Principal » Internet » Aici sunt utilizatorii și computerele Ubuntu. Canonic publică un raport din partea telemetriei

Aici sunt utilizatorii și computerele Ubuntu. Canonic publică un raport din partea telemetriei

Internet : Aici sunt utilizatorii și computerele Ubuntu. Canonic publică un raport din partea telemetriei

În luna februarie, Canonical a anunțat o decizie pe care la început a ridicat utilizatorii Ubuntu - Distribuția de la versiunea 18.04 a fost colectarea datelor de date, configurația vamală și hardware a computerului său. Dupa aprilie premiera, starile erau deja mai bine - sa dovedit că telemetrie în ediția de Canonical ar trebui să fie

..

canonic.

Da datele despre utilizatorii dvs. colectează Ubuntu. Vă puteți transpare cu ușurință și mai transparentă?

Dar, pe colecția de date, nu se încheie - Canonic vrea, de asemenea, să le împărtășească, ceea ce poate fi o cunoaștere Krynica neprețuită pentru dezvoltatori. Așa cum a anunțat în luna mai va COOKE, există chiar crearea întregului site în care datele eeaplificate de la telemetrie vor fi în general disponibile. Inainte de aceasta, cu toate acestea, am primit ceva de stimulare - pe blogul oficial Ubuntu, același Will Cook a publicat un raport realizat pe baza datelor colectate de Ubuntu.

Primele informații pe care Cooke-ul le-a împărtășit este procentul de utilizatori care au convenit să colecteze date deloc - acest lucru este un absolvit și permisiunea sau lipsa acesteia poate fi exprimată în timpul instalării. Telemetrie în Ubuntu, 67% din versiunea de distribuție a versiunii de distribuție sunt atinse. Nu mai există distincție aici, deoarece spre deosebire de telemetria Windows din Ubuntu este activată sau dezactivată, fără setări sau întrerupătoare intermediare

Cel mai adesea, instalarea Ubuntu durează 18 minute, deși au existat mașini pe care sistemul a fost stabilit în 8 minute.

În cazul în care utilizatorul este de acord cu datele Collect, telemetrie funcționează deja în timpul instalării sistemului de operare. Învățăm datorită instalării medii a Ubuntu pe hard disk durează 18 minute. Nimeni, și totuși trebuie să fie chiar mai bine - a anunțat COOKE în luna mai ca să lucreze la un nou instalator folosind realizările lui Curtina și cadrul de electron. Ca rezultat, instalarea este de a continua și mai eficient, deși au existat date pe mașini pe care Ubuntu a fost plasat în mai puțin de 8 minute.

Rămânând la instalarea Ubuntu 18.04, merită să citeze date conform căreia raportul de actualizare din versiunile anterioare pentru instalațiile noi este de la 1 la 4, deși starea actuală a afacerilor distorsionează aici faptul că Bionic Beaver a fost o problemă de la începutul unei planificate, ceea ce face Mesajele pentru eventualele actualizări ale sistemului au fost afișate pe mașinile cu o versiune mai veche după premiera de 18 ani.04.1. Modul minim de instalare sa dovedit a fi un succes - peste 15% dintre utilizatori au profitat de ea.

Opțiunile de instalare fără surpriză - Peste 90% dintre utilizatori decid să descarce actualizări în timpul instalării, mai mult de jumătate selectează instalarea software-ului de proprietate și ușor peste 28% alege autografice.

Canonicul colectează, de asemenea, informații despre partiționarea discului - 53% dintre utilizatori decid aici pentru ștergerea completă a discurilor și instalarea ubuntu proaspătă, discul de mână partiționat mai puțin de 22%. Cooke, totuși, a anunțat că diferențierea este mare aici că în instalatorul Ubuntu va rămâne cu siguranță posibilitatea de partiționare manuală și se vor face modificări, ceea ce simplifică și accelerează acest proces.

Apoi, Cooke merge la datele de configurare a sistemului și specificația hardware a mașinilor pe care a fost instalată Ubuntu. Cu toate acestea, acestea sunt, din păcate, date foarte generale - știm despre procesoare, de exemplu, numai că în marea majoritate a mașinilor există una. Când vine vorba de RAM, este cel mai adesea disponibil 4 sau 8 GB, mai puțin frecvent 2. Există încă instalații pe mașini cu Gigabyte RAM, dar o combina de recoltat a fost de asemenea raportată

..

128 GB! Am primit, de asemenea, mici detalii despre grafica - puțini utilizatori Ubuntu folosesc multe plăci grafice, în mod similar rar se întâmplă să folosească mai multe monitoare. Putem instala Ubuntu în primul rând pe laptop-uri?

1920 × 1080, apoi 1366 × 768 și... 800 × 600. Utilizatorii 4k la Ubuntu nu au sosit încă, pentru că după.

Se pare că indică cele mai populare rezoluții ale ecranului. Fullhd domnește, chiar înainte de 1366 × 768 pixeli - capitolul nemuritor și cel mai popular pe laptopurile ieftine cu un ecran de aspect de 16: 9. Interesant, cea de-a treia rezoluție cea mai populară nu este de 4K sau populare pe Monitoare vechi CRT 1024 × 768, dar

..

800 × 600. Ar putea fi vinovat de toate mașinile pe care Ubuntu este, dar nu o puteți vedea, cum ar fi ghicitul de bilet?

În cele din urmă, COOKE a lăsat popularitatea datorită locației geografice. Cu toate acestea, trebuie remarcat aici că este determinat nu se bazează pe NP. IP, dar setările regiunii din instalator. Acesta este probabil motivul pentru care, în mod neașteptat Ubuntu cei mai mulți utilizatori au într-o țară în care un sinonim al unui laptop este de multe ori un MacBook - în Statele Unite ale Americii. Set de locație SUA este implicit în timpul instalării. Apoi, Brazilia, India, China și Rusia.

Programe

Actualizări actualizează lucrurile noi. Vezi mai multe> Hardware

Recomandat
Lasă Un Comentariu