Principal » Internet » YouTube testeaza un nou format video, creat pentru filme online

YouTube testeaza un nou format video, creat pentru filme online

Internet : YouTube testeaza un nou format video, creat pentru filme online

YouTube a început să experimenteze cu un nou format de film - AV1. Trebuie să înlocuiască VP9 utilizat în prezent, dezvoltat de Google, în următorii 2 ani.

Falls începe de la faptul că Google nu a luat industria dominantă în formatul de compresie video HEVC datorită costurilor de acordare a licențelor ridicate. În schimb, el a dezvoltat un codec VP9, ​​potrivit atât pentru conținutul de calitate inferior, cât și pentru 4K HDR. VP9, cu toate acestea, nu a câștigat o publicitate mai largă și nu a ieșit din YouTube.

AV1 este dezvoltat de Alianța pentru Media Open (Aomedia), care include Amazon, Apple, Facebook, Google, Microsoft, Mozilla, Netflix și alte companii mai mari calibru. Inițiativa a fost înființată în 2015, 7 aprilie 2016 și a fost gata să fie un prototip de referință al CODEC. În data de 28 martie a acestui an, am primit un decodor de referință și un codificator, iar la 25 iunie, specificația sa a fost finalizată. Ca VP9, ​​AV1 va fi liber de taxe de licență. În timpul procesului de creare a codec, fiecare din elementele sale a fost verificată cu exactitate pentru punerea în aplicare pe care creatorii sunt siguri că acestea nu afectează nici un brevet.

AV1 urmează să fie utilizat în primul rând pentru transmiterea video în timp real și materiale pentru înaltă rezoluție (HDR, rată ridicată a cadrelor, UHD). Deci, o vom găsi atât în ​​Chats (WebRTC), cât și în serviciile VOD. AV1 poate fi utilizat împreună cu OPUS Codec pentru containerul audio și video pentru WebM HTML5. În ceea ce privește rezultatele AV1, deja în 2016 au dat rezultate similare, cum ar fi HEVC. Includerea funcțiilor experimentale în 2017 a permis obținerea unor rezultate mai bune (atât valori, cât și vizuale) pe exemplul a două filme. Rezultatele altor teste sunt optimiste, ambele comparativ cu VP9 și HEVC.

YouTube se pregătește pentru codec de adopție mai larg, iar utilizatorii pot verifica efectul asupra unei liste de redare speciale, dacă o vizitați în browserul de testare: Firefox 63 sau 70 cromie. Ambele browsere au acceptat deja acest codec, trebuie să activați numai în Setări. Filmele au fost codificate cu un bitrate foarte mare, astfel încât să puteți verifica performanța. Unul dintre ele este o remorcă Halo Infinite cu E3.

Halo Infinite - E3 2018 - Remorcă de anunțuri

Lista include filme din diferite categorii, care, deocamdată, numai calitatea 480p este disponibilă în formă codificată de AV1. Rezoluțiile mai mari vor apărea în zilele următoare. YouTube a anunțat, de asemenea, că în următorul AV1 va codifica videoclipuri din cele mai populare canale.

Testele AV1 se vor alătura în curând Facebook și Netflix, Apple și Amazon nu și-au dat încă planurile. Anul viitor, ar trebui să așteptăm primele dispozitive cu suport de decodare Hardware AV1, pentru moment, din păcate, întreaga lucrare efectuează software-ul. Popularitatea mai largă ar trebui să câștige în 2020.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> SoftwareNet

Recomandat
Lasă Un Comentariu