Principal » Internet » Ransomware evoluează - acum disponibil ca un serviciu

Ransomware evoluează - acum disponibil ca un serviciu

Internet : Ransomware evoluează - acum disponibil ca un serviciu

Ransomware valul nu încetinește. Suma totală a răscumpărărilor plătite pentru deblocarea accesului de date a fost de peste un miliard de dolari anul trecut. În prezent, fiecare persoană care doresc să ia o activitate de criminalitate informatică poate profita de instrumente gata făcute pentru a efectua astfel de atacuri în Ransomware-AS-A-SERVICE modelul. Creatorii lor publicitate, promițătoare m.în. Profituri specifice sau funcții ale unei detectări dificile.

Ușor-to-atac Ransomware pot fi efectuate astăzi, face ca amploarea acestei amenințări câștigă în mod constant impuls. Există mai multe programe disponibile pentru o taxă unică pentru forumuri subterane cybercriminalitate sau care se oferă posibilitatea de a obține profituri de atacuri de succes. Acționând în acest fel, creatorii acestor instrumente se concentrează în jurul operațiunii penale toate armatele colegilor.

Pentru a înțelege mai bine această problemă, să ne uităm la ce programe domnesc în prezent într-un semi-planor cibernetic.

Hostman

Pret: 9.95 USD (versiunea de baza), 49.95 USD (versiunea completa)

Hostman a apărut pe forumuri în luna ianuarie a acestui an. Creatorii săi asigură că, în plus față de criptarea datelor, programul are o funcție vierme - care nu este tipică pentru ransomware '. Această funcție face ca Hostman să fie mult mai ușor de răspândit la dispozitivele ulterioare, colectând o recoltă mai mare. Autorii Hostman laudă, de asemenea, că programul vă oferă posibilitatea de a personaliza m.în. Cantitățile de răscumpărare sau a adresei bitcoin solicitate la transferul acesteia.

Desigur, infractorii subliniază faptul că produsul lor este destinat numai pentru scopuri educaționale. Cu toate acestea, acest lucru nu interferează cu informarea că puteți câștiga potențial de la 300 la 3000 USD.

Flux Ransomware

Pret: USD 45 (versiunea construita), USD 150 (cod sursă)

Flux Ransomware și-a făcut debutul la începutul anului 2017. Oferă criptarea datelor offline. Din punctul de vedere al ciberneticilor, avantajul criptării offline este lipsa de generarea de tulburări de trafic de rețea, ceea ce face dificilă detectarea activității ostile. Cu toate acestea, dezavantajul său este faptul că multe victime infectate cu această variație pot folosi același descifrat sau cheie.

Creatorii programului îl promovează la fel de greu de detectat. Ei fac acest lucru, arătând scanările de rapoarte antivirus care au probleme cu identificarea acestuia.

Rețeaua de afiliere Ransomware (RAN)

Preț: gratuit

Divizia de profit: 25% pentru autorii programului, 75% pentru utilizator (pentru peste 100.000 de instalații pe lună: 15% pentru autori, 85% pentru utilizator)

Acest soi este oferit gratuit, dar profiturile de la atacuri de succes conțin comisioane pentru autori.

Pe măsură ce scriu creatorii înșiși, "Suntem programatori, nu spammeri ", așa că nu faceți publicitate mai ales munca dvs. Ei caută utilizatori cu experiență în răspândirea malware-ului și vizează campanii de masă care afectează peste 100.000 de victime. Așa cum se spune, lucrează, de asemenea, software-ul Ransomware pe MacOS și Android. RAN sprijină diferite versiuni lingvistice: rusă, engleză, germană și chineză.

Ransomware similar cu Locky

Preț: gratuit

Divizia de profit: 20% pentru autori, 80% pentru utilizator

Un ransomware complet funcțional care utilizează criptare similar cu soiurile cunoscute, cum ar fi Locky, dar nu există niciun nume specific. Programul utilizează ambele algoritmii RSA și AES și necesită conexiune la internet pentru a încărca cheia de decriptare corectă. Până în prezent, nici o modalitate de a decripta aceste date blocate de această metodă fără a plăti răscumpărarea și a obține o cheie din partea infractorilor.

Acestea sunt doar câteva exemple care arată principiul utilizării modelului Ransomware-AS-Service. Noi versiuni ale acestui tip de software sunt încă create. Puteți. Așteptați un număr crescut de atacuri de ransomware pe Internet. Cu toate acestea, în cele din urmă prețul pentru utilizarea acestora poate fi mult mai mare decât profiturile de urgență.

Toți înclinați să utilizeze software-ul în modelul de rasomware-AS-Service trebuie să fie conștienți de faptul că nimeni nu va oferi o anonimitate și o gură uscată cu o crimă comisă. Furnizorii de securitate îmbunătățesc în mod constant metodele de detectare și conștientizarea amenințărilor crește. Câștigurile aparent ușoare pot, prin urmare, să înceteze să rămână în spatele barelor - Robert Dąbrowski, Manager SE în Fortinet.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Dosare de securitate

Recomandat
Lasă Un Comentariu