Principal » Internet » Fraudă "pe getin bank ". Criminalii publică o pagină falsă în Google

Fraudă "pe getin bank ". Criminalii publică o pagină falsă în Google

Internet : Fraudă

Scamrii creează o pagină pentru a arăta ca un site web al băncilor poloneze. Apoi cumpără anunțuri pe Google. La parola de căutare care conține numele băncii, ca prima, deși este marcată ca "Publicitate ", site-ul lor apare. Despre cazurile de caz Pericol.EN.

Unii utilizatori care utilizează rezultatele căutării Google nu acordă atenție acestor semne ca "Publicitate ". Doar câțiva în primul link cu convingere că acesta este ceea ce caută. Google a fost obișnuit cu asta. Dar pentru o lungă perioadă de timp, după intrarea în fraza populară, conținând numele de marcă, cu siguranță motorul de căutare ne va arăta anunțuri.

Și așa este în cazul unei parole "Getin Bank ". Când introduceți-l, primul site nu apare banca, ci pagina falsă, pe care ați scos un anunț pe poziționarea Google pentru parola. Dacă vom intra în sintagma „Getinbank“, scris împreună, link-ul nu apare.

Frauda pe un site fals Getin Bank - o încercare de a exorta datele de conectare

După introducerea unui site fals Getin Bank li se cere să introduceți o parolă de conectare și servicii bancare on-line. După ce le-am intrat, vom primi mesajul "așteptați ca computerul să fie identificat. Poate dura ceva timp..."Și de fapt, vizita noastră se termină. Dacă am intrat într-o adevărată autentificare și parolă, poate încerca deja să ajungă la contul nostru bancar.

Fraudatorii încearcă să dea site-ul lor fals de credibilitate. Chiar și ei înșiși avertizează împotriva fraudei, și oferă, de asemenea, "sigură banking ". Făcând clic pe link-ul transferă chiar utilizatorul către pagina reală a Getin Bank, în cazul în care utilizatorul poate raporta „ceva care te deranjează “, sau de a citi ultimele avertismente.

Prin urmare, am apelat la biroul de presă Getin Bank din Polonia. În răspunsul primit, Ombudsmanul ne-a informat că în cazul unui site fals este o bancă deja cunoscută și acțiunile corespunzătoare au fost deja făcute, care vizează blocarea ea. Un purtător de cuvânt reamintește, de asemenea, principiile de bază ale securității: „Ca o încredere publică instituție desfășura activități regulate care educa clienții noștri cu privire la principiile de utilizare în siguranță a internetului și mobile banking. De exemplu, am reamintim în mod constant clienților Înainte de a vă conecta la pagină, ele s-au asigurat că conexiunea este criptată".

Aceeași temă a fost observată anterior în Banca IDEA

Nu numai clienții Getin Bank sunt atacați în acest fel. Cum să dați pericol.RO, după intrarea „Cloud Ideabank “ pe Google, avem de-a face cu o înșelătorie foarte asemănătoare. De asemenea, ajungem la un site web fals, deși totul aici pare mult mai puțin credibil. După ce ați introdus autentificarea și parola, obțineți accidental același mesaj: "așteptați până când computerul este identificat. Poate dura ceva timp... ", ceea ce sugerează că avem de-a face cu același grup de cheats.

Ați găsit mai multe astfel de cazuri? Să-mi dai de veste.

Programe

Actualizări Actualizări Produse noi Vezi mai multe> InternetSensessiness

Recomandat
Lasă Un Comentariu