Principal » Internet » Polonezii nu protejează smartphone-urile. Majoritatea nu știu nici măcar că a fost hacked

Polonezii nu protejează smartphone-urile. Majoritatea nu știu nici măcar că a fost hacked

Internet : Polonezii nu protejează smartphone-urile. Majoritatea nu știu nici măcar că a fost hacked

71%. Polonezii nu-și protejează smartphone-urile, jumătate dintre noi au experimentat un atac de hacking și la fiecare al cincilea Furt de utilizator al datelor. Potrivit experților din cercetarea punctelor de check, majoritatea utilizatorilor nu știu că a fost deja hacked. Intrăm într-o nouă securitate cibernetică personală - am citit în raportul Bellini

Smartphone-urile înlocuiesc tot mai multe dispozitive. În ultimii ani, sistemele de plată dezvoltate considerabil, inclusiv un sistem de NFC. O gamă tot mai mare de funcții de smartphone-uri ne face să petrec mai mult timp. Institutul de Cercetare polonez de Internet a stabilit că, în 2020, smartphone-ul în mână ținea o zi, în medie, cu 2,5 ore mai mult de un an mai devreme. Din păcate, uitați de securitate.

Anterior, majoritatea funcțiilor smartphone-urilor au fost acceptate de computere. Despre utilizarea programelor antivirus, probabil vă amintiți majoritatea dintre noi, dar în cazul smartphone-urilor se dovedește a nu fi atât de evident. Mulți utilizatori le folosesc de compania e-mail, adăugați carduri de credit la diverse aplicații, sau chiar salvează parolele în aplicații de tip „Notepad “. Verificați cele mai bune programe antivirus pentru 2020.

Cercetările de cercetare a punctelor de check a arătat că numărul de atacuri de phishing care vizează telefoanele inteligente ca punct de plecare pentru încercările de a intra în rețelele corporative a crescut cu peste o treime în doar câteva luni. Cu cât folosim mai des smartphone-uri, inclusiv cibernetice, ne vom putea ataca mai des.

Polonezii ignora amenințări - 39 la suta dintre noi nu se schimba parola de la banca

"Cybercriminalele încearcă, de asemenea, să utilizeze pandemia de coronavirus, impersonarea organizațiilor guvernamentale și de sănătate și contactarea multor victime sub forma transferului de informații importante. Campaniile mobile ale Phishingului devin din ce în ce mai greu de detectat și ne putem aștepta la o inginerie socială mai avansată în alte canale decât mesajele SMS și e-mail "- spune șeful punctului de verificare.

Popularitatea crescândă a smartphone-urilor nu merge mână în mână cu îngrijirea de securitate. Se pare că 39%. Utilizatorii smartphone-urilor din Polonia nu schimbă în mod regulat parola pentru Internet Banking și 36%. Pentru serviciile bancare mobile. Raportul CHECK PUNCT 2020 indică faptul că, deși e-mail este vectorul principal de atac, hackerii folosesc diferite trucuri pentru a divulga informații confidențiale. Din ce în ce mai des, phishing-ul include atacuri SMS asupra telefoanelor mobile sau știri false în medii sociale și platforme de jocuri pentru a elimina vigilența victimelor.

"În cazul perfect, soluțiile de securitate nu ar trebui să verifice conținutul, ci să avertizeze persoana când întâmpinați o legătură malware și blocați automat conexiunea impure. Aceste alerte învață utilizatorilor cum să-și personalizeze obiceiurile de navigare și, în cele din urmă, să reducă profilul general de risc al personalului personal și de afaceri - adaugă Wojciech Głażewski de la punctul de verificare.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> InternetSecuritate Internet

Recomandat
Lasă Un Comentariu