Principal » Internet » Vă este frică de smog? Verificați nivelul actual de contaminare în aplicații (2017)

Vă este frică de smog? Verificați nivelul actual de contaminare în aplicații (2017)

Internet : Vă este frică de smog? Verificați nivelul actual de contaminare în aplicații (2017)

O altă iarnă ne-a determinat să reflectăm asupra calității aerului la care respirăm în Polonia. Merită să știți cum se află atmosfera în cazul în care în prezent vom ieși afară cu copii mici sau oameni care suferă de astm este în siguranță și dacă timpul de funcționare a dimineții nu va face mai multe daune decât beneficii, deoarece în aerul plutitoare mici și substanțe carcinogene.

Informațiile necesare pot fi găsite în aplicațiile recomandate, multe dintre ele pot notifica, de asemenea, despre pericol.

Calitatea aerului în Polonia și portalul Giś

Prezentare generală a aplicațiilor, care informează despre calitatea aerului din zonă, începe să înceapă de la serviciul oficial al Inspectoratului principal de Mediu. Această pagină are date disponibile în multe aplicații menționate mai jos. Majoritatea stațiilor trimit informații în mod automat, datorită căruia sunt disponibile cu o mică întârziere. Există, de asemenea, informații despre diferite tipuri de poluare, previziuni și informații juridice. Informații similare se află și pe site-ul Inspectoratelor Regionale.

Pe hartă, putem vedea indicele de calitate a aerului polonez, precum și detalii despre poluarea dioxidului de sulf, monoxid de carbon, dioxid de azot, concentrația de ozon și pm10 și pm2.5 praf. Datele pot fi vizualizate sub formă de diagrame sau tabel și făcând clic pe locația stației selectate, va afișa informații detaliate.

Cererea de inspectorație oficială este, de asemenea, disponibilă sau calitatea aerului în Polonia. Aceleași date pe care le găsim pe pagină pot fi vizualizate pe dispozitivele mobile. De asemenea, găsim informații de bază despre fiecare tip de poluant, diagrame, hărți și avertismente. Datele au fost date în așa fel încât, la prima vedere, puteți vedea dacă puteți practica în siguranță sporturi în aer liber, luați copii pentru o plimbare sau lăsați casa dacă cineva suferă de boli pulmonare sau de circulație.

[1/2

Descărcați: Android, iOS

Canar

Canary este o aplicație foarte populară și practică, care prezintă date de la Gios și 130 de stații de măsurare private. Aplicația găsește automat cea mai apropiată stație, puteți adăuga, de asemenea stații selectate la favorite.

[1/2

Aplicația notifică ciclic cu privire la condițiile din afara, ceea ce reprezintă un avantaj imens. Notificările pot fi adaptate nevoilor dvs. prin selectarea sunetului, intervalului și pragului de mai sus pe care vor fi afișate notificări. Aceasta este o schimbare foarte favorabilă, pentru că standardele adoptate de autoritățile din țara sunt sigure pentru toată lumea. De asemenea, puteți adăuga un widget la ecranul de întâmpinare pentru a avea întotdeauna informații la îndemână.

Descărcați: Android

Aerly

Este o aplicație care utilizează date colectate de rețeaua dvs. de senzori proprii. Deocamdată, au fost instalate peste 100 de senzori în diferite locuri din Cracovia și zona înconjurătoare. Urmărirea are loc în timp real, ceea ce ajută la a decide asupra activității în aer liber și a găsi cauzele emisiilor de poluare.

[1/2

Aplicația afișează stații pe hartă, iar culoarea vă permite să determinați rapid calitatea aerului în zonă. Atingerea punctului vă permite să vedeți detaliile, inclusiv indicele privind calitatea aerului și concentrația de substanțe nocive.

Descărcați: Android

Plume

Plume este o aplicație foarte estetică care extrage date, de asemenea, din propria rețea de senzori prezintă în multe orașe poloneze. Informațiile pot fi văzute pe grafice împreună cu vremea, deși modificările nu sunt vizibile nu la fel de multe concentrații de substanțe specifice ca indice bazat pe standardele europene. De asemenea, puteți verifica detaliile pentru diverse praf și substanțe.

[1/2

În plus, Plume vă permite să plasați autocolante elegante cu informații despre calitatea aerului în imagini.

Descărcați: Android, iOS

Poluarea aerului și eCoprodogoza.EN

Poluarea aerului colectează date de pe peste 100 de stații în toate voievodele și vă permite să le arătați pe widget-urile de pe ecranul inițial. Dacă numai stațiile oferă astfel de informații, aplicația vă permite să urmăriți praful poluării aerului (PM10 și PM2,5), dioxidul de sulf, dioxidul de azot, ozonul, monoxidul de carbon și benzenul. Aplicația poate furniza, de asemenea, indicele actuale de calitate AQI și CAQI în formă de grafice în raport cu normal.

[1/2

Pe versiunile mai noi de Android, este posibilă, de asemenea, urmărirea prognozelor privind poluarea aerului pe hărțile furnizate de serviciul ECOPROGNOSNOSS.EN. Predicțiile se bazează pe un model modern GEM-AQ, permițând anticiparea proceselor dinamice, fizice și chimice care au loc în atmosferă, atât pe o scară globală, cât și la scară locală. În aplicație există, de asemenea, o bază de cunoștințe privind poluarea și impactul acestora asupra sănătății, standardelor și indicatorilor noștri.

[1/2

Aplicația este gratuită, dar puteți cumpăra caracteristici suplimentare ca unități în schimbare, abilitatea de a adăuga propriile culori și, desigur, eliminând anunțurile dvs.

Descărcați: Android

Smoxmog

SmokSMOG este un proiect open-sursed care vizează furnizarea de acces ușor la datele de calitate a aerului de la inspectoratele de mediu provinciale. În aplicații, vom viziona date de la postul din Małopolska, Silezia, Silezia de Jos și Opole provinci.

În setările puteți alege dacă va prezenta date din stație setată ca implicit, de la cea mai apropiată sau ultima vizionată. În plus față de starea actuală, aplicația vă permite să revizuiți indicațiile din ultimele zile pe grafice.

Aplicația nu este utilă numai, în conformitate cu ipotezele autorilor, de asemenea, trebuie să fie foarte estetică. Merită să urmăriți dezvoltarea proiectului (sau să vă alăturați).

Descărcați: Android, Windows Phone, Windows (beta)

Smogilla

Smogilla este o aplicație modernă foarte estetică, prezentând informații despre aerul din Voievodatul Małopolskie pe smartphone-uri și pe desktops, de asemenea, în Voievodatul śląskie și Podkarpackie. Aplicația este încă dezvoltată și în timp oferă acces la o gamă de date mai mare.

Majoritatea posturilor oferă informații despre concentrația de oxizi de azot, ozon, praf (PM10 și PM2,5) și alte substanțe nocive. Aplicația vă permite, de asemenea, să creați plăci dinamice (dale live), în care prezintă datele curente pentru locul selectat.

Descărcați: Windows, Windows Phone

Cracovia

Această aplicație merită un loc în revizuire, în primul rând, datorită unei interfețe frumoase, prezentând fotografii ale Castelului Krak. Vom găsi aici informații despre vreme de bază în Krakow și date din stațiile de monitorizare a calității aerului. În funcție de datele furnizate de date, puteți verifica concentrația de monoxid de carbon, oxizii de sulf, oxizii de azot și praful suspendat și un indicator colectiv care informează direct dacă rezultatul câmpului se leagă de risc.

[1/2

Există date despre inspectoratul principal de mediu, iar stația preferată poate fi selectată în setările aplicației (Kraków Centrum, Dieta, Kurdwanów, Nowa Huta și Skawina). De asemenea, puteți comanda aplicația aplicației de la cea mai apropiată stație. Aerul curentă va fi, de asemenea, prezentat în notificări. Din păcate, aplicația nu ajunge la alte părți ale țării.

Descărcați: Android

Smog în Cracovia de Imigw

Pe site-ul Institutului de Meteorologie și Gospodărirea Apelor, vom găsi un departament dedicat poluării aerului în Voievodia Małopolskie și de prognoză a calității aerului pentru ziua apropiată. Institutul analizează datele privind concentrația de dioxid de sulf, dioxid de azot și praful suspendat și le prezintă pe hărțile din Cracovia și întreaga provincie.

[1/2

În plus față de hărți, găsim și o bază de cunoștințe aici. În articole accesibile, relațiile dăunătoare sunt descrise în aer, impactul asupra sănătății noastre, standarde admise, metode de protecție și o descriere a sistemului de prognoză utilizat.

Aqicn

Portalul AQICN a fost creat în China în 2007, dar colectează informații despre poluarea aerului de la 8,2 mii stații de măsurare în 70 de țări. Harta Poloniei și a datelor din stațiile noastre pot fi văzute pe subpaginare, puteți activa, de asemenea, interfața poloneză (nu cea mai bună, probabil că a avut loc traducerea). După mărirea zonei, puteți vedea indicații detaliate ale fiecărei stații de măsurare.

Aqicn colectează date în timp real. Pe diagrame mici, puteți privi schimbările în timpul concentrației de gaze și praf dăunătoare. Tranziția la un raport detaliat oferă, de asemenea, acces la informații și previziuni meteorologice de bază pentru următoarele câteva zile pentru Europa.

[1/2

AQICN are, de asemenea, cererea de Android și extensii pentru browsere.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu