Principal » Internet » A murit Charles "Chuck " Geschke, fondator al celebrului Adobe

A murit Charles "Chuck " Geschke, fondator al celebrului Adobe

Internet : A murit Charles

La 16 aprilie, Dr. Charles Geschke a murit la vârsta de 81. Adobe singur a informat despre moarte prin Twitter și site-ul său.

„Cu regret profund împărtășesc informațiile pe care iubitul nostru co-fondator, Dr. Chuck Geschke, a murit în vârstă de 81, lăsând o amprentă de neșters și în compania noastră, și lumea “ - scrie pe CEO-ul Adobe, Shantanu Narayana.

"Nu-mi pot imagina că pot avea un partener mai bun, mai frumos și captiv. Cu plecarea lui, Chuck lasă o mare goliciune și oricine îl cunoaște, el va fi cu siguranță de acord cu ea "- spune John Warnock, co-fondator al Adobe.

Charles Geschke sa născut la 11 septembrie 1939 în Cleveland, Ohio în SUA. El a fost o matematică și în anii 1970. Doctorat în domeniul științei informaticii. Din 1972, a lucrat la crearea computerelor mainframe, iar la sfârșitul deceniului a preluat teme legate de grafică și prelucrarea imaginilor. În 1978. Împreună cu John Winowner, au creat descrierea site-ului interpress pentru corporația Xerox.

Deoarece Xerox nu a fost interesat de utilizarea comercială a Interpresiunii, Geschke și Warnock au părăsit compania să-și dezvolte proiectul. În decembrie 1982. În garajul John Warnocka, a fost creat Adobe - un viitor gigant software. Numele companiei a fost preluată din râul Creek Adobe, care nu era departe de casa Wynocka.

Adobe a devenit un pionier în domeniul soluțiilor de desktop publicare care permit crearea unor texte sau documente, în așa fel încât pe ecranul computerului wyświetlało exact ceea ce ar vedea atunci când sunt imprimate. Charles Geschke a supravegheat dezvoltarea software-ului ca director de operare (1986-1994) și mai târziu ca președinte al Adobe (1989-2000).

Cele mai importante programe create în acest moment includ PostScript (Limba descrierii paginii), Illustrator (Vector Graphic Editor), Adobe Acrobat (PDF File Editor), precum și legendarul Photoshop. Compania este evaluată astăzi de peste 10 miliarde de dolari. În 2000, Geschke a demisionat din funcția Președintelui, dar a rămas profesional legat de companie până în 2017.

În 1992, Charles Geschke a supraviețuit câteva zile de groază. El a fost atacat de doi tineri și a răpit pe drumul său de a lucra în vederea montană în California. FBI-ul a venit la problema rapid, care a luat teroristii după contactul lor cu familia victimei. Fărătorii au fost împușcați după ce au primit o tranșă pregătită de 650.000. Dolari. Ei au condus, de asemenea, slujitori la cabana în care au ținut capul Adobe. Geschke a fost de patru zile ca un ostatic. Ambii făptuitori au primit închisori pe viață.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu