Principal » Software » Sfaturi avansate: Cum se adaugă o funcție de curățare a discului în meniul contextual?

Sfaturi avansate: Cum se adaugă o funcție de curățare a discului în meniul contextual?

Software  : Sfaturi avansate: Cum se adaugă o funcție de curățare a discului în meniul contextual?

Dacă folosim un computer intens, vom instala o mulțime de programe, petrecem mult timp pe Internet etc. După ceva timp, diferite tipuri de fișiere și gunoi se acumulează pe disc. Merită curățarea periodică a partiției, motiv pentru care această funcție merită adăugată la meniul contextual pop-up. Vă explicăm cum să o facem.
În primul rând, mergem Start Meniu, și apoi intrați Regedit și apăsați tasta Entery. Apoi, în editorul de registru de sistem, mergem la cheie:
 HKEY_Classes_root Drive Shell

Apoi în poziție coajă Faceți clic dreapta din meniul contextual Nou → tasta și îi dăm un nume DiskCleanup. Apoi, în dreapta, faceți clic de două ori pe (Mod implicit) și într-o fereastră nouă intrăm Discul de curățare a discurilor.

În pasul următor, faceți clic pe butonul din dreapta al mouse-ului de pe tasta creată DiskCleanup, Din meniul contextual, alegem Nou → tasta Și îl numim Comanda. Apoi faceți clic pe valoarea de două ori (Mod implicit) și schimbăm valoarea la Cleanmgr.Exe / d% 1.

După ce ați intrat în toate modificările, închidem Editorul de registru al sistemului și du-te la Calculator. De acum înainte meniul contextual al fiecărei partiții, va apărea o opțiune Discul de curățare a discurilor.

Recomandat
Lasă Un Comentariu