Principal » Internet » Shopping direct din China - ce să vă amintiți?

Shopping direct din China - ce să vă amintiți?

Internet : Shopping direct din China - ce să vă amintiți?

Aproape ca ciupercile după ploaie a creat site-uri de licitații și magazine online, oferind o serie de produse originare din China. Este imposibil să se ascundă că, în majoritatea cazurilor, prețurile lor sunt semnificativ mai mici decât omologii europeni sau naționali. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți deoarece există o mulțime de probleme sub un preț scăzut. Ce să acorde atenție cumpărăturilor pe astfel de site-uri?

1. Ora foarte lungă de ordine.

De obicei comanda ceva de la un magazin online în Polonia, pentru a primi mărfurile în termen de 1-2 zile, uneori, acestea sunt trei zile. Așteptând un pachet mai mult de o săptămână, recunoaștem scandalul în zilele noastre, cu excepția cazului în care este o ordine specifică, iar vânzătorul ne-a informat despre asta. În cazul achizițiilor din China, pachetul poate fi obținut chiar și după o lună, deși există și perioade mai lungi de așteptări. Prin urmare, dacă suntem în grabă și de exemplu. Cumparam un costum de baie cu o saptamana inainte de o vacanta, uita de primirea bunurilor la timp.

2. Probleme cu contrafecturi.

Dacă cineva crede că, de exemplu,. În magazinul din China, va cumpăra marginea originală Samsung S6 pentru câteva sute de zloți, aceasta este într-o mare greșeală. Nici un argument de scuză că acesta este un dispozitiv de expoziție, direct din fabrică fără intermediari, sau "cu o mică Riga " pe locuințe. În acest tip de magazine, nu vom găsi produse de marcă la prețuri scăzute. Mai mult decât atât, dacă vom decide cu privire la acest produs, precum și la granița ei vor descoperi că aceasta este o contrafacere, acesta va fi confiscate - șansele de recuperare a produsului sau a banilor scade practic la zero. 

3. TVA.

Trebuie amintit că cumpărăturile în valoare de peste 45 de euro combină necesitatea de a plăti TVA, ceea ce reprezintă aproximativ 23% din valoarea. Taxa percepe biroul vamal și, împreună cu posibilitatea de atribut, o calculează. Cu toate acestea, dacă valoarea este mai mică de 45 de euro, pachetul este mic și marcat ca un cadou, putem fi eliberați din taxa de TVA. 

4. Taxa vamala.

Dacă valoarea reală a comenzii noastre depășește 150 de euro cu costuri de expediere, va trebui să plătim datoria. Înălțimea sa depinde de tipul de ordin ordonat. Dacă acestea sunt haine, pantofi etc. Datoria este de 12% din valoarea. Cu toate acestea, dacă pachetul este localizat, de exemplu. Smartphone, nu trebuie să plătim îndatoriri. 

5. Probleme cu reclamația și garanția.

Dacă comandăm ceva din magazin în Polonia, procedura de garanție este destul de simplă. Problemele încep cu ordinele chinezești. Uneori, garanția este doar iluzorie, iar costurile de expediere ale pachetului către vânzător, timpul de așteptare etc. oprește plătit. Prin urmare, prin ordonarea bunurilor electronice scumpe, trebuie să se bazeze pe risc.

Recomandat
Lasă Un Comentariu