Principal » Internet » Toată lumea îl primește, nimeni nu-l place. Spamul are 43 de ani

Toată lumea îl primește, nimeni nu-l place. Spamul are 43 de ani

Internet : Toată lumea îl primește, nimeni nu-l place. Spamul are 43 de ani

Primirea de e-mailuri nedorite este acum atat de comune incat este greu de imaginat că spam-ul vreodată nu ar putea exista. Astăzi trec exact 43 de ani de la momentul trimiterii primului mesaj de spam.

Primul spam cunoscut istoric vine de la Einara Stefferuda, care, la 1 mai 1978, a decis să trimită aproximativ o mie de e-mailuri fiind o invitație la ziua lui de naștere. Pentru a implementa acest inteligent, el a decis să utilizeze o colecție de e-mailuri, care a fost disponibilă în ARPANET, care este un strămoș cunoscut astăzi.

Ceva care trebuie găsit a fi un inteligent inofensiv, cu toate acestea, negativ pe primul spammer. Cantitatea de răspunsuri primite la Einara primită, a cauzat probleme de hard disk pe serverul său. Din păcate, nu se știe dacă era un profesor pentru el.

Este, totuși, că Gary Thuerk avea și o idee similară. Acest Domn este cunoscut pentru primul său spam care avea un substrat publicitar. Spre deosebire de Stefferuda, care a vrut să facă o glumă, Thuerk a decis să trimită materiale publicitare ale producătorului minicalculatoare. Conform conținutului trimis prin e-mail, echipament digital Corp. Vroia să invite toți beneficiarii publicului pentru o zi deschisă, combinată cu prezentarea produselor sale.

Numele în sine, spam, ar putea avea etimologia neclare pentru oamenii din afara Statelor Unite ale Americii. În acea țară a fost numele pentru o carne de carne populară conservată. Producătorul său, pentru a spori cererea produsului, a decis să simplifice numele și la scurtat la numele spamului, adică SpIced Ha.m. Cu toate acestea, deoarece această perioadă a fost folosită în legătură cu corespondența nedorită, nimeni nu poate spune clar.

Există suspiciuni că un impact asupra selecției acestui termen ar putea avea schiță de Monty Python, care în acele zile a fost extrem de populară. Fanii lui își vor aminti cu siguranță situația din restaurant, unde clientul încearcă să comande ceva fără motive, iar grupul Viking începe să cânte despre un spam minunat.

Din moment ce vorbesc despre spam, este imposibil să menționăm o persoană care este recunoscută oficial pentru primul spammer. Vorbesc despre Richard Depew, care a avut un scop nobil, dar implementarea sa a crescut semnificativ. Depew a vrut să scrie un script pentru a elimina toate postările care au încălcat netiqutația grupurilor de știri. Din păcate, în loc de efectul așteptat, munca sa a trimis un șir de posturi. Utilizatorii Usernet l-au botezat repede cu spammer.

Programe

Actualizări actualizează produse noi Mai mult> Spam

Recomandat
Lasă Un Comentariu