Principal » Internet » Stabilitate, viteză și siguranță: Rosa Desktop Fresh R6 lansat

Stabilitate, viteză și siguranță: Rosa Desktop Fresh R6 lansat

Internet : Stabilitate, viteză și siguranță: Rosa Desktop Fresh R6 lansat

O echipă de programatori responsabili de dezvoltarea diviziei rusești Linux Distribution a anunțat eliberarea unei alte versiuni marcate cu numărul R6. Pe parcursul mai multor luni de lucrări, a fost în primul rând axat pe îmbunătățirea constatată și erori, care în cele din urmă traduse în creșterea nivelului de stabilitate sistemică. O mulțime de timp a fost de asemenea dedicat testelor de configurare hardware meticuloase ale celor mai frecvent utilizate în administrația estică. Guvernul rus este cel mai mare client al ROSA, motiv pentru care decizia de a verifica cu exactitate produsul lor pare a fi cea mai justificata.

Rosa oferă distribuția pe baza kernel-ului Linux în trei versiuni - Rosa Desktop Fresh, Rosa Intreprindere Desktop și Rosa Enterprise Linux Server. Primul este regizat în primul rând utilizatorului intern, instituțiilor de învățământ și instituțiilor guvernamentale. A doua și a treia versiune constituie concurență pentru produsele americane Red Hat Preocupare și este destinat în principal companiilor rusești.

Rosa Linux își strânge soluțiile aplicate de la distribuirea puțin cunoscută și nu foarte diferită. Ca parte a setului de instrumente, sunt livrate un meniu și aplicații inovatoare pentru redarea de filme și fotografii. Un aspect elegant al sistemului este de a oferi un mod special dezvoltate stil de interfață cu plasmă și ferestre decoratiuni folosind culori tonifiat. Întreaga arată foarte bine, și funcționează rapid și în mod constant.

În plus față de îmbunătățirea unui număr mare de erori, Rosa Linux a fost, de asemenea, pachete actualizate și suport parțial pentru stilurile cursorului în aplicații scrise utilizând biblioteca QT5. Funcționarea sistemului de profil sonor a fost, de asemenea, îmbunătățită, ceea ce a cauzat probleme la trecerea de la dispozitivul de ieșire sub forma unui difuzor la receptor după ce sunt conectate la computer. Atenția creatorilor, de asemenea, nu a scăpat o eroare destul de importantă din perspectiva noilor utilizatori care au cauzat complicații pentru aplicațiile create pe baza QT5 și rulează pe distribuția de operare Linux Rosa în VirtualBoks cu opțiunea de suport activat pentru funcționarea în modul 3D activat.

În cea mai recentă versiune de Rosa Linux puteți găsi:

 • KDE 4.14.3
 • Firefox 39.0 ca browserul implicit
 • Cromul 43
 • Thunderbird 38.0.1 echipat cu extensia calendarului fulgerului
 • Libreoffice 4.4.3 cu pager arbitrar
 • QT 4.8.7 și qt 5.4.2
 • FFMPEG 2.5.6
 • NVIDIA-340 cu un sprijin mai bun pentru tehnologia NVIDIA Optimus și Primus
 • AMD (FGLRX) 15.101 (catalizatorul AMD 15.5)
 • HPLIP 3.15.6 Cu suport pentru mediul Python3
 • Linux 3.14.44
 • Cadrele KDE 5 și KDE Plasma 5 disponibile în depozit

Vecina noastră estică a început procesul de implementare a unui sistem bazat pe kernelul Linux către instituțiile guvernamentale acum câțiva ani. Potrivit planului, aceasta este de a oferi o mai mare independență față de produsele de origine occidentală. Întregul proces întins în timp, dar nu schimbă prevederile autorităților ruse care să-și pună în aplicare încet și cu încăpățânare viziunea lor. Efectele sunt vizibile cu ochiul liber și, de exemplu, pot fi folosite de 500.000 de locuitori de Magnitogorsk - practic toate computerele din administrația municipală operează sub controlul Rosa Linux. Distribuția este, de asemenea, căldură acceptată în școli și alte instituții publice. Elevii nu au cele mai mici probleme cu serviciul său, deși ar trebui menționat faptul că elevul rus este de a programa programarea și familiarizarea cu linia de comandă din clasa a șasea a școlii primare. Până atunci, copiii învață teoria de bază a algoritmilor prin rezolvarea unor probleme logice complicate.

Rosa Linux este o distribuție foarte stabilă și rapidă, care nu lipsește fonduri de sprijin și dezvoltare. Cel mai adesea găsește aplicații în administrația și școlile rusești. Costurile de migrare de pe platforma Microsoft la un sistem de operare deschis sunt uriașe, dar acesta este prețul care trebuie suportat pentru a obține, deși un pic de independență și intimitate.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu