Principal » Internet » Polonezii pierd sute de mii de zloți pe zi la Olx. Avertizare toți prietenii

Polonezii pierd sute de mii de zloți pe zi la Olx. Avertizare toți prietenii

Internet : Polonezii pierd sute de mii de zloți pe zi la Olx. Avertizare toți prietenii

Despre fraudele realizate prin OLX și WhatsApp Communicator pe care l-am informat deja de mai multe ori. Se pare că problema este mult mai mare decât avem până acum. Pericol.RO consideră că nu am văzut încă o astfel de amenințare pe internet polonez. În același timp, echipa editorială convinge să informeze cel mai mare număr de persoane cu aceste moduri de criminali.

Potrivit lui Niebezpiecznik, de departe cel mai frecvent raportat atac a fost numit editorul. "SMS-uri care solicită plata pentru expediere". Puteți citi despre el, printre altele, în articolul nostru privind imperonarea sub Inpost. A fost o înșelătorie pe care le-am descris în mod repetat de către noi, cu toate că am observat că problema a murit recent.

Un nou mod de fraudă Olx a apărut la sfârșitul anului 2020, când serviciul (ironic) a introdus un sistem de plată și expediere. Și în timp ce în cazul fraudei, un SMS la Niebezpiecznika a raportat de la câteva la o duzină de oameni răniți, în timp ce în cazul fraudelor Olx vorbind despre Zeci de aplicații pe zi. Fiecare victimă pierde de la câteva până la câteva zeci de mii de zloți.

Problema este foarte gravă și vă recomandăm să avertizeze toți prietenii și familia înainte de practicile cybercriminals. În primul rând, nu uitați să nu oferiți niciodată informațiile despre cardul dvs. de plată pentru a primi plata. Este un semn că ai contact cu un trișor.

Frauda pe Olx - Care este atacul?

Este imposibil să descrieți modul de funcționare a fraudei OLX în câteva propoziții. Criminalii folosesc mecanisme foarte diverse, dar toate conectează un numitor comun. La un moment dat, victima oferă datele cardului său de plată pe site, care a fost creat de cibernetic.

Atacul atinge în principal vânzătorii, deși am întâmpinat deja moduri similare de a înșela cumpărătorii. Începând de la Oferim ofertele noastre pe OLX. Vrem să vindem ceva, să scăpăm de haine vechi, de calculator sau orice altceva. Nu contează ce vom face comerț sau emite un obiect pentru zlotul sau echipamentul proverbial pentru 5 sau 50.000 zloți.

Al doilea pas a fost trimis la mesajul nostru (vânzător). ȘI Aici, notați, deoarece escrocii ne pot contacta atât prin OLX, cât și prin utilizarea comunicatorului WhatsApp dacă am dat numărul dvs. în anunț. Un criminal cere, de asemenea, o adresă de e-mail la care va trimite un mesaj fals prin punerea pe Olx.

Fot. Pericol.Pl foto. Pericol.Pl foto. Pericol.EN

Mesajul va fi de fapt Arata ca informatii de la OLX. Nu va fi un link către pagina de pe care ne-am pretins ridica bani. Indiferent de felul de a alege un trișor, aici scenariul arată întotdeauna la fel. Ajungem la o parte falsă. Acesta poate reaminti apariția OLX, Inpost sau alte companii de curierat cunoscute.

Fot. Pericol.Pl foto. Pericol.EN

Fiecare dintre ele va fi de la noi necesită date complete de card de plată. Acest lucru la rândul său, va permite hoții pe Acces rapid și ușor la bani. Dar acest lucru nu este încă sfârșitul. PERICOLUL informează că atacatorul prezintă și alte date cu caracter personal, cum ar fi numărul de pesel, numele fetei de fată și apoi codul de confirmare SMS. Aceasta, la rândul său, vă permite să vă trișeze la aplicația mobilă de pe dispozitiv și complet clar contul dvs.

Fot. Pericol.EN

Conform pericolului, rușii și ucrainenii sunt în spatele majorității acestui tip de crimă. Nu neapărat ei sunt autorii fraudei, pot pur și simplu să lucreze în acest fel. De asemenea, se pare că comunicatorul poate fi găsit de boturi de telegramă, care sunt utilizate pentru a genera materialele adecvate pentru fraudă. Datorită acestora, infractorii își pot manipula victima prin prezentarea unor pagini false care conțin un subiect specific.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> InternetSecuritate Internet

Recomandat
Lasă Un Comentariu