Principal » Internet » Volkswagen T-ROC: Bateți sistemul audio și un asistent de plecare din spațiul de parcare

Volkswagen T-ROC: Bateți sistemul audio și un asistent de plecare din spațiul de parcare

Internet : Volkswagen T-ROC: Bateți sistemul audio și un asistent de plecare din spațiul de parcare

Aici este un scurt test de elemente de echipament selectat în Volkswagen T-ROC în varietate premium. De data aceasta am luat tapetul, ca de obicei, bătăi opționale de brand audio și extrem de utile în senzorii de parcare cu asistentul lăsați spațiul de parcare. Cum funcționează în practică?

Volkswagen T-Roc este un crossover compact, cu dimensiuni care fac parte din segmentul B, deși silueta musculară dă impresia că mașina este puțin mai mare decât în realitate. Procedura Acest stilist a facut masina arata foarte interesant si extravagantly, desigur, ca posibilitatea de a Volkswagen. Acesta este un războinic tipic urban, deși oferta nu a lipsit unități puternice de acționare și tracțiune integrală. Puțin, a făcut recent o variantă r cu un motor 2.0 TSI cu o capacitate de 300 km și 4Motion Drive.

O astfel de combinație o face potențial pașnică și economic „Śmieszucha “ face aproape urmări hot hatch. Sau mai degrabă o cruce fierbinte. Cel testat a fost mai degrabă pentru acest prim grup. De data aceasta, am decis să descrie Beats Audio System și foarte util în orașul de parcare de sprijin de camere cu un asistent de plecare de la un loc de parcare.

Bate sistemul audio

Am scris de mai multe ori că sistemele audio bune nu sunt rezervate numai pentru segmentul Premium, deși da, în acest exemplu de realizare, nu este fabulos. Un exemplu poate fi, printre altele, un sistem de sunet senzațional de Mark Levinson în Lexus LS 500. Pe de altă parte, chiar și o mașină compactă poate avea un sunet mare, un exemplu de care este, inter alia, bang & Olufsen, un Ford Focus sau Beats Audio Sacie Leonie.

[1/2

Volkswagen în modelul T-ROC, de asemenea, pus pe un set semnat de bătăi, dar în acest caz este un pachet ușor modest. Acestea sunt șase difuzoare și un subwoofer alimentat de la un amplificator de putere 300W cu 8 canale. Unitatea principală de comandă sau un sistem de navigație radio de pe afișaj după pornirea ecranului de pornire apare bătăi. Desigur, numărul de setări nu impresionează - totul este limitat la configurația de bază, selectarea tonurilor mici, medii și ridicate, echilibru etc.

[1/2
[1/2

Cum asta? În timp ce în Sacie a trebuit să ne ocupăm de sunetul destul de cald, cu un bas uscat înainte de o serie și tone medii, deci în T-Rocu puteți obține impresia că totul este mai echilibrat. Cu toate acestea, simt o mică lipsă de putere, în special cu setări de volum mai mare. Dar nu este un utilizator enervant și cerut de cetățenie, care doar iubesc să asculte muzică în timpul conducerii, fiți fericiți. Costul kitului audio Beats este 2120 zloți.

Camera de inversare cu un asistent de plecare

Cu ceva timp în urmă cu mai mulți șoferi au pus la îndoială sensul utilizării senzorilor de parcare în mașini urbane sau compacte. Astăzi, chiar și crossover mici sau modele din segmentul B, nu numai senzori de parcare la partea din față și spate, dar și camere, adesea 360 de grade, precum și sisteme de asistență la parcare și o excursie dintr-un loc de parcare. În T-Rocu testat au fost echipate cu senzori de parcare față și spate, inversând asistentul camerei și lăsați un loc de parcare (sistem de alertă din spate). Cum funcționează?

[1/2

Este adevărat că este dificil să se plângă de vizibilitatea la spate și în lateral în Volkswagen T-ROC, dar în multe situații rutiere chiar și într-o vanie mare și puternic glazurată. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați un spațiu de parcare pe ambele părți, vom avea o călugăriță mașină. În astfel de situații, asistentul de plecare din spațiul de parcare este bine verificată, care avertizează împotriva vehiculelor care vin din sens opus din partea stângă sau pe partea dreapta. Partea din spate a vehiculului este montat senzori radar care monitorizează zona din spatele vehiculului și de lângă ea; Ele sunt de completare a senzori cu ultrasunete care fac parte din asistare la parcare.

[1/2

Acești senzori "a se vedea " mult mai mult decât șoferul și lucrează ca un fel de periscope, "Privind " lateral când ne întoarcem încet să ne alăturăm mișcării. În cazul în care sistemul are o masina se apropie de partea din spatele mașinii, în avans, avertismente cu privire la acest driver. Dacă acest lucru nu reacționează, mașina poate fi inhibată automat. Un astfel de sistem o va evita sau cel puțin a limita riscul unui accident sau coliziune. Pe aglomerat parcările sub supermarket-uri, în garaje subterane în galerii de cumpărături sau în orașe astupate, un astfel de sistem ne poate salva o mulțime de nervi și bani. Și cât costă? În funcție de echipament și de prețul pachetului variază de la 990 la 4540 de aur.

Pentru curios: Ce mașină?

Modelul testat este Volkswagen T-ROC într-o varietate premium cu un motor 1.5 TSI cu o putere de 150 CP, cuplu la 250 nm și cu o transmisie automată DSG. Unitatea se duce la axul din față. O astfel de combinație permite o deplasare destul de dinamic. Accelerarea de la 0 la 100 km / h în 8,4 secunde și viteza maximă este de aproximativ 205 km / h. Conform producătorului, combustia medie este de 5,5 l / 100km, dar acest lucru este, evident, aproape imposibil de atins. Pe traseu, mașina a ars aproximativ 7 l / 100 km, în oraș nu a existat nici o problemă de coborâre sub 10 litri, și un driver foarte liniștit și de pacient de la ambele rezultate proverbiale "jumătate de litru ".

Prețul copiei testate este un catalog PLN 116 590, deși cu toate adaosurile, prețul a fost alocat la nivelul de peste 140.000 PLN. Se merită? Este greu de spus, pentru că mașina este foarte interesant și le puteți configura în mai multe moduri. De asemenea, nu este la fel de constantă și gravă ca și cum ați putea aștepta după Volkswagen. Cu toate acestea, este destul de scump, iar materialele pentru finisarea interiorului sunt destul de greu. Pur și simplu puneți o plastic peste tot. Acesta este cele două mari dezavantaje ale acestei mașini, deoarece echipamentul și o multitudine de opțiuni suplimentare T-ROC bate concurența pe cap.

rezumat

Volkswagen T-ROC este o mașină foarte interesantă, cu echipament excelent și o multitudine de opțiuni și posibilități suplimentare. Este scump și ar putea avea materiale mai bune în interior, dar nu pentru toată lumea va fi o problemă. Beats opționale joacă mare, și sisteme de asistență a șoferului, inclusiv plecarea de parcare asistent, check-in utilizarea de zi cu zi în mașină urbană. PROS
  • Echipament foarte bun
  • O selecție imensă de adaosuri și pachete opționale
  • Un sistem audio bine jucat
  • O plecare asistentă foarte bine acționată de la un loc de parcare
Minusuri
  • Calitatea materialelor ar putea fi mai bună
  • La urma urmei - preț prea mare

Programe

Actualizări. Știri. Mai mult> Devettechmoto

Recomandat
Lasă Un Comentariu