Principal » Internet » O scurgere de date uriașă - 773 milioane de adrese de e-mail. Iată cum să verificați dacă suntem în siguranță

O scurgere de date uriașă - 773 milioane de adrese de e-mail. Iată cum să verificați dacă suntem în siguranță

Internet : O scurgere de date uriașă - 773 milioane de adrese de e-mail. Iată cum să verificați dacă suntem în siguranță

Avem de a face cu una dintre cele mai mari scurgeri de date. Troy Hunt, Specialist recunoscut DS. Securitate, a anunțat o scurgere uriașă - 773 milioane de adrese unice de e-mail și 21 de milioane de parole unice.

Colecția # 1: 12 mii. Fișiere și 87 GB de date

O colecție de date care de către cercetătorul de siguranță este menționată ca o colecție # 1, a fost plasată într-un nor de mega. El a fost deja eliminat de pe platformă, dar așa cum îi dă lui Troy Hunt, datele au reușit să lovească unul dintre forumul Crackers. Cu toate acestea, cercetătorul nu a dat numele acestui forum.

Colecția # 1. (fotografie. Troy Hunt)

Întreaga colecție, care a fost aruncată pe serverele Mega, a constat din până la 2,7 miliarde de înregistrări în 12.000. Fișiere cu o dimensiune totală de 87 GB. Datele au fost plasate în colecția de dosare rădăcină # 1 - prin urmare originea numelui folosit de vânătoare. Colecția de e-mailuri și parole a fost construită din mai multe încălcări diferite de date de la o mie de surse diferite.

Este demn de remarcat faptul că e-mailurile și parolele pot fi utilizate acum pentru a desena alte date sensibile. infractorii cibernetici, care au acces la această bază de date uriașă, pot încerca să utilizeze combinații de adrese și parole de e-mail selectate pentru a avea acces la alte servicii. Mulți utilizatori de Internet aplică date de conectare identice pe mai multe site-uri web, ceea ce reduce semnificativ nivelul de securitate.

Datele care s-au scurs, din fericire nu conțin alte informații decât adresele de e-mail și parolele. Da, ele pot fi folosite pentru a prelua alte servicii de la care folosește victima. Cu toate acestea, criminalii în prezent nu au acces la datele cardului de plată.

Troy Hunt arată că datele sale incluse și în scurgerile descrise. Adaugă că e-mailul și parola sunt de acord cu datele de conectare. Cu toate acestea, parola nu este utilizată de el de mai mulți ani. Acest lucru sugerează că o parte din rezultate poate fi deja depășită.

Adresa mea de e-mail este sigură?

Troy Hunt a decis să integreze datele din colecția # 1 cu site-ul său. Au și a fost amanet este o bază de date de adrese de e-mail care vă permite să verificați rapid dacă datele noastre au fost într-o deversare.

Pentru a verifica, du-te la AU au și a fost lovit. Apoi, în câmpul Text, introducem adresa de e-mail și faceți clic pe butonul PUNCT? Dacă vestea bună - nu se găsește bine nu va fi afișată după un timp, suntem în siguranță. În cazul OH NO - pneuma mesaj, trebuie să schimbați imediat parola pe care le folosim pentru a vă conecta cu utilizarea adresei de e-mail specificată.

Vă este frică de date de pe un computer? Comandați un program antivirus. Pe site-ul web al experților media veți plăti mai puțin.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> InternetSecuritate Internet

Recomandat
Lasă Un Comentariu