Principal » Internet » Windows 10 primește un client DNS-Over-HTTPS. Deocamdată, numai în previzualizarea Insider

Windows 10 primește un client DNS-Over-HTTPS. Deocamdată, numai în previzualizarea Insider

Internet : Windows 10 primește un client DNS-Over-HTTPS. Deocamdată, numai în previzualizarea Insider

Protocolul controversat DNS-Over-HTTPS (DOH), numit de unul dintre creatorii lui Binda "luând o casă de variante de către pacienți ", a fost implementat în ultima versiune de testare a Windows 10. Compilația 19628 include un serviciu DNSCache extins la un comutator "EnableAutodoH ", care setat în registru comută numele spațiului de nume din protocolul DNS la protocolul HTTPS. Fotografiile de configurare a adreselor rețelei rămân aceleași și nu oferă nicio GUI conducerea acestei opțiuni.

Doh trezește controverse din motive tehnice și etice. Din punct de vedere arhitectural, este într-un sentiment de capitulare și acordarea acestei dezvoltări a rețelei sa îndreptat spre promovarea HTTPS, iar toate protocoalele tradiționale mai devreme sau mai târziu vor câștiga salopete "de către browser". Când toate mișcările trece prin portul 443, interogarea DNS, permițând mișcării profunde în rețeaua testată, nimic diferit de navigarea obișnuită pe Internet. Această problemă ar rezolva DNS-TLS, dar aceasta nu a acceptat.

Confidențialitate

Problemele etice sunt în mod natural legate de confidențialitatea și concentrarea puterii. Argumentele bazate pe protecția vieții private, citat de bună voie Mozilla, care a decis să includă în liniște DOH în browser-ul Firefox în SUA. A fost motivată de faptul că milioane de oameni din Statele Unite folosesc configurația DNS implicită a unuia dintre cei cinci principali furnizori de Internet, deci sunt în termeni de rezolvare a numelui pe ISP. Soluția trebuia să fie... Utilizarea serverului DNS-Supra-HTTPS acceptat de o companie privată CloudFlare.

(fotografie. Microsoft)

Argumentele Mozilla rămân întinse, iar schimbarea liniștită a setărilor DNS de facto de facto a fost considerată a fi dăunătoare. Totul indică faptul că implementarea în Windows 10 nu va fi activată în mod implicit și constă numai în detectarea dacă serverul de server DNS este furnizat sau obținut prin DHCP. HTTPS ar fi folosit numai când DNS o oferă. Nu există nici un discurs aici, care are loc în Mozilla, despre o listă rigidă de servere Cloudflare (1.1.1.1) sau Google (8.8.8.8). Aceasta înseamnă că în prezent trebuie să încercați să faceți "Doh" Doh ". Depinde atât de serverul DNS, cât și de mutarea cheii în registru.

Funcția opțională

Când funcția va fi popularizată, Firefox (Chrome, dacă Doh se pornește) va fi într-o situație distractivă: când sistemul va fi setat să utilizeze Google DNS, browserul va continua să utilizeze Cloudflare. Acesta este un memento bun, de ce nu merită abstractând toate funcțiile pentru care sistemul de operare corespunde modului administrativ.

Am trecut cu vedere la ceva?

Un detaliu interesant prezent în anunțul blog Microsoft Networking, există un exemplu de verificare a traficului, folosind built-in filtru pachet. Pentru cei neinițiați: Windows conține un filtru de pachete care este echivalentul UNIX TCPDMP. Nu este o noutate în 19628. A fost disponibilă înainte. Aflați ceva greu despre el.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Internet.pro

Recomandat
Lasă Un Comentariu