Principal » Internet » Oracle a învins Google. Lupta pentru bani poate opri dezvoltarea programelor

Oracle a învins Google. Lupta pentru bani poate opri dezvoltarea programelor

Internet : Oracle a învins Google. Lupta pentru bani poate opri dezvoltarea programelor

Întinderea de aproape opt ani între companiile de pe Google și Oracle se află în joc nu numai bani, ci și oportunități de a dezvolta un nou software. Câteva miliarde, care vor plăti puțină Google în comparație cu costul care poate suporta întreaga industrie software și, în consecință, utilizatorii.

Curtea Federală de Apel a recunoscut dreptul Oracle și a ordonat Google "să plătească despăgubiri. În prezent, procedurile judiciare au fost retrase într-o instanță inferioară, ceea ce va determina valoarea specifică a taxei. În opinia avizului cu privire la corectitudinea hotărârii, acestea sunt împărțite. Acești bani nu ar trebui să ne îngrijoreze, dar hotărârea precedentă privind utilizarea interfețelor de programare a aplicațiilor (API), care ar putea avea un impact asupra viitoarelor hotărâri în cazurile de încălcare a drepturilor de autor în Cod.

Datorită posibilității de a utiliza API proiectat anterior, este posibilă cooperarea cu diverse programe între ele: jocuri cu controlere, aplicații cu sistemul, sincronizarea datelor între două aplicații, indiferent de platformă și așa mai departe. Oracle, care aparține acum Java, are, bineînțeles, propriul API pentru propria sa implementare Java - Java Standard Edition. Google creând propria implementare a trebuit să-și pregătească propriul API, ceea ce acționează în mod inevitabil. În această situație, nu ar trebui să fie surprins de faptul că apar funcții similare, care cod a fost scris diferit, dar ei îndeplinesc aceleași sarcini. Problema este că Google API 'A este prea similar cu Oracle API ' a.

Oracle, totuși, a considerat că aceasta este o încălcare a drepturilor de autor și, aparent, sistemul american de justiție este de partea lui. Decizia a fost în scădere în 2014, în ciuda argumentelor Google cu o utilizare onestă a API, care garantează o licență de Java. Oracle „Un software-ul poate fi folosit pentru a crea incompective și alte aplicații. Cu toate acestea, nu poate fi folosit ca parte a platformelor concurente - și aceasta este mașina de lansare Java pe Android. Google 'și nu salvează faptul că Android este public și gratuit, iar API-urile sale nu sunt comerciale - în cele din urmă câștigă o avere despre publicitate.

Nori negri s-au adunat pe software-ul deschis și gratuit. Că acest mediu va înflori, programatorii trebuie să reutilizeze sau să implementeze un numeroase API, fie să creeze noi standarde sau să îmbunătățească cele existente. În caz contrar, orice schimb de date între programe poate fi oprit și cu acesta cu interoperabilitatea sistemelor, programelor și dezvoltarea de noi produse. Cu aceasta, consumatorii au de ales dacă preferați o soluție deschisă sau închisă, mai ieftină sau mai scumpă și de multe ori pot utiliza, de asemenea, înlocuiri gratuite.

Încă o dată, lupta pentru bani, nu putem avea lucruri frumoase. Cu toate acestea, în cazul în care producătorii de produse închise, de proprietate decid că preferă bani de la dezvoltare, soarta multor produse deschise va fi în discuție. Google poate face apel din nou, iar problema va merge la Curtea Supremă, dar ultimele hotărâri nu se umple cu optimism.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Softwaresnes

Recomandat
Lasă Un Comentariu