Principal » Internet » Scurgeri de date de pe Facebook. Pentru o clipă, vor apărea atacuri de phishing Spear

Scurgeri de date de pe Facebook. Pentru o clipă, vor apărea atacuri de phishing Spear

Internet : Scurgeri de date de pe Facebook. Pentru o clipă, vor apărea atacuri de phishing Spear

Facebook, din nou, a reamintit utilizatorilor că datele lor nu erau și nu vor fi în siguranță. Au urmat informații despre 533 milioane de utilizatori, dintre care 2,6 milioane de persoane sunt rezidenți polonezi. Acesta este al șaselea caz din istorie - ceea ce poate fi consecințele acestui eveniment?

Sâmbătă, lumea a circulat informații despre o scurgere uriașă de date Facebook. Numai Mark Zuckerberg sa aflat printre victime. Baza de date completă cu înregistrări care conține date personale de 533 milioane de utilizatori din rețea a fost făcută publică. Sa dus la unul dintre forumurile de hacking.

Printre înregistrările conținute în acesta, informațiile au fost schimbate pe profiluri incluse. Acestea au fost cel mai probabil obținute prin utilizarea de susceptibilitate, ca parte a victimelor nu a împărtășit niciodată aceste informații în mod public și astfel au fost în baza de date. Următoarele date au fost incluse în fișierul:

Numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail (nu întotdeauna), profesie, oraș, statut marital, sex.Teoretic, ar putea părea că nu există niciun motiv să vă faceți griji. Nu există parole sau date de card de plată în baza de date. Cu toate acestea, ar trebui să rețineți că fișierele au fost disponibile complet gratuit. Accesul la ele se poate obține nu numai mii de trișorii și infractorilor cibernetici, dar, de asemenea, companiile de telemarketing, cu o reputație îndoielnică.

Ce consecințe ale datelor de pe Facebook ne putem aștepta?

Furtul de date Facebook se poate face în mod deosebit de viața persoanelor ale căror număr de telefon a mers la rețea. Marți am descris modul în care puteți verifica dacă aparținem victimelor scurgerilor. Vă recomandăm să faceți acest lucru dacă nu ați avut ocazia. Acest lucru vă va ajuta să recunoască mai bine tentative viitoare de fraudă pe care oricine le poate întâmpla.

Pescuit cu sulita - Aceasta este una dintre cele mai mari amenințări potențiale. Este o formă mai dezvoltată de atacuri standard de phishing, care ne lovesc în fiecare zi. Escrocii cunosc deja numele victimei și a altor date private chiar și la locul de muncă. Ei pot căuta contul ei Facebook sau alte medii sociale, folosind un bine-cunoscut adresa de e-mail și numărul de telefon pentru a obține o mai bună pentru a ajunge să cunoască și să colecteze mai multe informații. Cititorul nostru a informat despre un exemplu.

În acest caz, evazioniștii pot contacta victima prin adresa de e-mail sau chiar numărul de telefon. Această a doua opțiune este și mai periculoasă, deoarece oamenii sunt mai susceptibili la socio-cechnica în discuțiile vocale. Aceasta este o tehnică de manipulare, constând în câștigarea încrederii victimei. De exemplu, un trișor poate servi ca angajat al băncii.

Are victimele de date care ar părea, o persoană străină nu ar trebui să știe. Nimic mai greșit - toți mine am aruncat în rețea. Un trișor poate convinge un sacrificiu pentru a instala malware (sau TeamViewer) pe un computer, cu ajutorul cărora a fost uimitoare bani din cont. Sam va argumenta că este un expert de la bancă și probabil un atac de hacking într-un cont bancar. Acesta este doar unul dintre cele mai multe exemple descrise de noi care pot fi schimbate ore întregi.

In caz de Spear Phishing și Socjechniki, cea mai slabă legătură va fi întotdeauna oameni. Înainte ca aceste atacuri să nu apere pe nimeni antivirus și doar bunul simț. SociOther folosește, printre altele, caracteristicile victimelor, cum ar fi: vanitate, lăcomie, curiozitate, altruism sau naivitate.

Dacă nu vă lăsați păcăliți de un atac de phishing?

În primul rând, ne veți salva Bunul simț și mintea sobră. Să nu arătăm prea multă încredere în raport cu oamenii străini. Dacă cineva ne cheamă pentru un reprezentant al băncii și solicită accesul la un computer sau cere date personale, să ne gândim dacă are un motiv real și dreptul de a face acest lucru. Raspunsul este nu ". Deconectați și contactați banca noastră pentru a afla mai multe despre această situație. Desigur, se dovedește că instituția nu are nimic de-a face cu persoana care a condus o conversație cu noi.

Nu nu dau nici date private, chiar dacă o persoană care ne cheamă este dat unui polițist, ofițer ABW sau orice altă figură influentă. Dacă cineva ne sperie sau șantajul, susțin că a câștigat accesul la computer sau la telefon, cu siguranță se amestecă. Cu excepția cazului în care ne vor prezenta dovezi reale sub formă de fotografii sau alte fișiere, nu ar trebui să vă faceți griji despre nimic. La rândul său, dacă ne arătăm fotografiile noastre, să ne gândim dacă nu le-am publicat pe Facebook sau Instagram.

De asemenea, merită familiarizat cu informații despre phishing, pregătite de agențiile guvernamentale. Dacă utilizați un cont Facebook sau Twitter, rămâneți reglat, cum ar fi Cert Polonia. Datorită acestei date veți afla despre noi forme de atacuri de phishing.

Alte conexiuni ale telemarketerilor sunt, de asemenea, inevitabile

Nu se cunoaște de astăzi că Telemarketers Obțineți numerele noastre în telefon inexplicabil. Am demonstrat de mai multe ori că acestea nu sunt în măsură să explice în cazul în care acestea au numărul nostru de telefon - aici este unul dintre exemplele. Din păcate, dar o parte din aceste companii primește numărul de numere din rețea.

Ca o consecință a scurgerilor de date, așa-numitele. "Cărți de telefonie poloneză ". Cea mai mare bază curentă a fost de 2,5 milioane de înregistrări câștigate de la magazinul online Morele.net. Acum, următoarele 2,6 milioane de numere de telefon se vor alătura, deși este posibil ca unele dintre ele să fie acoperite.

Victimele scurgerilor de date Facebook se pot aștepta la "arderea " de la telemarketer. Cu toate acestea, există modalități de a se proteja împotriva lor. În ghidul nostru, ați citit, printre altele, despre aplicațiile care vă vor informa, merită să luați un apel sau vă puteți aștepta la spam.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Internetprural. Securitate

Recomandat
Lasă Un Comentariu