Principal » Internet » Un efort comun către autoritățile și coordonatele naționale de afaceri Cyberobrona Rzeczpospolita

Un efort comun către autoritățile și coordonatele naționale de afaceri Cyberobrona Rzeczpospolita

Internet : Un efort comun către autoritățile și coordonatele naționale de afaceri Cyberobrona Rzeczpospolita

Astăzi începe activitatea Națională Cert. Această instituție este de a urmări securitatea cibernetică a Poloniei, creată pe baza Cert Polska, care operează sub NASK. Scopul său este de a urma activitățile statului polonez în domeniile securității. DIGURISH 24 de ore pe zi timp de șapte zile, specialiștii din cele mai importante sectoare vor juca, adică. Energie, bancare și telecomunicații, enumerați informații despre amenințările din spațiul cibernetic, analizând-le și, dacă este necesar, iau decizii de acțiuni, inclusiv cooperarea cu instituțiile de combatere a infracțiunilor pe Internet.

Plenipotențiar al ministrului digitizării DS. Gena de securitate cibernetică.Włodzimierz Nowak pentru o problemă importantă în lupta împotriva Cyberzgrościimiuwa Lipsa de comunicare, atât între companiile din guvernatorii strategici, cât și între ele și instituțiile de stat.Deși avem atât oameni, cât și tehnologiile necesare pentru a apăra în mod eficient spațiul cibernetic al Republicii Polone, există o lipsă de proceduri - voi remedia acest certificat național, a apărut ca o voință expresă de stat și de afaceri.

Gena. Brig. Włodzimierz Nowak, plenipotențiar al ministrului digitizării DS. Cybersecurity și, cel mai probabil, primul șef al CERT-U Național

Noua instituție va face parte din Centrul Nask-Național de Securitate Cyber ​​(NCC). Așa cum explică gen.Nowak, va deveni o parte de operare NCC, care operează testarea și dezvoltarea, instruirea și analitică. El va servi hub-ul de informare pentru alte echipe Cert care operează în instituții precum Mon, Mesaj, ABW sau poliție.

Începutul muncii Naționale CERT-U trebuie să fie însoțit de construirea notengogystemului Securitatea Cyber ​​a Poloniei. Se compune din lemn de foc trei:

- un sistem de avertizare timpurie care va monitoriza contactul contactului pe internet polonez cu țări străine, iar în cazul unei activități de descoperire, el a transferat informații naționale CERT,

- grupuri de securitate care protejează au stat, voievodat și registre regionale de date, de exemplu,. Baza de date pesel,

- sistemele de securitate care funcționează la un nivel de planificare, a cărei sarcină este de a proteja stocat în privat.

Printre activitățile sale, accentul său deosebit are prin introducerea și procedurile de conformitate Iprzechowywania care creează backup-uri și arhive, Ponieważjak are încă o mare parte a sistemului de stat InformatycznychadministeRcji nu susține datele sau Niearhiwizuje.

Decizia de a înființa o nouă instituție pare să introducă indicații strategice, publicată în februarie pe site-ul web al digitizării. Sa scris că extinderea sistemului național de securitate cibernetică în dimensiunea operațională va fi legată de construcția organizatorului a sistemului de noi instituții CSirtnational și funcționalitatea unui singur punct de contact.Sa subliniat că acesta este Cert Polska pentru a opera Wraska Wrasz-u Păstrați acest rol. Permite ca aceasta să fie legea din 30 aprilie 2010 privind institutele de cercetare, conform cărora institutele științifice și de cercetare pot fi impuse astfel de sarcini, dacă este necesar, datorită nevoilor de apărare publică sau publică.

Deci, puteți spune că a devenit foarte bun că aceste facturi CERT Polska sunt transformate într-un cert național și nu construiți o instituție complet nouă de la zero, cu echipele desemnate de exemplu.de la Ministerul Apărării Naționale. O echipă de persoane din NASK funcționa în industria securității cibernetice din 1996 și a câștigat recunoașterea internațională, nu numai pentru eficiența incidentelor legate de incidentul de securitate cibernetică, ci și o activitate de cercetare și dezvoltare efectuată.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Siguranță

Recomandat
Lasă Un Comentariu