Principal » Internet » Opel Crossland X: Sistemul multimedia Navi, camera de 180 de grade și asistent de parcare

Opel Crossland X: Sistemul multimedia Navi, camera de 180 de grade și asistent de parcare

Internet : Opel Crossland X: Sistemul multimedia Navi, camera de 180 de grade și asistent de parcare

O diviziune clară a secțiunii de pe piața auto începe să se estompeze, deoarece tot mai multe modele sunt create, care combină caracteristicile diferitelor specii. Un exemplu este Opel Crossland X, care este un crossover compact, aparține segmentului B, dar are multe soluții luate din mașinile poziționate de ochi. Cum sunt listate soluțiile selectate în utilizarea de zi cu zi?

Pentru bine, este foarte ușor să vă obișnuiți cu sistemele și soluțiile care până de curând au fost rezervate claselor de autoturisme mai mari, sunt disponibile în modele cu segmente A și B. Clienții doresc acest lucru, astfel încât producătorii trebuie să trimită și să ofere soluții din ce în ce mai avansate în mașini relativ simple și aparent ieftine. Aparent, din cauza echipamentelor suplimentare, reprezentanții segmentului B depășesc adesea 100.000 PLN. În mod similar, testul Opel Crossland X, care depășește în mod semnificativ această limită, dar în schimb oferă câteva soluții foarte interesante. Sau este necesar? Desigur, util și într-o oarecare măsură stropind șoferul.

Sistemul multimedia Navi

În modelul de elită, Opel Crossland X poate fi găsită, printre altele, un sistem standard multimedia R 4.0 Intellik, și putem comanda un pachet cu sistemul multimedia Navi 5.0 IntelliLink, care include o navigație de 8 inch cu ecran de culoare cu vedere 3D, Bluetooth, USB, 6 difuzoare și câteva extra. Pentru sistemul nu am obiecții, deși reacțiile la atingere și modificare a parametrilor ar putea fi un pic mai rapid. Interfața grafică este simplă, lizibilă și deschisă la focurile de artificii grafice.

[1/2
[1/2
[1/2

Desigur, nu rulați sprijin de serviciu pentru Android Auto și Apple Carplay, care nu este atât de evident, iar câțiva producători nu au folosit-o, ar părea, o adăugare evidentă. Opel oferă, de asemenea, servicii de voce de bază cu abilitatea de a asculta mesaje text și de a trimite răspunsuri predefinite, deși aceasta este o funcționalitate foarte fundamentală care nu funcționează întotdeauna ca și cum ar fi vrut. În ceea ce privește navigare, actualizări pentru un moment sunt gratuite și apar în sistemul Myopel o dată pe trimestru. Încă nu este o soluție care să poată ajunge la soluții avansate pentru alți producători sau chiar Google Maps.

[1/2
[1/2
[1/2

Navigarea însăși lucrează chiar eficient și destul de repede caută un traseu, dar ca de obicei, uneori lasă mult de dorit și drumurile au pus în aplicare cu câteva luni în urmă, sunt invizibile. În epoca în schimbare destul de repede infrastructura rutieră, actualizat în fiecare trimestru este un minim absolut, și încă folosind navigarea din fabrică, nu vorbesc doar despre Opel, trebuie să ne păstrăm foarte atent și, eventual, se confruntă rezultatele cu Hărți Google în avans cu planul de călătorie corect.

Camera de inversare de 180 de grade și asistent de parcare

Știu că mulți utilizatori consideră că montarea camerei de mers înapoi, asistenți de parcare sau chiar senzori pentru lipsită de sens într-o mașină atât de mică, dar din moment ce există o posibilitate, de ce să nu profitați de ea? Multe soluții sunt opționale și le cumpără atunci când configurați mașina este voluntară. Această sumă poate fi alocată pentru un lac mai frumos sau jante, dar fiecare șofer are alte priorități ale echipamentului.

Unele soluții utilizate în mașinile nu sunt întotdeauna sensibil, dar la urma urmei, camera foto de 180 de grade într-un mic Crossland X și-a îndeplinit sarcina foarte bine. Datorită naturii mașinii, foarte des am avut loc într-un loc destul de îngust și greu de ajuns - în cele din urmă este mic și manevrabil. Dar după ce sa întors la mașină foarte des am întâlnit cu o situație în care cineva ma adresat, a acoperit el etc. Apoi, vederea de la camerele de 180 de grade a fost foarte utilă. Doar "a se vedea " este mult mai mult când inversați, decât eu sunt cu scaunul șoferului. Datorită ei, aș putea "arăta" din spatele mașinilor în picioare lângă și verifică dacă nu merge nimic.

Această funcție funcționează nu numai în mașini mari, în care vizibilitatea spate și lateral este rău, dar, de asemenea, în mașini urbane mari și foarte glazurate. Atunci când alte vehicule stau pe ambele părți ale mașinii, atunci când porniți mișcarea, chiar și în acvariu ar fi dificil. Un fapt interesant este, de asemenea, camera aparentă de 360 ​​de grade. În timpul manevrării NP. În parcarea subterană, imaginea camerei este înregistrată și în cazul în care conducătorul auto-re manevre în același loc, el va vedea o imagine mai largă pe ecran. Este păcat că calitatea imaginii nu este cea mai bună - rezoluția ar putea fi un pic mai mare - dar nu schimbă faptul că totul funcționează destul de bine.

Chiar mai multă controversă ar putea provoca asistent de parcare într-un astfel de autocar mic și de întoarcere. În acest caz, de asemenea, eu nu sunt în favoarea acestei soluții, și într-un fel niciodată efectele muncii sale nu a fost satisfăcătoare pentru mine. Durata întregului proces, indecizie a sistemului și nu efecte pe deplin corecte - aceasta este cea mai frecventă problemă a asistenților de parcare. Și așa cum a fost în cazul Opel Crossland X?

Mașina este capabilă să parcheze în paralel, să părăsească spațiul de parcare și să parcați spatele perpendicular. Nu este un mare secret că mulți șoferi, nu neapărat de tineri stagiu, are probleme cu acest de conducere auto, care poate fi vazut in multe parcuri auto. În timpul numeroaselor încercări de a parca în mod automat Crossland X, a trebuit să întrerup procesul de mai multe ori pentru că am avut îndoieli serioase cu privire la efectele finale. Este adevărat că nu a existat nici o amenințare cu risc de deteriorare a vehiculului sau ușa următoare vecin, dar am avut impresia că mașina în sine, pur și simplu nu se poate rezolva, trebuie să-l oprească și să facă totul „după lui“. Nu știu cât de mult depășirea mea și cât de mult lipsa de abilități de sistem a sistemului. De câteva ori mașina parcată întâmplător, dar în majoritatea cazurilor a fost foarte corect.

Problema este cu siguranță durata întregului proces. Dacă suntem singuri în parcare, am doar în liniște într-un parc de mai multe ori cu sistemul și apoi, eventual, corect, dar când în spatele nostru o coadă de solicitanți pentru locuri, totul devine nervos și stresant.

Pentru curios: Ce mașină?

Modelul testat este Opel Crossland X în varianta de elită cu motorul 1.5 Diesel cu o putere de 120 CP și un cuplu de 300 Nm disponibil de la 1750 Nm. AUTO cu transmisie automată este accelerat de la 0 la 100 km / h pentru 11,5 secunde și dezvoltă viteza maximă de 183 kilometri pe oră. Potrivit producătorului, combustia medie este de 5,4 l / 100 km, dar în timpul testului nu a reușit să atingă un astfel de rezultat. Este adevărat că pe drum un pic peste 5 l / 100 km a fost în raza de acțiune, astfel încât în ​​oraș nu a reușit să coboare sub 7 litri. În medie, aproximativ 6 l / 100km - aceasta este încă un rezultat senzațional.

[1/2

Este dificil să se evalueze mașina de conducere, deoarece este extrem de neutră, aproape agitată, dar șoferul care decide pe o astfel de mașină nu se așteaptă sau peste confortul mediu, nici mai multe emoții sportive. Este foarte corect, în mod convenabil, clearance-ul un pic mai mare și chat-uri foarte scurte vă permit să atace bordurile din oraș, și pe un drum de pământ în spatele cetății, când vom merge cu o familie de picnic, nu vor exista probleme. Capacitatea de decentă a bagajelor este de 410 litri, în timp ce spătarul pliat câștigă scaunele de 1.255 litri.

Cea mai ieftină Crossland X va cumpăra 63.400 PLN. Va fi o variantă modestă esențială cu motorul de benzină 1.2 aproximativ 83 km. Copia testat costă direct PLN 95 700, dar mai multe adăugiri au ridicat prețul la peste 110.000 PLN. Este foarte mult? În opinia mea, având în vedere acest segment, este un preț destul de ridicat care ne convine cu trepte de piață mai mari. În prețul similar obținem un model mult mai mare cu un motor Grandland X 1.2 turbo, cutie de viteze manuală și echipament de elită.

rezumat

În afară de prețul care indică lăcomia producătorului și oferta ofertei și posibilitatea de a configura mașina în funcție de preferințele individuale, chiar preferințe, Opel Crossland X este un reprezentant foarte interesant al segmentelor compacte de crossover. Sistemul Intellink funcționează în mod corespunzător și greu să se atașeze la orice deficiențe, de asistentul de parcare mi-ar da, probabil, dar camera de mers inapoi cu siguranta nu ar disprețuiesc. Este păcat că calitatea nu este întotdeauna suficientă.

PROS
  • Sistem destul de eficient Intellk
  • Prezența carplay-ului Android Auto și Apple
  • Un sunet de decent serial audio
  • O cameră foarte practică de 180 de grade
  • Asistentul de parcare funcționează bine...
Minusuri
  • ...Dar ar putea fi mai precise
  • Imaginea camerei are o calitate medie

Programe

Actualizări. Știri. Mai mult> Devettechmoto

Recomandat
Lasă Un Comentariu