Principal » Internet » Iată cum puteți citi textul

Iată cum puteți citi textul

Internet : Iată cum puteți citi textul

Unde un om nu poate, el trimite un algoritm acolo. Acesta este modul în care pixelizarea textului ca protecție eficientă împotriva citirii merge la Lamus.

Pixelizarea sau deformarea imaginii raster vizibile prin reducerea detaliilor, este bine cunoscut instrument de cenzură. În special în epoca internetului, atunci când o întreagă gamă de documente care necesită o ascundere parțială a informațiilor prezentate este publicată în formatul digital. OT, chiar și datele personale.

Cum functioneaza? Ecranul este alcătuit din milioane de pixeli, care trebuie înțeleși și cele mai mici componente indivizibile. Ca rezultat al pixelului, culoarea pixelilor din următorii lor clustere sunt medii, care, cu plasarea corectă a acestor clustere, împiedică citirea conținutului. Este simplu și chiar o soluție primitivă. Dar, din punct de vedere efectiv, nu a existat nici un sens de dezbatere.

Fot. LinkedIn (Sipke Mellema)

Efectul de pixelație ca instrument de cenzură este, totuși, dezavantaj clar: este repetitiv. Dacă folosim un filtru liniar clasic și aceleași setări de precizie, acest font într-o anumită dimensiune și culoare va fi întotdeauna deformat în același mod.

Acest lucru nu constituie o problemă atunci când întregul document este murdar, dar deja în cazul cuvintelor individuale ale cazului în mod diferit. Atacantul potențial este capabil să recunoască caracteristicile fontului. Și acest aspect a fost atras de programatorul Sipke Mellema, care a pregătit un instrument pentru citirea textului ambalat.

Fot. LinkedIn (Sipke Mellema)

Depix, după cum a fost numit programul, a fost creat în Python și este un tip de algoritm de comparație. Pe de o parte, acceptă un document neclar și pe celălalt - un eșantion din fontul așteptat prezentat prin ciclul de derian. Analizând grupurile de pixeli ulterioare, caută compatibilitatea dintre stilul blur și modul în care acestea ar putea să arate combinații dual-literare după neclaritatea în fișierul sursă. În cele din urmă returnează textul clar.

Desigur, această soluție are imperfecțiunile sale și este numeroasă. Nu funcționează pe fundaluri neterminate sau într-un alt caz decât tipurile de deformare de pixeli, de ex. Blur folosind filtrul Gauss. Oricum, este un progres în domeniul tehnicilor OSINT. Mai multe informații despre DEPEX, precum și programul în sine pot fi găsite pe Githubie.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Securitate software

Recomandat
Lasă Un Comentariu