Principal » Internet » inteligență artificială depășește oameni în jocuri de e-sport, dar nu în dezbatere

inteligență artificială depășește oameni în jocuri de e-sport, dar nu în dezbatere

Internet : inteligență artificială depășește oameni în jocuri de e-sport, dar nu în dezbatere

Mașină modele de învățare sunt depășite deja oameni în multe activități, inclusiv în spectacol (Watson), joc și e-sport titluri, ca Dota 2. În cele din urmă, această omenire a câștigat punctul. Atunci când un discurs natural și dezbatere deschisă intră în joc, inteligența artificială a IBM nu a avut o șansă.

Maestru american de discuții, Harish Natarajan, a învins ra debater, emise de IBM în timpul Conferinței de la San Francisco. Victoria unui om este o anumită surpriză, pentru că în 2012 într-o ciocnire similară în Europa a triumfa versiunea mai veche a aceluiași program - Proiectul Debater.

Dezbatere în San Francisco în cauză subvenții preșcolare și a fost realizat în stilul Oxford. Participanții au 15 minute pentru a pregăti, și apoi au prezentat o declarație de 4 minute, răspunsul de 4 minute la declarația inamicului și un rezumat de 2 minute. Întregul a durat 25 de minute. Audiența de 700 de persoane, inclusiv membri ai cluburilor de discuții și jurnaliști, a recunoscut că el a câștigat un om. Înregistrarea dezbaterilor împreună cu îndrumările pot fi văzute pe YouTube, pe canalul inteligent.

Harish Natarajan și domnișoara Debater / IBM

Domnișoara debater, închis într-un monolit negru, a fost înarmat cu 10 miliarde Exemple de ziare și publicații academice. Pe această bază, modelul a construit argumentele relevante legate de subiect și le-a îmbrăcat într-un discurs natural. Sa dovedit a fi mult mai dificil decât să îl jucați. Mașina a vorbit o voce de către o femeie generată de un sintetizator.

Natarajan crede că pentru a ieși bine în dezbatere, inteligența artificială trebuie să stăpânească trei competențe. În primul rând, trebuie să proceseze cantități mari de date, care este probabil mai bună decât o ființă umană, dar trebuie să aleagă, de asemenea, argumente legate de subiectul dezbaterii și al părții care a adoptat - pentru sau împotriva sau împotriva. În al doilea rând, Si trebuie să poată explica argumente mai complexe în limba simplă și cu sistematizare adecvată. În al treilea rând, argumentele trebuie să transporte valoarea ascultătorilor de dezbateri. Acest lucru necesită o selecție atentă a cuvintelor, a retoricii, a exemplelor și a jocului pe emoțiile publicului. Cu această inteligență artificială nu va ajuta mult timp. Maestru al dezbaterii este de părere că aceasta este doar o chestiune de timp.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Softwaresnes

Recomandat
Lasă Un Comentariu