Principal » Internet » Este în valoare de a cunoaște limbile noi: Swift, Go și Scratch

Este în valoare de a cunoaște limbile noi: Swift, Go și Scratch

Internet : Este în valoare de a cunoaște limbile noi: Swift, Go și Scratch

Swift Hy și Scratch - cele trei cele mai rapide popularitate în creștere a limbajelor de programare în funcție de clasamentul Tiobe. Este demn de remarcat faptul că swift a sărit în loc în top zece. Conform limbii de clasament Apple "și este mai popular decât Ruby, Perl, Assembler și multe altele. Liderul rămâne neschimbat.

Luna aceasta este speciala pentru Swift, pentru că limba a fost pentru prima dată în top zece în clasamentul TIOBE. Swift este de doar 3 ani, ci pentru că a trebuit să înlocuiască foarte popular Objective-C, de la începutul bara transversală a fost suspendat de mare. Tranziția la o nouă limbă este foarte lentă, nu mulți dezvoltatori migrează programele lor pe Swift.

[1/2

Deoarece limba este ermetică și a creat doar despre Apple „platforme A, nu va fi pe o poziție mai înaltă. Cu excepția cazului în care este adoptat într-un alt mediu, ce sunt unele sanse. IBM, de exemplu, a introdus Swift propriul nor și oferă un instrument pentru scrierea de cereri de server. Swift poate verifica astfel de aplicații chiar datorită unei cereri de memorie relativ mici. Un mai ieftin decât Java sau Nod poate fi pe o scară mai mare.JS.

De asemenea, vorbim despre posibilitatea de a utiliza SWIFT pentru a scrie o aplicație pe Android, care ar fi o alternativă bună la Java. Swift are o sintaxă concisă și se bucură de o opinie sigură și, în același timp, are facilități moderne, cum ar fi un colector de gunoi și o bună documentație.

Swift este principalul concurent aici - limba lansată de Google în 2009,. De asemenea, câștigă rapid popularitate. Această lună este deja pe 17. Elementele din clasamentul Tiobe. Interesant, liderii sunt doar la Github. De asemenea, merită observat C # - această limbă depășește Windows și va găsi cu siguranță noi aplicații pentru el.

[1/2

Un fapt interesant este de 20 - zero, câștigând în mod constant popularitate din 2014. Aceasta este o reflectare a difuperii învățării de programare în școli, unde se utilizează în principal zgârieturile.

Popularitatea limbilor este prin tiobie măsurată pe baza diferiților factori, dar mai presus de toate colectează date de la 25 motoare de căutare (Google, Bing, Yahoo!, Wikipedia, Amazon, YouTube, Baidu și alții) pentru a evalua interesul în probleme legate de fiecare dintre limbi.

Dacă avem grijă de anunțurile profesionale, materia arată puțin diferită. În conformitate cu codarea Dojo Swift și Obiectiv-C se află în top zece, dar cele mai necesare pe piața muncii sunt oameni care cunosc SQL și. În acest clasament, Perl este înaintea limbajelor Apple 'a.

Swift este, de asemenea, în top zece în clasament PYPL care culege informații despre căutarea materialelor de studiu Google Trends. Acest clasament arată totuși că există încă mai mulți oameni au nevoie de instrucțiuni pentru obiectiv-c. Probabil are o relație cu menținerea aplicației deja scrise.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu