Principal » Internet » Symantec vrea să fie protejat de piraterie, dar numai pirații Linux

Symantec vrea să fie protejat de piraterie, dar numai pirații Linux

Internet : Symantec vrea să fie protejat de piraterie, dar numai pirații Linux

De fiecare dată când primim Alianța cu software-ul de afaceri, de unde putem învăța cum poliția intră în sediul întreprinderilor, dezvăluind incidente în încălcarea legii drepturilor de autor (sau în special arta. 79 de perechi. 1 tejustava) cu privire la software-ul comercial. Din păcate, nu am primit niciodată o comunicare privind acțiunile poliției privind încălcarea acestei legi în ceea ce privește software-ul liber - o astfel de lege protejată numai de proprietate Microsoft, Symantecai alte companii. Și, la urma urmei, Linux este, de asemenea, "Piracony ", și aceasta este o scară considerabilă, deși, desigur, scenarii de tegopicare sunt complet diferite. Închinare, cel mai adesea Piracas, producătorii de proprietate de soluții, cerând practici juridice pentru produsele lor.

Suntem obișnuiți cu faptul că producătorii (în cea mai mare parte chineză), diverse jucători media, set-top și chiar unități de rețea sunt capabile să spargă licențe gratuite Iwprowadzić pentru a-și comercializa produsele fără cod sursă pentru software-ul folosit Wnich. Acum, cu toate acestea, avem cu compania companiei și, în plus, bine cunoscută pe piața comercială. Programare. Anul trecut Symantec, unul dintre cele mai importante procese de soluții de protecție, a arătat un router neobișnuit Norton Core.

Neobișnuit în primul rând datorită aspectului: locuințe Toniewielka cupola geodezică din 78 triunghiuri echilaterale. În interior, avem de-a face cu un router eficient Wi-Fi 802.11AC, folosind un procesor dual-core, până la 1 GB RAM și 4 GBP Montat Flash. Pe o astfel de platformă hardware, software-ul Symantec funcționează, pentru a se asigura "cea mai mare securgie" rețea de domiciliu, nu numai pentru computerele ISMartfon, dar mai presus de toate acestea care susțin internetul. De la domul geodezic al depresserilor sau al afișajului, controlul acestei transmisii de comisie a acestui miracol sau mobil. Cu un număr mai mare de nordoncore, puteți construi cu ușurință o rețea. Magazinele poloneze nu au, interesate pot fi comandate de la state, prețurile încep de la 160 de dolari (plus impozite și îndatoriri).

Progresul PIC.stare de nervozitate.COM / 8W4NOZMTDX

- Matthew Garrett (@ MJG59) 4 aprilie 2018Matthew Garrett, renumit expert Linux și Google Inginer 'A, recent a cumpărat un astfel de router și a început să se joace cu el.El a început locuința (da, în imagine puteți vedea, de asemenea, o tastatură) pentru a găsi rapid conectorul de pe placa de bază. Simplă și apoi numai emulatorul terminalului Igot. Ce funcționează pe routerul Symantec? Aparent, OpenWrt LinuxDastribuții, construită pe baza pachetului QSDK Tool, dezvoltată sub auspiciile Fundației Linux.

Ah acolo.stare de nervozitate.COM / VLEEKPN15T

- Matthew Garrett (@ MJG59) 4 aprilie 2018z Perspective Symantec Selectarea QSDK și OpenWrt este o mișcare de barbator - producătorul primește un sistem de operare modern, bine curățat, fișier complet și sistem de manescript. Pe ea puteți dezvolta cu ușurință propriul dvs. software. Cu toate acestea, rămâne întrebarea - în cazul în care codul sursă a folosit software-ul gratuit, necesar pentru a rămâne cu scrisoarea și spiritul licențelor OpenSource ?

Symantec nu numai codul nu pune la dispoziție, ci oferă moale de nucleu Norton pe o licență complet proprietară, interzicând copierea, diseminarea și decompilarea gratuită a ingineriei inverse. În același timp, în documentație, dispozitivul este acordat utilizării soluțiilor open source, referindu-se la informații privind condițiile de utilizare, politici și licențe de software deschise.

Garrett pe Twitter a vorbit despre această problemă la @ Nortononline. O lipsă specifică, deși unii indică faptul că cel puțin o parte a codului poate fi în repositoryQSDK. Cu toate acestea, aceasta are o licență GPL că fără brand că clientul cere codul sursă, pentru ao primi. Jaki arată, în acest scop, există o adresă postalesurce @ Symantec.com, pe care cererea codului poate fi expediată.Cu toate acestea, după cum scrie Matthew Garret, răspunsul nu a primit până acum.

Cine va salva Linux înainte de a-și încalca licența prin producție?

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Softwaresnes

Recomandat
Lasă Un Comentariu