Principal » Internet » Reuters: concurență Kaspersky sabotat. Compania neagă

Reuters: concurență Kaspersky sabotat. Compania neagă

Internet : Reuters: concurență Kaspersky sabotat. Compania neagă

Cele mai recente informații furnizate de Reuters tocmai au zguduit piața legată de securitatea computerului. Potrivit presupuselor declarații ale foștilor angajați ai Laboratorului rus Kaspersky, a permis activitățile de sabotaj ale concursului, ceea ce ar putea provoca daune nu numai altor companii, ci majoritatea utilizatorilor. Compania sa referit deja la aceste obiecții și, cu siguranță, neagă.

Potrivit a doi foști angajați anonimi ai laboratorului, Kaspersky Lab a efectuat o campanie secretă împotriva m.în. Microsoft, AVG, Avast și alți producători de software antivirus. Acțiunea a fost de a supraveghea co-fondatorul companiei, Jewgie Kasperski. Reclamantul presupus este prozaic: toate datorită faptului că companiile concurente s-au bucurat de realizările lui Kaspersky 'ego și au folosit descoperirea acestei companii în lupta împotriva criminalității informatice, iar ei înșiși nu au avut nimic semnificativ și nu au investit în dezvoltarea Tehnologie pentru a proteja utilizatorii. Anonim fost angajat informat că Jewgenii a recunoscut această acțiune pentru furt și a vrut să joace pentru ea.

Ca urmare, compania a creat un departament special, care sa ocupat de crearea dăunătorilor de semnături false. Acestea au fost apoi dobândite de alte companii și ar fi putut fi prăbușite, de exemplu. Datorită eliminării componentelor sau aplicațiilor sistemului. Efectul final al acestei situații ar fi faptul că utilizatorul încetează să crede un anumit producător și ajunge la alții, competitivi (chiar și Kaspersky '' ego). Pikantery Întreaga problemă adaugă faptul că în ultimii ani aceste companii au detectat efectiv încercări de a numi o alarmă falsă.

Un argument suplimentar invocat în cazul în laboratorul rus este un test efectuat în 2010. Apoi, această companie a raportat scanerului VIRUSTOtal de 20 de programe inofensive, recunoscând 10 dintre ele pentru dăunători, a așteptat ceva timp și apoi a verificat cum se comportă alți producători. Sa dovedit că unele dintre ele considerate probe prea dăunătoare, doar pentru că au fost atât de marcate de Kaspersky - dar nu au făcut nici o analiză a acțiunii lor, care vorbind ușor, nu foarte bine să depună mărturie abordarea securității. Rezultatele au fost făcute publice, iar laboratorul rus a început o discuție cu privire la acest subiect, care altfel au fost de acord să participe. Având în vedere faptul că toate aceste informații sunt disponibile pe Internet, este surprinzător de forță de bashing și o hotărâre de sus în jos pe baza presupuselor informații furnizate de două persoane complet anonime.

Fie că Kaspersky a săvârșit de fapt o astfel de acțiune? Nimeni nu este în măsură să confirme bine, dar nu se cunoaște nimic despre credibilitatea informatorilor, astfel că problema este sub un imens semn de întrebare - la urma urmei, cât și în fața situației geopolitice actuale, cineva ar putea să plătească pentru publicarea acestui tip de material, astfel încât o astfel de o discreditare a companiilor rusești. În ultima vreme, nu a existat lipsă în timp ce acuzațiile de la adresa ei și există indicii că motivul este locația: dacă Kaspersky Lab va fi denigrat în același mod, dacă sa născut la Washington, DC? Nu știm asta, este sigur că cineva a reușit cu siguranță să distrugă imaginea sa și întregul scandal va afecta numărul clienților săi. Mai jos publicăm poziția oficială a companiei în această privință. Am decis să le cităm în întregime datorită semnificației acestor informații:

Contrar afirmațiilor din articolul publicat de Reuters, Kaspersky Lab a efectuat niciodată nici o campanie secretă pentru a truc în Swoichkonkurntów soluții pentru a genera alarme false, ceea ce ar face rău reputației acestor companii.Aceste tipuri de activități sunt neetice, nesincerte și ilegale. Przezanonimowych, dezamăgit foști angajați ai acuzațiilor, care arată că firmaKaspersky Lab - sau CEO-ul - a fost implicat în astfel de activități, și valori false sąpozbawione. În calitate de membru al comunității de securitate IT, Sięnaszymi împărtășește cercetarea cu alți producători, precum și a primi și analiza amenințările la adresa securității de la alte informații. Deși concurența pe piața de securitate IT este o mare, schimbul de date Takazafan este unul dintre elementele-cheie pentru întregul ecosistem ITI, vom face toate eforturile pentru a asigura cursul neîntrerupt de informații între concurs.

În 2010. Kaspersky Lab a efectuat un singur experiment care implică 20 de probe Naumieszczeniu Programe inofensive Multiskanerze Virustotal, pe care Niepowinno provoacă alarme false, deoarece fișierele erau complet inofensive czistei. După finalizarea experimentului Kaspersky Lab, el a publicat o informație oficială cu privire la acest subiect și a făcut toate probele utilizate pentru a face pe toată lumea să se testeze. Experimentul a fost să atragă atenția comunității IT pentru problema detectării calității insuficiente a amenințărilor bymultiKanery, și mai specific la faptul că unii oameni sunt dăunătoare pentru faptul că someProducts le-au etichetat în acest mod, fără studii de comportament suplimentare ale comportamentului individual. Pentru mai multe informații despre acest subiect, consultați // securizatList.Com / blog / opinii / 30611 / on-the-way-to-mai bună testare.

După experiment, Kaspersky Lab a inițiat o discuție Branżybezpieczeństwa, care a sugerat că toți participanții sunt de acord cu Postawionychtez. Pentru mai multe informații, vizitați // securizatList.Com / blog / incidente / 30613 / cascadă-fals-pozitive.

În 2012. Kaspersky Lab a fost printre companiile afectate de fișierele sursă necunoscute de Umiieszczeniemsparowanych pe site-ul Virusotal. Acest incident indică alarme false. Pentru a rezolva problema la un virus de conferință Buletinw Berlin în octombrie 2013. A deținut o întâlnire privată între soluțiile de securitate IT CzołowymiproduCentami. Părțile au schimbat informații despre incidente, se consideră pe motive care sunt ghidate de astfel de activități și au elaborat un plan de acțiune.Nu a fost încă nu a reușit să se determine care a stat în spatele acestor acțiuni dăunătoare.

Piotr Kupczyk. Director al Oficiului de comunicare cu mass-media Kaspersky Lab Polonia

În ceea ce privește faptele prezentate de Kaspersky, clienții cu pachetele sale ca și cum rămânem la soluția anti-virus utilizată în prezent. Nu există nici o certitudine cu privire la acuzațiile prezentate de Reuters și nu ar trebui să tragem o concluzie grabă numai din cauza a ceea ce se întâmplă pentru frontiera noastră estică.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Siguranță

Recomandat
Lasă Un Comentariu