Principal » Internet » AMD Ryzen 7 3700x Test de procesor - de pe șosea, intră în Core i7 Pogrom,

AMD Ryzen 7 3700x Test de procesor - de pe șosea, intră în Core i7 Pogrom,

Internet : AMD Ryzen 7 3700x Test de procesor - de pe șosea, intră în Core i7 Pogrom,

Top Ryzen 9 3900x a cauzat o mulțime de emoții pozitive, dar nu poate fi ascunsă că, datorită prețului, este o propunere pentru un grup destul de îngust de destinatari. Cu siguranță, mai mulți oameni ar trebui să fie interesați de Ryzen 7 3700x, care este un succesor direct la modelul Gloiacious 2700x. Cu toate acestea, dacă este la fel de atractiv ca "nouă "? să aflăm.

AMD Ryzen 7 3700x, la fel ca orice alt procesor de familie ZEN2, este creat în fabricile TSMC în procesul litografic al clasei 7 nm. Am scris despre schimbările din cadrul microarhitecturii mai larg în articolul din 3900x. Încă o dată, discutați din nou macrocarhitectura, adică structura cipului, deoarece se pare că este aparent împotriva pilotului colectat.

Eroul acestei revizuiri are doar un complex CPU, nu doi ca Ryzen 9. Așa că oferă "numai 8 nuclee, 16 fire și un total de 36 MB de cache L2 și L3. În acest sens, acesta corespunde prototipului, deja menționat 2700x, deși, desigur, oferă 2 îmbunătățiri caracteristice Zenului. Cele mai picturale sunt: ​​de două ori numărul de L3, și anume 32 MB în loc de 16 MB, precum și de susținerea PCI Express 4.0.

Ce demn de remarcat, Ryzen 7 3700x poate, de asemenea, lăuda un anumit avantaj. Datorită limitării numărului de nuclee, AMD a reușit să închidă factorul termic în decurs de 65 W, ca și pentru cipul 8-core care face o impresie colosală. Sună ca o opțiune bună pentru fanii PC-ului tăcut.

Opt Zen 2 nuclee în acțiune

Nu prelungi, timp pentru a merge la partea de măsurare. Nu numai că voi introduce un cuvânt pentru un preț. Ei bine, Ryzen 7 3700x Costuri PLN 1479. Acest lucru este evident mai puțin decât Core i7-9700K, pentru care la începutul lunii iulie 2019 trebuie să plătiți între 1,7 și 1,8 mii. zloti. Nu există nici o îndoială că este vorba despre un succesor complet al Ryzer 7 2700x, de asemenea, din punct de vedere economic.

Testele au fost efectuate pe o platformă cu o placa de baza ASUS Crosshair Rog VIII Hero, memorie de 16 GB DDR4-3600 CL17 în două oase și MP600 corsar (PCI Express 4.0). Placa Intel este Asus Prime Z390-A, iar placa grafică - RTX 2080.

Modelarea 3D

Încercarea de blender este de a face scena clasică BMW de Mike "și Domnul. Timpul necesar pentru a îndeplini această sarcină este numărat. Testul utilizează toate firele disponibile. La rândul său, POV-Ray este un renderer cu tehnica de raze de urmărire (Ray de Tracing), care nu face o astfel de utilizare bun de la multithreading concurente, ceea ce va favoriza Intel.

Compresie de date

Benchmark-ul în 7-Zipping indică numărul de operații pe secundă în milioane cu compresie și decompresie. Percepem toate miezurile disponibile și firele de procesor.

Criptografie

Testarea în Veracrypt Specifică viteza în MB / S atunci când criptarea partiției de sistem AES, Twofihsh și șarpele în același timp. Angajează un set de nuclee, dar nu aparține liderilor în domeniul utilizării SMT. Este mai bine să cântăriți cu frecvența ceasului tactorului.

Coduri video

Benchmark-ul X265, după cum sugerează și numele, ilustrează performanța când codifică codorul video X265. Aplicația utilizează extensiile AVX și AVX2 și acceptă, de asemenea, orice număr de fire, care rezultă din codificarea simultană a probelor multiple, permițând limita nominală a firelor X265, care este de 16 ani. Dar cu calitatea de scalare diferit.

Aritimetic general

În cele din urmă, Geekbench este cel mai versatil test. Verifică capacitățile generale ale platformei, care constă din M.în. Criptare și comprimare a multor tipuri de date, acces de memorie și aritmetică punct de plutire. Rezultatul este dat atât pentru una și toate firele. Datorită marea diversitate de teste, rezultatele sunt dificil să se facă referire la anumite aplicații, dar mulți consideră că în mod constant Geekbench pentru un indicator de performanță universal.

Jocuri de la DGP

Eficiența în "Battlefield v " este verificată în timpul misiunii în Provence, în "Shadow of the Tomb Raider " - în Yaku kwaku. Primul titlu din mediul DX 11, al doilea și DX 12. Deoarece aceasta este o soluție mai stabilă pentru rezultate.

TL; Dr

Deoarece numărul de fire este același cu miezul I9-9900K și un singur centru Zen 2 numai ușor inferior Skylake 'acelea, efectul ușor de prezis. În aplicațiile multi-threaded, un nou Ryzen 7 3700x este un rozgramy-free-threading Core i7-9700K, sărituri pe partea din spate a structurii ceresc pilot. Și, uneori, chiar depășește atât Intel, care rezultă din faptul că procesoarele Ryzen au un număr mai mare de fluxuri executive. Datorită acestui lucru, ordinea cu punct fix și plutitor poate fi trimis la port într-un ciclu de ceas.

În plus, datorită utilizării unui singur și, prin urmare, un singur bazin de memorie complexă, L3, Ryzen timpii de acces 7 3700x atinge puțin mai bună decât Ryzen 9 3900x. Comparând acest lucru cu turbo mai agresiv decât în cazul navei amiral descărcat, uneori, putem obține chiar și o performanță mai bună a unui fir. Sunt clar conștient de acest rezultat în Benchmark Geekbench.

Diferențele în jocuri sunt ușoare și, prin urmare, "șapte " se dovedește a fi o alegere foarte bună pentru o divertisment larg înțeles, privind raportul preț-performanță. Oricum, raportul preț-performanță este sloganul acestui cip deloc. Vă reamintesc - de la trei 9900K, 9700K și 3700x, este ultima, iar în ceea ce privește prezintă eficiență cel puțin la fel de mare. Și, în același timp, Quick PCI Express 4.0.

Răcire ca personalizat

Ca și cum nu ar fi fost suficient, Ryzen 7 3700x este vândut din exact aceeași răcire ca Ryzen 9 3900x. Numai că lucrează cu TDP egal cu 65, nu 105 W. La redarea într-un blender, WatMierz indică 168 W pentru întreaga platformă și Temperatura procesorului nu depășește 77 st. Celsius. Astfel, răcirea standard este complet suficientă.

Aceasta, la rândul său, eleges profitabilitatea platformei AMD, pentru că nici i9-9900k Core, nici Core i7-9700k nici o răcire în caseta nu este. Trebuie să adăugați 100 PLN 100.

Fot. Bunăprograme (Piotr Urbaniak)

Interle pierde argumentele logice

Acum - care este sentimentul de plată suplimentar pentru Core i9-9900K sau Core I7-9700K, când Ryzen 7 3700x oferă o performanță similară și o platformă mai modernă? Această întrebare retorică.

Cel de-al 16-lea procesor roșu se mișcă pe piață și are o șansă bună asupra ei. Este aproape la fel de eficient ca o propunere de sus a concurenței, dar costă chiar mai puțin decât un curățat de Hyper-Threading Core i7-9700k. O factură simplă și un lider.

Ryzen 7 3700x funcționează excelent atât pentru utilitate, cât și pentru jocuri. La aceasta, consumă puțină energie, ceea ce înseamnă că răcirea din fabrică a Wraith Prism RGB este destul de complet. Un alt Plus important este abilitatea de a utiliza pe discuri mai vechi x470 și b450 și, uneori, de asemenea, x370 și b350. Upgrade cu, hai să dăm acest lucru, Ryzer 5 1600 respiră, fără îndoială, într-o masă de putere de vigoare.

Desigur, acest lucru nu mai este echipamentul ca fiind neegalat și fără compromisuri ca și Ryzen 9 3900x, dar costă, de asemenea, bani mult mai accesibili. Între timp, în luna iunie această performanță a fost asociată numai cu cel mai mare raft de preț. Au înregistrat progrese uriașe.

Intel va reveni la lupta atunci când reduceți prețul de 9700k la nivelul de aproximativ 1400 pln. Debutant va rămâne prima alegere pentru aplicații de aplicații, dar jucătorii vor putea să înceapă brusc. În primul rând, cu toate acestea, nevoile albastre în mod oficial confirmă reducerea viitoare, deoarece pentru acest moment, posibile reduceri de preț nu depășesc sfera de bârfă.

PROS
  • Performanță foarte bună în aplicațiile multifuncționale
  • Strong Zen 2 core
  • Consumul scăzut de energie
  • PCI Express 4 Suport.0
  • Răcirea complet suficientă în set
  • Înlocuirea pentru bani
Minusuri
  • Ei nu le dau liber

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Okdrzgaming

Recomandat
Lasă Un Comentariu