Principal » Internet » Steganografia și melodia "zile mai bune " sau cum să ascundeți un mesaj într-o difuzare publică de radio

Steganografia și melodia "zile mai bune " sau cum să ascundeți un mesaj într-o difuzare publică de radio

Internet : Steganografia și melodia

Cum să trimiteți un mesaj ascuns persoanelor ale căror locații nu știu? Metoda neobișnuită de a transfera conținut de important a venit cu columbian, care a decis să trimită prizonieri deținute de FARC Partyzant ascunse.

Trișa de gherilă și droguri comuniste traficanți, ridica spiritele a avut loc în jungla prizonierilor, și de modul în care, a marcat un prestigios premiu Golden Lion. Fiecare dintre aceste sarcini pare a fi o provocare serioasă. Colectate în pachetul par a fi o sarcină imposibilă.

Cu toate acestea, pentru un specialist în marketing columbian, Juan Carlos Ortiza, imposibil nu a existat.

De ce cineva ar lua un set de astfel de provocări neobișnuite? Motivul a fost numit FARC. Sub acronimul, columbian de gherilă comunistă, care fondurile pe o durată de mai multe decenii, a câștigat M.în. Datorită vânzării de droguri.

FARC a fost un adversar serios pentru forțele guvernamentale. Unul dintre argumentele, care a posedat gherilele, foști prizonieri - soldați confiscate în timpul luptelor, sute de care au fost păstrate în izolate din lume, tabere inaccesibile. Și când forțele guvernamentale încearcă să ia reflecția poporului lor, adesea s-au încheiat într-un masacru.

Înainte de a salva prizonierii, colectați echipa

La începutul secolului XXI, FARC a fost în sens invers. In ciuda trupe semnificative organizație de gestionare a căutat posibilități de a pune capăt luptelor. În mâinile partizanilor, totuși, mulți deținuți au fost tratați ca un card de licitație în cadrul negocierilor. Cum de a transmite mesajul eliberării iminente și a speranței speranței în inimile lor?

Partisan FARC (Domeniul public)

O sarcină a fost să se întâlnească cu colonelul Jose Espejo de la armata columbiană. Colonelul era un om înțelept. Confruntată cu provocarea dificilă, el a decis să o facă, unde în astfel de cazuri ar trebui să înceapă: Colectați echipa. În acest caz, a fost un specialist în marketingul Juan Carlos Ortiz - acordat cu un leu de aur pentru campania de campanie anti-barcă a industriei publicitare.

Mesaj în alfabetul Morse 'a

Ortiz a considerat că o modalitate destul de bună de a contacta cu prizonierii este transmisia radio de la mesajul Transmiterea lui Morse Alphabet 'a. Calculul sa bazat pe presupunerea că mesajul va fi aproape sigur de citit - adesea analfabeți - gherilele FARC.

În același timp, o parte din soldații dezbrăcați ar trebui să cunoască alfabetul Morse 'A și să se pregătească să fie gata să scape în timpul atacului departamentelor guvernamentale.

Ideea părea promisiune, dar problema sa dovedit a fi problema. Comunicarea lui Morse este destul de caracteristică, astfel încât întrebarea a apărut, ca și în transmisia radio, pentru a codifica puncte și liniuțe de a nu argumenta interesul.

Avantajele steganografiei

Juan Carlos Ortiza a scăzut ușor atipică, dar cunoscut pentru vârstele - utilizarea steganografia. În timp ce criptografia ascunde mesajul în sine, protejând conținutul său, dar nu chiar existența, steganografia funcționează în sens invers - secretul nu este mesajul, ci informațiile care, în general, ar trebui să arate. În practică, teroriștii l-au folosit chiar dacă bin Laden codifică în Spades Graphics Inocent Informații importante.

Amiralul Jeremiah Denton clipește T-O-R-T-U-R-Eing Morse Cod ca P.DESPRE.ÎN.

Un exemplu emblematic al utilizării acestei metode este, de asemenea, un mesaj, dat în timpul războiului din Vietnam de către un soldat american, Jeremiaha Denton. Înregistrate de vietnameza Ieremia în timpul transmiterii clipind cu ochii a dat cuvântul „tortura “, informarea cu privire la metodele utilizate de corrugors lor.

Mesaj în radio lovit

Aceeași metodă a fost decisă aplicarea lui Juan Carlos Ortiz, codificând un mesaj - aparent - un cântec complet aleator, care ar putea fi difuzat de posturile de radio columbiene. Sa presupus pe bună dreptate, că locuitorii taberelor de pădure pot asculta la radio, astfel încât mesajul va auzi, de asemenea prizonieri.

Un studio de înregistrare a fost închiriat pentru a atinge această sarcină, unde muzicienii de sesiune cunoscuți sub numele de Natalia Gutierrez y Angelo au înregistrat o melodie "mai bună zile". Curând a fost repetată de radiodifuzirea radio a piesei.

Este în el, după cuvinte aparent nevinovate "Ascultați acest mesaj, Brother " are loc un motiv de parousse, care depășind urechea va captura ca un fragment de melodie, dar emisiunea lui Morse ".

19 persoane salvate. Tu esti urmatorul. Nu-ti pierde speranta.

Mesajele ascunse în înregistrare începe OK. 1:30, 2:32 și 3:35.

Zile mai bune - Natalia Gutierrez y Angelo

Un cântec care a înșelat Farc

Ideea sa dovedit a fi eficiente. Conform informațiilor dezvăluite în 2011, mesajul a ajuns la mulți dintre deținuți și a confirmat spiritele lor. Cel puțin un caz este, de asemenea, cunoscut când este sub influența comunicării prizonierului, el a decis să experimenteze o scăpare reușită că există o armată guvernamentală în apropiere.

La scurt timp după ce aceste evenimente din Columbia au început un proces lung de pace - negocierile autorităților și de gherilele durabile - cu un succes diferit - până în 2016, când FARC a anunțat încetarea focului, și autoritățile columbiene au aprobat acordul negociat cu mare dificultate.

Merită să ne amintim că oamenii care au codificat un conținut important în radio lovit într-un mod ingenios au fost adăugate la această lucrare.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Siguranță

Recomandat
Lasă Un Comentariu