Principal » Internet » Telemetrie Extras-Spectrum în Firefox: Există un motiv să vă faceți griji?

Telemetrie Extras-Spectrum în Firefox: Există un motiv să vă faceți griji?

Internet : Telemetrie Extras-Spectrum în Firefox: Există un motiv să vă faceți griji?

Utilizatorii de Internet avertizează: În Firefox nu există extensii cunoscute care nu știu ce fac și nu știți cum să eliminați. Este client reteta de scut ceva pe care ar trebui sa ne temem? Ne-am uitat la mai mult.

Unii utilizatori de browser Mozilla raportează, nișă a expansiunilor folosite de ele au apărut Dwarozzenie: client reteta Shield și urmați pe căutare. De ce? Cunoașterea, ei se asigură că nu le-au instalat niciodată, nu au auzit niciodată despre Niemnie. Aceleași extensii nu se comportă în mod normal, pe care sunt încorporate de unul, iar utilizatorul nu este informat cu privire la aceasta.

Materie dificilă - ar putea mozilla să facă ceva greșit?Am efectuat un test mic - în zece ferestre virtuale Windows, am instalat noi instanțe Firefox, un instalator de deficit. Initial instalat acest browser nu are adaosuri. După câteva minute, au fost instalate OpenH264 și DRM Widevol. Cu toate acestea, nimic surprinzător, Firefox informează despre instalarea lor.

Câteva ore, nu am găsit nimic în eșantionul nostru.Poate că era prea mică - Mozilla se poate instala doar un procent mic de utilizatori. Unul acordat recent întrebat pe forumul StackeXchange recunoscut / Superuser. Scut recipelient a apărut din nicăieri.

Telemetrie în Firefox: Lis liberă, ascultă ca un GDR național?

Căutarea lui Mozill Bugzilli arată că, de fapt, un astfel de raft este apărut - și cel mai îndepărtat până la 30 iunie ar fi partea implicită a Firefox. Deschiderea, sistemul de telemetrie universală Shieldto, înlocuind cadrele iFrame plutitoare utilizate anterior. Sarcina sa principală este de a produce, verifica și lansa pachete cu cod WJAVASCRIP Trimis de Normandy Server.

Aceste scripturi sunt de a servi atât pentru a testa nou-effuncționalitatea în ceea ce privește valoarea lor de piață, cât și colectarea feedback-ului de la utilizatorii care au mizililily permit să determine ceea ce este util și ceea ce nu este. Care este inversarea? În plus față de anchetele efectuate în mod deschis, Mozillapoprzez Shield conducător auto este capabil să învețe de la którejwersji Firefox utilizați, și dacă este domyślnąprzeglądarką, ceea ce este motorul de căutare prestabilit sau używanajest cu serviciul Firefox Sync și cât de multe dispozitive zapewniasynchronizację - și, desigur, pentru a satisface identificatorul unic.

Luând în considerare capacitățile JavaScript care sunt lansate afișate de către browser-ul, astfel încât să puteți spune, Mozilla Telemetry este complet: producătorul de Firefox Transhield va fi capabil să învețe totul despre utilizatorii browser-ului.

Cea de-a doua dintre extensiile menționate, căutare de urmărire, introduce un serviciu suplimentar de telemetrie, care servesc căutări pentru căutări în conținutul tipului "continuu". La ce este vorba despre asta? Se pare că ei trebuie să fie allevision care conțin coduri de afiliat Mozilla, care, cu toate acestea, din rezultatele căutării, nu din locuri, care sunt considerate ca punctele de acces la motorul de căutare (de exemplu,. Bara de adrese, barul de căutare, paginabaut: Acasă sau vedere a noului card).

Cum să explicați apariția și dispariția acestor extensii, un raport de la Octóry interna? Cunoașteți mecanismul de gofaster, care permite Mozilla să livreze mai rapid publicul și amendamentele noi.SCHIPDUL SHIP este pe lista de proiecte care pot fi plasate la distanță în timp.

În rezumat: nu puteți vedea un malign malnic, cu siguranță nu trebuie să configurați o capotă de ulei din aluminiu sau să atacați mai mult computerul cu un Firefox nuclear de pe orbită. Acesta este un mecanism obișnuit de telemetrie, astăzi, probabil, browserele inevitabile vizate. Introducerea scutului, Mozilla vrea doar să ajungă la competiție, care colectează după Oaktywności utilizatorilor toate datele posibile.

Rămâne doar speranța că creatorii bazați pe browserul Firefokie Tor nu vor uita Ovusul tuturor acestor telemetrie cu Wittrasics.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu