Principal » Internet » Restaurarea setărilor implicite BIOS - cum să faceți acest lucru?

Restaurarea setărilor implicite BIOS - cum să faceți acest lucru?

Internet : Restaurarea setărilor implicite BIOS - cum să faceți acest lucru?

Cel mai important software de pe computer este fără îndoială sistemul de operare, deși peste toate componentele asigură altceva - BIOS-ul de pe placa de bază. Controlează că multiplicatorii de tensiuni a procesorului de sincronizare asigură temperatura componentelor etc. Din păcate, uneori, după schimbarea subansamblărilor sau a setărilor, de exemplu. Tactarea procesorului, calculatorul nu pornește. Deci, cum să restabiliți setările BIOS la valorile implicite?
Modalități de restabilire a setărilor BIOS din fabrică sunt câteva, iar fiecare dintre ele depinde nu numai de circumstanțe, ci și de modelul plăcii de bază ale calculatorului. În primul rând, restaurați setările implicite BIOS pot fi efectuate după introducerea sistemului - este necesar să apăsați tasta corespunzătoare de pe tastatură - sau prin resetarea BIOS-ului utilizând un jumper special pe placa de bază. Ultima cale este să scoateți bateria de pe placa de bază pentru o vreme. Cu toate acestea, să începem de la început.
Pentru a introduce setările BIOS de pe computer, imediat după pornire, apăsați o tastă de pe tastatură. Ce cheie este? În funcție de model și de bordul companiei, utilizați o cheie diferită. De exemplu, dacă aveți o companie de plăci de bază ASUS, Apăsați tasta Șterge, În cazul unei companii Asock, Aceasta este o cheie F2, în plăci de bază Gigabyte De asemenea, va fi Șterge e.t.c. Pentru a vă asigura că vă uitați cel mai bine în manualul de utilizare al plăcii principale. După introducerea BIOS-ului trebuie să găsească opțiuni pentru salvarea setărilor, apoi selectați opțiunea numită Implicit, setările implicite. După selectare, computerul va reporni cu setările implicite BIOS.


Următoarele operații sunt recomandate numai pentru a efectua utilizatori experimentați după deconectarea computerului de la electricitate!
Cu toate acestea, dacă computerul nu a vrut să ruleze, iar pe ecran nu apare nicio informație, va trebui să resetați BIOS-ul utilizând un jumper special CMOS. Pentru a face acest lucru, trebuie să dezactivați computerul. Apoi vom găsi jumper-ul CMOS - de obicei, este lângă baterie, iar dacă aveți dubii, vă recomandăm să consultați instrucțiunile de pe placa de baza. În funcționarea normală, jumperul conține CMOS împreună cu două pini - Pin 1 și PIN 2 - Pinul 3 este gratuit. Pentru a reseta BIOS-ul utilizând un jumper trebuie să fie scurte PIN-urile 2 și 3 din acest aranjament menținute timp de câteva secunde și apoi traduceți jumperul în poziția implicită, pantaloni scurți PIN-urile 1 și 2.
Din păcate, se întâmplă adesea că resetarea nu funcționează. Apoi rămânem a treia cale, și anume Scoaterea bateriei de la placa de bază. În cele mai multe cazuri, acumulatorul este vizibil în mod clar - este o legătură asemănătoare butonului folosit, de exemplu. priveste. Pentru a reseta BIOS-ul, scoateți bateria de mult timp - de la 10 până la 40 de minute. Între timp, putem supraîncărca tensiunea apăsând butonul de mai multe ori pe carcasă.

Recomandat
Lasă Un Comentariu