Principal » Internet » Stellarium 0.14 - Planetarium gratuit și mai precis

Stellarium 0.14 - Planetarium gratuit și mai precis

Internet : Stellarium 0.14 - Planetarium gratuit și mai precis

După o jumătate de an de programatori de lucru s-au adunat în jurul proiectului Stellarium, care este gratuit, Planetarium acasă, au lansat versiunea 0.14 Program pentru sistemele Windows și OS X.

Autorii programului acordă o mare importanță cartografului credincios al aspectului corpului albastru, privit pe cerul virtual de oriunde pe pământ și în orice moment al istoriei. Ultima actualizare îmbunătățește, de asemenea, acuratețea simulării, introducând modelul IAU2006 pentru calcule precise și o simulare de noctizare (axa de agitare a rotației corpului). Pozițiile planetelor sunt calculate pe baza teoriei Semianiste VSOP87 (variante Séculares des Orbits Planéires), dar nu încă o mare amploare..

Directorul de bază al obiectelor din Stellariu acoperă peste 600.000 de stele, cataloagele suplimentare conțin peste 210 milioane de stele. Numerele pot fi vizualizate în imagini ale căror galerie acoperă catalogul întreaga Messier, precum planetele și sateliții lor. Calea Lactee, atmosfera și răsăritul soarelui și apusul soarelui sunt prezentate foarte realist. În plus, programul conține asterism și ilustrații ale constelațiilor din peste 20 de sisteme, dezvoltate de culturi din întreaga lume.

Pe imaginea cerului de noapte puteți activa vederea de a clipi și cădere a stelelor, simulează eclipsa și supernova. Harta poate fi echipată cu o plasă de azimut de diferite tipuri și ecuatoriale.

Avantajul de bază al interfeței programului este capacitatea de a controla un telescop virtual, care a fost echipat cu o optică avansată, capabilă să ne arate obiecte îndepărtate într-o mare extindere. De asemenea, puteți să activați modul "Fish Eye" pentru a observa cerul în același mod ca și pe cupolele planetare. Utilizatorul poate controla, de asemenea, trecerea timpului pentru a observa modificările în cer. Planetariul poate fi controlat atât de un comenzile rapide de șoarece, cât și de tastatură.

Stellarium poate fi extins cu ajutorul plugin-uri diferite, care au fost de asemenea îmbunătățite în această versiune. Lista modificărilor enumeră 83 de erori îmbunătățite și noi caracteristici în program.

În baza noastră de date, veți găsi cea mai recentă versiune de Stellariu pentru Windows și OS X. De asemenea, merită să ajungem la aplicații mobile pentru Android și iOS, care, în afară de afișarea hărții cerului, pot oferi, de asemenea, informații despre obiectele la care se îndreaptă un smartphone sau tabletă.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu