Principal » Internet » Cum hard disk-ul și RAM afectează viteza calculatorului?

Cum hard disk-ul și RAM afectează viteza calculatorului?

Internet : Cum hard disk-ul și RAM afectează viteza calculatorului?

Desigur, fiecare utilizator de computer dorește ca echipamentul său să fie cât mai curând posibil. Unele state menționează componentele (nu are sens întotdeauna medie), iar altele folosesc programe speciale, iar acest lucru este o pierdere obișnuită a deșeurilor. Adevărul este totuși că, înainte de orice mișcare, merită verificarea, ceea ce afectează cu adevărat performanța și viteza calculatorului.
Deja ceva timp în urmă, am menționat că utilizarea „miraculoase “ programe pentru a accelera computerul nu are nici un sens. Probabil că de multe ori ne întoarcem la acest subiect, deoarece ar trebui să educe utilizatorii, care încă pot fi păcăliți și să utilizeze acest tip de soluție în unele cazuri chiar plătit pentru el. Am scris recent despre asta:În ce măsură procesorul afectează viteza calculatorului?"Când vine vorba de modificarea calculatorului prin schimbul de componente, acesta este cel mai bun mod, dar utilizatorii nu o fac întotdeauna în mod corespunzător. Cumpărarea unui procesor foarte puternic cu o placă de bază slabă, o sursă de alimentare necunoscută și 2 GB de memorie RAM este pur și simplu o pierdere de bani.


Când vine vorba de performanța procesorului, are o relație considerabilă cu RAM și capacitatea sa. Rețineți că până când procesorul nu primește locul potrivit, este pur și simplu inutil. În acest domeniu, memoria RAM intră în acțiunea care oferă sarcini procesorului - cu atât este mai mare capacitatea sa, cu atât mai multă muncă va primi un procesor și cu atât procesorul mai rapid, cu atât mai repede funcționează totul. Aceasta este, evident, o simplificare imensă, dar având un procesor de top și o cantitate mică de memorie RAM, majoritatea resurselor CPU pur și simplu nu funcționează. Vorbind colocvial, nu este nimic de făcut. Cum arată în practică? Dacă aveți o CPU slabă și micul berbec, înlocuirea unuia sau a celuilalt nu afectează considerabil performanța generală. Înlocuiți procesorul și cumpărați memoria RAM. Dacă înlocuiți numai CPU, RAM nu ține pasul cu livrarea la sarcinile CPU. În cazul opus, procesorul nu va putea să se ocupe de toate comenzile servite de memoria principală.
Interesant, este la fel de important

..

hard disk. Cu un procesor puternic și o cantitate mare de memorie RAM, putem lista pierderea frecventă a puterii. VICE poate fi un hard disk vechi și gratuit care nu ține pasul cu toate operațiunile. Deși în astfel de momente, poate ajuta memoria RAM, dar dacă hard disk-ul nu ține pasul, memoria operațională este prea încărcată prea mult, iar acest lucru la rândul său nu poate să gestioneze toate sarcinile direcționate către procesor. De asemenea, merită să ne amintim memoria cache-ului, care este, de asemenea, responsabilă pentru operațiunile minore. Desigur, cu atât mai multă memorie cache (primul și al doilea grad), cu atât mai bine. În prezent, cei mai frecvenți procesatori cu memorie cache cu o capacitate de 8 (modele de bază) pentru până la 128 MB (modele de top și cele mai scumpe). Rețineți că creșterea acestei memorii la o perioadă ulterioară este imposibilă - deci ar trebui să alegeți un model sensibil.

Recomandat
Lasă Un Comentariu