Principal » Internet » Supapa EGR - Ce este?

Supapa EGR - Ce este?

Internet : Supapa EGR - Ce este?

Supapa EGR este un alt element al echipamentului auto care poate face o mulțime de probleme cu șoferii din când în când, în principal mașini cu motoare diesel. Cum funcționează această supapă și ce este folosit?

Supapa EGR (Ang. Recircularea gazelor de eșapament - recircularea gazelor de ieșire), este responsabilă pentru direcționarea părții de evacuare înapoi la motor pentru a reduce emisiile de oxizi de azot foarte dăunători. Datorită acestei soluții, temperatura din camera de combustie este redusă și procesul de alimentare cu gaze arse încetinește. Efectul acestei proceduri este de a reduce emisiile de oxizi de azot și compușii sub numele NOx.

Desigur, efectul secundar al unei astfel de proceduri este de a reduce puterea și eficiența motorului. Gazele de eșapament sunt vizate, de obicei, în valori de rotație specifice, în majoritatea cazurilor este o gamă centrală de rotație sau în cazul în care motorul obține o putere optimă și un cuplu. La momentul adăugării funcționării gazului sau a motorului la revoluții scăzute, supapa EGR trebuie închisă pentru a nu scădea eficiența motorului.

Recomandat
Lasă Un Comentariu