Principal » Internet » Odroid-N2. Un computer cu un singur ori cu HDMI 2.0 și decodorul h.265 pentru amateururile HTPC

Odroid-N2. Un computer cu un singur ori cu HDMI 2.0 și decodorul h.265 pentru amateururile HTPC

Internet : Odroid-N2. Un computer cu un singur ori cu HDMI 2.0 și decodorul h.265 pentru amateururile HTPC

Odroid-N2, semnat de Hardkernel Rywal pentru Raspberry Pi 3, pe 3 aprilie, va merge la vânzarea regulată. După cum declară producătorul, acesta este primul computer cu un singur strălucitor care va lupta pentru client nu numai prețul, ci și productivitatea.

Dispozitivul se bazează pe procesorul Amlogic S922X produs în procesul litografic de 12 nm. Din punct de vedere tehnic, acesta este un sistem ARM cu patru nuclee Cortex-A73 cu 1,8 GHz și două coridex-A53 TACTING 1.9 GHz. Pentru generarea grafică corespunde GPU Mali-G52 cu șase unități executive, care lucrează cu o frecvență de 846 MHz. În schimb, rolul memoriei de lucru FULL DDR4-2133 Modul de joasă tensiune, care - în funcție de realizarea - poate oferi 2 sau 4 GB.

Potrivit producătorului, Odroid-N2 este de șapte ori mai rapid decât Raspberry Pi 3. Deși nu se știe ce model exact Malinka a fost luată la comparație (B sau B +).

Fot.: Hardkernel

Nu numai performanța

În același timp, Hardkernel subliniază clar că performanța mai mare este doar una dintre numeroasele avantaje ale echipamentului lor. O altă flexibilitate de configurare. Odroid-N2 suportă module EMMC de până la 128 GB și card de memorie microSD în modul SDR104 destul de rapid (104 MB / s).

[1/2 Fot.: Hardkernel

În plus, miniatura are: conector GPIO de 40 de pini, patru porturi USB 3.0 tip A, microUSB 2.0 de la OTG, Gigabit Ethernet (RealTek RTL8211F), ieșire audio-video analogică și HDMI 2.1.0.

Oamenii interesați de construirea unui mic HTPC ar trebui să încânte faptul că HDMI 2.1 vă permite să trimiteți o imagine 4K la 60 Hz fără a reduce crominanța și fără compresie. Amlogic S922X Chip oferă un decodor hardware pentru h.265 / HEVC. Și cum creanțează producătorul, nu necesită mai mult de 5,5 la putere. (Și în viitorul apropiat există încă o versiune ușor îmbunătățită a ODROID-N2 cu ieșire optică a sunetului, S / PDIF).

Ubuntu sau Android

Hardkernel furnizează două imagini ale sistemelor, adaptate special la Odroid-N2. Acestea sunt: ​​Ubuntu 18.04 LTS și Android 9 plăcintă. Instalația lor este presupusă extrem de simplă.

Comenzile pot fi plasate în magazinul producătorului. Prețul versiunii de bază, cu 2 GB RAM, este de 63 de dolari. Modelul cu costuri RAM de 4 GB la rândul său 79. Deși reduceri pentru cei care sunt dispuși să fie mai mari numărul de piese. De exemplu, achiziționarea a 20 de exemplare este un bonus de 5%. reducere.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Echipamente

Recomandat
Lasă Un Comentariu