Principal » Internet » Wannacry: Windows 7, No XP, sistemul cel mai infectat

Wannacry: Windows 7, No XP, sistemul cel mai infectat

Internet : Wannacry: Windows 7, No XP, sistemul cel mai infectat

Potrivit datelor publicate de Kaspersky Lab, computerele Windows 7 reprezintă 98% din toate mașinile de la Wannacry infectate de ransomware. 60% dintre acestea sunt versiuni pe 64 de biți, în timp ce restul de 32% sunt sisteme de operare pe 32 de biți.

Un astfel de procent mare de computere infectate cu un sistem instalat Windows 7 nu ar trebui să surprindă, desigur, datorită popularității sale. De la "șapte " utilizează încă 48,5% din întreținere. Conform datelor colectate de Kaspersky Lab, Windows XP a fost infectat pe un număr neglijabil de dispozitive, care este asociat cu cotele de piață, care se ridică la 7,04%. Cu toate acestea, weekend-ul trecut, după atac, utilizatorii Windows XP au avut ocazia de a descărca un plasture a cărui sarcină este de a proteja în fața lui Wannacry.

# Distribuția infecției HannaCry prin versiunea Windows. Cel mai rău lovit - Windows 7 x64. Numărul de ferestre XP este nesemnificativ. băutură.stare de nervozitate.COM / 5GHORWPQIJ

- Cu toate acestea, Costin Raiu (@craiu), cu toate acestea, pe care Microsoft și-a încheiat activitatea pe Windows XP deja în februarie 2017, adică la scurt timp după furtul de la NSA, care probabil a fost făcut de umbra Grupul brokerilor. Actualizarea a fost pusă la dispoziția tuturor utilizatorilor, dar există încă o lipsă de date despre câte computere cu sistemul de operare Windows XP au fost actualizate și pot fi considerate ca fiind asigurate împotriva ransomware wannacry.

Faptul că computerele cu Windows 7 cont pentru cât mai multe de 98% dintre mașini infectate este tradus parțial pirateriei. În multe țări, de asemenea, în Polonia, utilizatorii decid să utilizeze versiuni non-originale de Windows 7, prin urmare, accesul dificil la actualizările regulate. O reticență mai mult sau mai puțin justificată a migrației la alte sisteme de operare, nu neapărat cele produse de Microsoft, le-a lipsit de protecție.

Actualizările puse la dispoziție de Microsoft protejează evident numai înainte de atacurile ulterioare, fără a da posibilitatea de a recupera conținutul stocat pe discuri infectate. Din săptămâna trecută, însă, sunt disponibile programe precum digurile sau Wannakiva, cu ajutorul căruia putem încerca să restaurăm datele.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Comunitate

Recomandat
Lasă Un Comentariu