Principal » Internet » Telegrama, cu toate acestea, nu atât de rău. Whatsapp are o mulțime de statistici mai grave

Telegrama, cu toate acestea, nu atât de rău. Whatsapp are o mulțime de statistici mai grave

Internet : Telegrama, cu toate acestea, nu atât de rău. Whatsapp are o mulțime de statistici mai grave

Conform studiilor efectuate de Kaspersky, WhatsApp este cea mai populară aplicație folosită pentru phishing fraudă. A fost o telegramă în al doilea rând, dar statisticile sale sunt mult mai mici în raport cu concurentul.

Kaspersky a efectuat o analiză în perioada decembrie 2020. până în mai 2021. Cel mai mare procent de legături dăunătoare a fost trimis prin comunicator WhatsApp (89,6 la sută), urmată de o telegramă (5,6 la sută). Viber este de numai 4,7% din participare, iar hangouts mai puțin de un procent.

Un paradis pentru cheats

Kaspersky a numărat că Rusia (până la 46% din toate atacurile) se confruntă cu cel mai mare număr de atacuri de phishing. Brazilia (15%) și India plasate în spatele ei (7%). La nivel mondial, compania a înregistrat 480 pentru a detecta o zi.

Potrivit statisticilor, Kaspersky Internet Security pentru Android a detectat cel mai mare număr de link-uri malware din mesajele trimise de WhatsApp, în parte datorită faptului că acesta este cel mai popular în comunicator lume. Tatiana Szczerbakowa, analistul senior al analistului de conținut Internet la Kaspersky, ia act de faptul că phishingul în comunicator este încă unul dintre cele mai populare instrumente dintre Trucuri.

Comunicatorii devin din ce în ce mai populare

Din perspectiva universalității instalarea de aplicații pentru a trimite mesaje, nu este surprinzător faptul că acestea devin un instrument pentru Trucuri. Potrivit cercetării, acest tip de programe a depășit popularitatea rețelelor sociale cu 20 la sută anul trecut.

Mai mult, în 2020, utilizatorii de mesagerie au numărat aproximativ 2,7 miliarde de oameni, dar predicțiile spun că acest număr va crește cu 2023 la 3,1 miliarde de oameni. Dacă previziunile devin realitate, vor fi aproape 40%. populația lumii.

Utilizați ceapcă sau semnal? Ziobro susține că are acces la mesajele dvs

Atenție, mai presus de toate

Pentru a reduce riscul unei victime ale fraudei fizice, ar trebui luată o atenție deosebită. Kasperky recomandă mesaje exacte de verificare, inclusiv cele de la prietenii noștri. Toate legăturile suspecte, cu o adresă ciudată, ar trebui să trezească automat suspiciunile noastre.

Chiar dacă mesajul provine dintr-unul din contactele cunoscute de noi, ar trebui luată în considerare faptul că contul acestei persoane ar fi putut fi hacked. Tatiana Shcherbakov sfătuiește că utilizatorii pot fi uneori dificil de determinat dacă un atac de phishing, deoarece diferența se poate referi la un singur caracter sau o eroare minoră. Vigilența în combinație cu tehnologii anti-phishing este un instrument de încredere în lupta împotriva phishing în comunicatori.

Programe

Actualizări Actualizări noi Produse Vezi mai multe> Softwarewhatsapplesgram

Recomandat
Lasă Un Comentariu