test al unei mari imprimante 3D din Polonia

Internet : Zortrax M200 Plus - un test al unei mari imprimante 3D din Polonia

imprimare 3D este încă în evoluție, care este un exemplu foarte bun al portofoliului companiei poloneze Zortrax din Olsztyn. Am petrecut seriile de toamnă care testează capacitățile imprimantei compacte Zortrax M200 Plus. Acesta este un design clasic, imprimarea prin LPD, adică impunerea unor straturi suplimentare de material. În acest proces, dimensiuni de precizie și repetabilitate, care M200 plus prevede impecabil. Testele sunt plăcerea pură. Din modelul ZortRAX M200, nu numai manipularea imprimantei, dar, de asemenea, software-ul, în care ne pregătim pentru ea modele.

Înainte de a începe imprimarea

..

M200 Plus, ca și alte imprimante ale acestui producător, este dotat cu echipament complet. În principiu, îl puteți cumpăra într-un atelier complet gol și puteți începe să lucrați imediat. În plus față de imprimantă, vom găsi, de asemenea instrumente de bază care vor fi utile atunci când finisare modele, cum ar fi un bisturiu, un foarfece, clești pentru tăierea unui filament, care va fi, de asemenea util atunci când eliminarea subtors de printuri gata făcute, o lopată pentru separarea modele de platformă, pensete, tije de întrerupere duza În cazul colmatării (nu am avut posibilitatea de a utiliza, din perspectiva mea extruder nu bloca :-)), chei Allen, mănuși, ochelari de sănătate și siguranță și un instrument pentru demontarea capului.

Zortrax M200 Plus în timpul lucrului, cu capac, unelte și mai multe imprimări

În plus, în setul vom găsi mai multe elemente pe care trebuie să ne mount. Aceasta va fi o bandă care leagă capul de imprimare cu un computer de imprimantă, un ghid și un discurs pe un filament și o platformă ceramică pe care vor fi create imprimări. M200 Plus este de asemenea vândut cu perdelele laturilor și ușilor din față pentru camera de imprimare, care merită montate - ele ajută la menținerea temperaturii corespunzătoare în cameră, împiedicând praful să intre în centru și să suprime ușor zgomotul de la dispozitiv. Toți pașii pe care trebuie să o facem înainte de prima pornire a imprimantei sunt descrise în instrucțiunile scurte. Setul include, de asemenea, o rolă de filament cu Ultrat la început.

În caseta veți găsi, de asemenea, un stick de memorie mică, care va fi memoria noastră a imprimantei, și un card USB WiFi. Imprimanta are două sloturi USB la baza care poate fi utilizată pentru memorie și WiFi, iar dacă preferăm o conexiune prin cablu, o soclu Ethernet RJ-45 a fost plasată pe spate. Conexiunea poate fi utilizată pentru a trimite modele pentru a imprima, a verifica starea imprimantei și pentru a trăi cu montat în camera de imprimare a camerei.

Ecranul tactil IPS de pe față este utilizat pentru a acționa imprimanta și puteți vedea imediat că imprimanta funcționează sub controlul modificat Android. Înainte de a imprima după plasarea imprimantei într-un loc nou, tot trebuie să treacă prin procesul de calibrare. Platforma se bazează pe trei standuri cu înălțime reglabilă și cu ajutorul sfaturi de program pe care trebuie să le setați, astfel încât platforma este orizontală. Software-ul conduce prin calibrare manual, prezentând, dacă trebuie să porniți fiecare șurub.

Șurubul de reglare a înălțimii platformei (alte două sunt pe spate)

Pentru a pregăti modele, veți avea nevoie de un Z-Suite, în care se poate roti modele, tăiate, de a genera standuri, selectați calitatea imprimării, evaluarea consumului de material și în final exportă fișierul cu codul mașinii pentru imprimantă. Programul este disponibil pentru Windows și MacOS. Modelele pot fi create în orice program de modelare CAD sau care ne exporturile din fișierul STL, coperta, 3MF sau DXF, dar aranjarea lor pe platformă și pregătirea codul mașinii trebuie să aibă loc în Z-Suite.

Caietul de sarcini și modificări în ceea ce privește Zortrax M200

Zortrax M200 Plus este una dintre imprimantele mai mici. Zona de lucru are dimensiuni 200 x 200 și ori 180 mm (modele mai mari înainte de imprimare pot fi tăiate utilizând Z-Suite și Bandă Material adeziv adecvat). Aparatul în sine ne va duce la un volum de aproximativ 35 × 45 × 65 cm spațiu, inclusiv un pic moale pentru o bobină de filament din spatele imprimantei și puneți capul ghid în mișcare. Este necesar să aveți acces la partea stângă a peretelui din spate pentru a nu împiedica modificările filamentelor și comutatoarelor. De asemenea, ar trebui să regândească acoperirea Zortrax Hepa achiziționată separat, pe care o puteți citi mai mult la sfârșitul articolului.

Noul Zortrax Hodend 3 Cap cu duza de 0,4 mm

După cum probabil ați ghicit, imprimanta Zortrax M200 Plus sa bazat pe Zortrax M200, pe care am avut plăcerea de a vă revizui acum doi ani. La prima vedere, aceste modele sunt dificil de distins, dar numai prima imprimare pentru a observa modificări. Între timp, software-ul Z-Suite a fost, de asemenea, dezvoltat.

ModelZortraxM200PlusZortraxM200
Zonălucru200×200și ori180MMFormășidiametrumaterialbobina175MMCapșiduzăZortraxHodendv304MMdiametruîncălzitjos290 ° Cconstructieprevenireaînfundare04MMdiametruîncălzitjos290 ° CRăcireVentilatorextruderșiDouăventilatorrăcireimprimareB.D.SenzorSfârșitmaterialMecanicB.D.SprijinitmaterialeleZ-UltratCu-șolduriZ-sticlăZ-PETGZ-EsdZ-PCABSZ-absZ-fundProZeroPronouZ-semiflexșimaterialelealteProducătoriiZ-UltratCu-șolduriZ-sticlăZ-PETGZ-EsdZ-PCABSZ-absZ-fundProZeroProșimaterialelealteProducătoriiPlatformăPerforateîncălzitjos105 ° CRezoluţiestrat90-390microniminimgrosimeperete400microniPrecizie+/-02la sută.(dimensionalșiunghiular)B.D.Controlecrantactil4 IPS800 × 480ecranLCDfizicKnobComunicareEthernetWifiUSB(PendriveÎna stabilitcardSD(Îna stabilitUn alt4-coreprocesorAndroidcuLustruiinterfațăaparat fotoÎncamerăimprimareCapacecamerăÎna stabilitmânerperolăfilamentcuzăvorB.D./Lipsa

Diferențele în ceea ce privește calitatea imprimărilor dintre aceste două modele de imprimante vor fi mici, dar confortul lui M200 Plus bate predecesorul pe cap. În primul rând, îmi place capacitatea de a tipări și previzualiza de la distanță de la camera web a camerei, astfel încât în ​​timpul tipăririi diferitelor modele de testare, am pierdut o excursie în camera vecină. Set de fuste laterală include, de asemenea, un plus, mai ales dacă imprimanta trebuie să fie operată într-o cameră cu o fereastră deschisă. Controlarea ecranului tactil în majoritatea cazurilor, funcționează surprinzător de bine, dar dacă puneți o mulțime de modele pe o pendrive, este greu să derulați o listă lungă și să alegeți modelul potrivit pentru a imprima. Numai în acest sens, M200 mai în vârstă knob consider că este mai convenabil.

[1/2 Previzualizare a modelului de imprimare (deja după mutarea limba poloneză)

Cele mai multe dintre elementele structurii și a platformei sunt aceleași ca și în M200, cu toate acestea, merită atenție la un alt cap de imprimare. Potrivit producătorului, noul design este mai puțin nesigur și are o șansă mult mai mică de a înfunda când hrănește materialul de imprimare. Trebuie să recunosc că, după experiența M200, nu știu ce altceva poate fi îmbunătățită, pentru că nu am avut probleme cu ea. M200 Plus funcționează, de asemenea, bine, iar tipăririle îndeplinesc așteptările de fiecare dată.

Interesat de începerea aventurii cu tipărire 3D, îmi recomand, de asemenea, revizuirea Senior Zortrax M200, material cu primii pași cu imprimare 3D și modelul meu al programului.

Z-Suite - opțiunile lui Slicer

Trebuie să pregătiți modele pentru a imprima corespunzător. În cazul imprimantelor Zortrax, trebuie să o facem în Z-Suite, care vă va permite să plasați elementele modelelor în locul corespunzător al camerei de imprimare, setați camera de imprimare, metoda de completare, împărțiți forma pe straturile (prin urmare, denumirea normală a acestui tip de programe - slicer) și "traduce " solid pe codul de înțeles pentru mecanismul de mișcare a extruderului. Apropo, programul va pregăti, de asemenea, un suport pentru elemente care nu pot fi imprimate în mod diferit.

De obicei începem să lucrăm cu programul de a alege imprimanta sau să găsim imprimanta potrivită în rețeaua locală. Merită să ne amintim înainte de pregătirea modelelor, deoarece există unele diferențe între fișierele stocate pentru diferite modele - chiar și între M200 și M200 Plus. Camera virtuală la importul modelelor poate imprima în programele Formates STL, OBJ, DXF și 3MF pentru modelare 3D sau CAD.

solide importate pot fi mutate, rotate, schimba dimensiunea lor, scalate de-a lungul axei selectate și tăiate pe părți de-a lungul planului. Toate aceste caracteristici se asigură că cele mai bune modele implementează platforma. De asemenea, avem capacitatea de a asigura în mod automat, dar se întâmplă că este mai bine să o facă cu mâna. Acest lucru afectează în mod evident timpul de imprimare - puteți salva câteva minute dacă capul are un mod mai scurt de a depăși dacă modelele sunt mai apropiate. Desigur, nu puteți exagera. Dacă modelele se suprapun sau depășesc limitele platformei, acestea vor fi marcate în roșu.

[1/2 Vizualizarea selecției imprimantei

A doua etapă de pregătire a modelului pentru imprimare este o analiză. Programul va verifica dacă totul poate fi imprimat corect pe imprimanta selectată. Elemente de marcă roșie prea subțire. Desigur, un astfel de model poate fi în continuare exportat și încercați să imprimați. În majoritatea cazurilor, este pur și simplu mai puțin detaliată. Următorul pas este să alegeți calitatea imprimării și completați. Opțiunile disponibile depind de posibilitatea unei imprimante specifice, dar de obicei avem mai multe setări utile predefinite pentru modelele mari, modele mici sau piese mecanice. Cum arată efectele de a lucra cu setările individuale, veți afla mai târziu în depărtare.

[1/2 Modelul de control al spate - pereții prea subțiri și părțile potențial problematice sunt marcate cu roșu

În cele din urmă, este timpul să alegeți titularii. Zortrax M200 Plus suportă imprimarea din același material ca și modelul adecvat, iar sarcina noastră este de a le elimina după imprimare. Este în valoare de vedere modul în care elementele de bază mari vor avea nevoie de noi și dacă nu se poate optimiza modelul de la acest unghi. Acesta este un caz foarte rar, dar se poate întâmpla ca o bază subțire și înaltă este prea delicată și imprimă tot ce va trebui să repetați. Pentru a vă facilita slujba, merită, de asemenea, unele modele pentru a imprima "cu susul în jos " sau pe partea pentru a reduce suporturile care nu deteriorează produsul nostru. Experiența vine în timp.

[1/2 O vedere a setărilor de suport

Modelul va fi afișat în albastru, suportul pentru îndepărtare va fi gri. În acest stadiu, vom afla, de asemenea, cât de mult material va fi folosit pentru un anumit model și cât de mult timp va fi imprimat.

Cu ajutorul programului Z-Suite, ne putem conecta, de asemenea, la imprimantă dacă are posibilitatea. Wear ceea ce se întâmplă pe platforma de imprimare, gestionarea fișierelor în memoria și ordinea de imprimare sau de oprire. Este deosebit de potrivit pentru o previzualizare, datorită căreia putem controla dacă tipărirea merge pe gândurile noastre. M200 Plus imprimanta este de încredere, dar chiar și acest lucru se poate întâmpla în continuare, care va fi o problemă cu modelul, alunecă un suport sau ceva de genul asta. Deoarece camera este încă evidențiată, de obicei, vedeți ce se întâmplă în ea. Excepția este o imprimare cu filament negru - atunci puteți vedea o pată neagră.

Exemple de imprimare

Dacă probabil ghiciți, uneori să imprimați un element agățat, trebuie mai întâi să vă rezistați. Imprimanta Zortrax M200 Plus are un extruder și imprimă un astfel de suport din același material din care va fi construit elementul corect. După imprimare, va trebui să-și petreacă un moment și îndepărtați toate suporturile redundante și de protecție. Cele mai multe se pot rupe cu degetele, dar uneori trebuie să ajungeți la unelte de tăiere - totul depinde de model.

Înainte și după îndepărtarea suporturilor (a trebuit să tăiați puțin)

De mai sus puteți vedea un model imprimat cu un suport în interior. Suportul are un perete mai subțire decât restul modelului și puteți tăia calm cu cleștii, zdrobiți degetele și scoateți degetele. Z-Suite Da de planificare pentru a stabili suporturile să nu fie conectat ferm la modelul corect. Din păcate, suprafețele de contact sunt, din păcate, puține elegante și modele de valoare termina cu materiale abrazive sau aer cald (urme albe, apoi dispar după conectarea).

Sezon pentru digresiune mici. Înainte de a lua experiențe în planificarea 3D printuri, într-adevăr merită să se uite în camera de ceas și modelul. Imprimanta bună și un software bun nu garantează succesul. Prima imprimare a acestui model a fost preparată cu setările implicite ale suportului, care a trecut în timpul tipăririi. Imprimare va fi, probabil, salvat, dar am decis să-i arate un avertisment.

[1/2 a eșuat imprimare (după îndepărtarea filamentul bobina aleator, care a fost, probabil, o bază)

Zortrax M200 Plus vă permite să imprimați straturi cu o grosime de 0,09 mm, 0,14 mm, 0,19 mm, 0,29 mm și 0,39 mm, în care disponibilitatea setărilor depinde de materialul utilizat. Solid (în esență pot) pe care îl puteți vedea mai sus, a fost stratul imprimat având o grosime de 0,14 mm material pro-ASA, rezistent la intemperii. Mai jos puteți compara modelele tipărite cu o grosime de 0,09 și 0,29 cu materialul z-ultrat, foarte durabil, strălucitor și ușor în principal pentru prototipuri.

[1/2 0,09 mm în stânga, 0,29 mm pe dreapta 0,09 mm în stânga, presetate "finisaj neted " din dreapta
[1/2 Standuri cu suport și baze

De asemenea, este important ca, indiferent de setările modelelor imprimantei au întotdeauna aceleași dimensiuni. Dacă imprimăm un model mai mare în două părți, avem o garanție că totul va funcționa unul altuia. Precision M200 Plus este unul dintre cele mai mari avantaje ale sale.

[1/2 Detaliu - mâner cablu

Platforma poate potrivi un model cu dimensiuni 20 și ori 20 cm. Taris din fotografia de mai jos am imprimat "pe o minciună", lampa a trebuit să fie imprimată separat. Desigur, sertarele se potrivesc perfect.

Cel mai mare model care se va potrivi în camera M200 Plus

Modelele mai mari fără detalii pot fi tipărite în liniște cu straturi mai groase - vom obține o lungă perioadă de timp.

0,29 mm în partea stângă, 0.19 pe dreapta

Prelucrarea suplimentară a imprimării

Probabil că ați observat că numărul de amprente apar imperfecțiuni rezultate din "întinderea " filament sau de lucru cu capul fierbinte lângă margini ascuțite (bine arată bucățile gri închis, material imprimat Z-ASA pro, rezistent la lumina UV și vremea variabilă). Dacă tipăririle noastre trebuie să servească ca o etapă intermediară în producție sau nu vor fi vizibili, puteți să le lăsați calm. Dacă acesta este un produs final, merită interesat de prelucrarea ulterioară. Zona este bine cunoscuți de modelare și entuziaști bătălii cu figurine. Printurile 3D cu suprafețe plate funcționează, de obicei, mecanic (hârtia abrazivă nu eșuează), o mulțime de imperfecțiuni pot fi, de asemenea, îndepărtate termic folosind un pistol de căldură precis. Pentru majoritatea filamentelor se pot folosi materiale obișnuite de modelare pentru pictura.

Zortrax Apoller

Producătorii de ofertă de imprimante 3D sunt dispozitive speciale pentru aceste sarcini, iar Zortraxul nu este o excepție. În curând, dispozitivul de apoler ZORTRAX, utilizat pentru a netezi imprimarea utilizând acetonă sau vapori de metil etilic. Vaporii de solvenți organici "blur " suprafețe de model de la cele mai multe filamente, care ar trebui să dea efecte de înaltă calitate și să creeze suprafețe strălucitoare fără lustruire plictisitoare.

Costuri de imprimare

Prețul imprimantei este ridicat, dar este o cheltuială unică care are o șansă de a amortiza. De asemenea, consumabilele cad? După cum am menționat, în oferta Zortrax găsim câteva filamente originale a căror rețetă este rezervată, dar puteți utiliza și materiale de la alți producători, dacă au o grosime de 1,75 mm. Prețul filamentelor Zortrax este în majoritatea cazurilor mai puțin decât PLN 200 (cel mai ieftin costuri Z-ABS PLN 115) pentru tambur. Excepții sunt materiale specializate.

Napo-Ultrat Material bobină

În timpul testelor Zortrax M200 Plus, am folosit în principal din materialul Z-Ultrat, caracterizat printr-o duritate foarte mare și rezistență la impact. De asemenea, știu din experiență că este foarte durabil, dacă nu este expus la temperaturi ridicate. Pentru tipăriri "homemade " și nu părți foarte solicitante (gopro mâner) potrivite foarte bine. Prețul bobinei este de 169 PLN. Deci, să presupunem că va fi tipărit un model destul de detaliat al unui Mac vechi, care poate servi ca un doc de fermecător pentru ceasul Apple. Presupunând că în bobina filamentului există 800 de grame și nu vom pierde un gram între amprente, costurile de imprimare cu trei setări arată după cum urmează:

Trebuie să explic aici de ce folosesc doar trei setări implicite, deși imprimanta are mai mult. Diferențele dintre grupuri, de exemplu finisaj neted, o calitate mică de înaltă calitate și o parte mecanică, sunt foarte mici și le puteți săriți calm. Toate cele trei setări folosesc aceeași grosime a stratului, dar densități diferite de umplere, care are un sens mic pentru acest model. Astfel de carcasă sunt în principal pereții. Destul de diferit de suportul de caz MacBook. Aici, schimbările în densitatea de umplere sunt mai vizibile.

După cum puteți vedea, imprimarea 3D nu este un hobby ieftin, dar în opinia mea este extrem de satisfăcătoare.

Filtru suplimentar HEPA - merită?

Deasupra am menționat că Zortrax M200 Plus Test cu o acoperire suplimentară. Zortrax HEPA acoperă pentru a "câine " pentru o imprimantă cu un ventilator cu reglare de rotație, un filtru de carbon, un filtru HEPA și o fereastră foarte practică care vă permite să examinați modelul în timpul tipăririi. Această fereastră închide capacul montat de magneți.

În acoperirea Hepa Zortrax, merită să investim în mai multe situații. Voi verifica cu siguranță dacă imprimanta funcționează într-un apartament sau o camera unde oamenii stau. Vaporii dăunători de la o tipărire nu vor fi mult, dar confortul de a rămâne în apropierea imprimantei de lucru crește semnificativ. Datorită acestuia, este minim mai liniștită. În timpul testelor Zortrax M200 Plus, ea a lucrat în camera vecină și, spre deosebire de aparițiile acoperirii HEPA, a fost capabilă să liniștească calm. Cel mai mare avantaj este, desigur, nici un miros, care sa răspândit în jurul apartamentului când imprimanta a lucrat fără acoperire. După testele lungi pe partea inferioară a capacului, un strat de grăsime a fost depusă, care fără ea ar zbura în această cameră.

Cover Zortrax Hepa îl recomandă oamenilor care tipăresc materiale cu ABS. Ei se pot micșora sau constau într-un mod necontrolat dacă se răcesc prea repede. Capacul HEPA ajută la menținerea temperaturii corespunzătoare în camera de imprimare.

Modele? Decorațiuni? Va fi util? Totul poate fi.

Imprimanta 3D nu este cu siguranță un dispozitiv care este util în fiecare casă. Cu toate acestea, dacă faceți DIY, ornamente, modele și chiar electronică, acesta este un dispozitiv foarte util. Zortrax M200 Plus nu ocupă mult spațiu și dacă prețul nu este un obstacol, este o alegere excelentă pentru pasiști, pentru educație și pentru companiile care produc obiecte mici în conformitate cu propriile proiecte.

Zortrax M200 plus este complet fara probleme, fiabile și foarte precise. În clasa sa, este cu siguranță în prim plan în ceea ce privește calitatea imprimărilor, iar acest serviciu este simplu simplu. Dacă aveți de gând să cumpere o imprimantă 3D mai mică, având în vedere în mod necesar acest model.

PROS
  • Imprimări foarte precise
  • Setări de imprimare precise într-un program dedicat
  • Accesoriu excelent
Minusuri
  • Software-ul poate calcula pentru suporturi mici

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Echipamente

Recomandat
Lasă Un Comentariu