Principal » Internet » Probleme cu Wi-Fi pe telefonul dvs. Android

Probleme cu Wi-Fi pe telefonul dvs. Android

Internet : Probleme cu Wi-Fi pe telefonul dvs. Android

Cele mai recente smartphone-uri sunt echipate cu module WiFi care permit conexiunea fără fir la Internet. Acest lucru vă permite să răsfoiți site-urile web, descărcați fișiere, conversații pe Skype în locuri unde se află rețeaua wireless WiFi. Din păcate, uneori smartphone-ul nostru are probleme legate de conectarea la rețea, în ciuda lipsei sau a parolei introduse corect în rețea. Mai jos veți găsi cele mai frecvente cauze ale acestui tip de probleme. 

Problema de conectare cu rețeaua WiFi rezultă cel mai adesea din Gubianie de dispozitivul IP. Această problemă este rezolvată pur și simplu prin setarea opțiunilor IP statice. Dacă vrem să o facem acasă, trebuie să verificați mai întâi computerul dvs. care este zona de adrese pentru propria dvs DHCP adică protocolul dinamic pentru configurarea nodurilor. Pentru a verifica acest lucru, faceți clic pe Meniu start Și alegem Alerga. Acum introduceți cmd. Rulează această linie de comandă. În consola, introduceți Ipconfig / All. Acum, ochii noștri prezintă toate datele necesare, adică adresa IP, DNS 'Y, GATE și MASK de rețea.

Acum este timpul să luăm telefonul smartphone. Introduceți meniul Setări și căutați filele Rețele obișnuite și fără fir sau secțiunea Opțiuni fără fir (în funcție de versiunea Android). Apoi introducem setări Wi-Fi și selectați Avansat din meniul pop-up. Acum selectați opțiunea Utilizați o opțiune de adresă IP statică. Următorul pas va fi să introduceți adresa IP corectă, obiectivele, măștile de rețea și DNS ". Acestea sunt pe ecranul calculatorului nostru (le-am căutat la început). La urma urmei, să încercăm să rulăm din nou WiFi pe telefonul nostru smartphone. Acum totul ar trebui să funcționeze!

Amintiți-vă, totuși, că aceasta nu este singura, și doar destul de des motivul pentru lipsa unui apel telefonic la rețeaua WiFi. Înainte de a începe să configurați IP-ul static, amintiți-vă pentru a verifica mai întâi lucrurile cum ar fi:

- Puterea semnalului de rețea WiFi,

- Corectitudinea parolei WiFi introduse (caractere, litere mici / majuscule, spații),

- Verificați modulul WiFi din telefon cu o rețea fără fir diferită, poate că este deteriorată.

Recomandat
Lasă Un Comentariu