Principal » Internet » Mașini electrice: Încărcătoarele la domiciliu sunt susceptibile la atacuri

Mașini electrice: Încărcătoarele la domiciliu sunt susceptibile la atacuri

Internet : Mașini electrice: Încărcătoarele la domiciliu sunt susceptibile la atacuri

Viitorul ar trebui să aparțină autoturismelor electrice care câștigă deja semnificativ populare. Nu numai că Tesla oferă mașini interesante conduse de un motor electric - Volkswagen vinde e-Golf, BMW are i3, iar oferta Audi a fost extinsă recent la modelul e-tronului. Mai mult, nu există hibrizi plug-in care pot fi încărcați de la slot. Din păcate, în această grabă spre viitorul electric, mulți producători uită că oferă un nivel adecvat de securitate.

Anterior, experții Kaspersky Lab au indicat software-ul utilizat în stațiile de încărcare, care este gaura ca o sită. Cu toate acestea, încărcătoare de uz casnic, care poate deveni un scop ușor pentru infractorii cibernetici nu va fi mai bine să cadă. În plus, analizând interesul crescând în mașinile electronice, astfel de încărcători vor sosi. Este posibil ca în viitor, fiecare gospodărie să își păstreze propriul încărcător.

Hybrid Mini Cooper.

Kaspersky Lab a descoperit erori grave în software-ul utilizat în încărcătoare care pot provoca daune la o rețea electrică acasă. Rezultatele studiilor efectuate indică faptul că ciberneticile cibernetice după preluarea controlului asupra încărcătorului îl pot utiliza pentru a supraîncărca generatorul de energie pentru a eșua. Acest lucru poate duce la pierderi financiare și - în cel mai rău caz - deteriorarea altor dispozitive conectate la rețeaua de alimentare.

Specialiștii DS. Siguranța a găsit o modalitate de a iniția comenzi într-un încărcător, care vă permite să opriți procesul de încărcare sau să îl setați la nivelul maxim de curent. În prima variantă, nu vom întârzia pentru muncă - mașina nu va fi taxată. La rândul său, în al doilea, supraîncălzire a firelor din dispozitivul care nu are o protecție sub forma unui întrerupător de circuit de urgență.

Este demn de remarcat faptul că atacatorul nu trebuie să aibă acces fizic la încărcător. Este suficient să accesați accesul la rețeaua Wi-Fi din care utilizează încărcătorul. Din păcate, datorită faptului că acestea sunt dispozitive de utilizare la domiciliu, adesea nu au securitate wireless adecvată. Aceasta înseamnă că un atacator poate câștiga cu ușurință acces neautorizat, chiar de forța de atac destul de răspândită, constând în încercarea tuturor combinațiilor posibile ale parolelor. Această problemă este gravă - în conformitate cu statisticile Kaspersky Lab este de 94%. Atacurile pe internet dispozitivelor lucruri în 2018 au fost efectuate folosind doar atacul vigoare parola.

Kaspersky Lab nu dezvăluie ce problemă specifică prezentată se referă la încărcătoare. Cercetătorii menționează numai că vulnerabilitățile au fost găsite într-unul dintre producătorii majori de echipamente. Desigur, producătorul a fost informat cu privire la descoperirea, datorită căreia el ar putea reacționa rapid. Gapurile au fost eliminate în versiuni noi ale software-ului.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> SecurityMoto

Recomandat
Lasă Un Comentariu