Principal » Internet » Un program special compensat prețurile pentru autoturisme

Un program special compensat prețurile pentru autoturisme

Internet : Un program special compensat prețurile pentru autoturisme

Tarifele pentru piesele de schimb originale din ASO, în special pentru mașinile premium, pot provoca dureri de cap și palete de epuizare. Cea mai recentă investigație indică faptul că, pentru a menține cele mai mari prețuri, mulți producători ar putea folosi software specializat.

Potrivit Reuters, producătorii de mașini, inclusiv Renault, Jaguar Land Rover și Peugeot, software de accentuare, a cărui scop a fost o evaluare a pieselor de schimb pentru mașini. Software avansat, care se numește Partneo, a servit pentru a testa cât de mare poate fi măsurată partea pe care clientul a reușit să o plătească. Mulți factori au fost luați în considerare, inclusiv satisfacția cu achiziția.

Documentele referitoare la caz au fost câștigate de către site-ul web al site-ului francez MediaPart, care a lansat apoi serviciul de informare Reuters. Jaguar Land Rover (JLR) a recunoscut că încă utilizează software care vă permite să stabiliți prețurile. În plus, Renault, Jaguar Land Rover (JGRU) și Peugeot susțin că acțiunile lor erau legale și cu siguranță că nu au vizat utilizarea clienților. Probabil, alți producători folosesc instrumente similare, dar până acum nu au reușit să determine.

La rândul său, Renault susține că el se străduiește să ofere clienților săi cu piese de schimb de înaltă calitate, al căror preț se calculează pe baza multor parametri pe care compania consideră a fi corect. JLR adaugă că Partneo a permis coerența prețurilor, precum și competitivitatea în raport cu alți producători.

Este demn de remarcat faptul că instrumentele similare care sunt folosite pentru a determina prețul maxim pe care clientul îl poate plăti, trebuie să fie utilizate pentru o lungă perioadă de timp de multe companii diferite. Aaron Roth spune, profesor la Universitatea din Pennsylvania. Desigur, activitățile vizează obținerea profiturilor maxime. În plus, în cazul companiilor de automobile, cu atât mai mare prețul pieselor de schimb, un preț de bază inferior al mașinii.

Potrivit Reuters-ului de date ulterioare, Accenture de prezentare pentru BMW, în 2013, beneficii financiare de la utilizarea software-ului lor. Clienții companiei au avut o creștere medie de 15% creștere a pieselor. Cu toate acestea, BMW subliniază că nu a decis să pună în aplicare instrumentul Partneo. Volvo susține, de asemenea, că nu a folosit software-ul de accentuare.

Informațiile furnizate se aplică în perioada 2009-2015. Cu toate acestea, utilizarea software-ului este de a dura mai mult. Un proces împotriva accentuării Laurent Bouboul, Creatorul software-ului folosit. El susține că activitățile accentuării le-a afectat reputația și au fost incompatibile cu normele europene de concurență. Compania respinge acuzațiile, susținând că software-ul a fost corect, iar scopul său a fost doar îmbunătățirea pieței pieselor de schimb originale.

Programe

Actualizări. Știri. Vezi mai multe> SoftwareSetStechmoto

Recomandat
Lasă Un Comentariu