Principal » Internet » Numerele de telefon și numele de 267 milioane de utilizatori Facebook au mers la Internet

Numerele de telefon și numele de 267 milioane de utilizatori Facebook au mers la Internet

Internet : Numerele de telefon și numele de 267 milioane de utilizatori Facebook au mers la Internet

Datele 267 milioane de utilizatori Facebook s-au găsit într-o bază de date publică, informează cercetătorul de siguranță al Comparitech și Bob Diachenko. Cel mai probabil, principala cauză a confuziei este o eroare API pentru dezvoltatori.

Datele scurgeri nu aparțin celor mai critice, dar acest lucru nu înseamnă că pierderea lor poate fi subestimată. Baza de date include, lângă identificatori și nume, numere de telefon. Aceasta este, evident, o invitație pentru tot felul de vânzători și artiști înșelători care sunt juxapping numărul de date disponibile publicului la bord, ei pot încerca trucurile lor.

La 4 decembrie, baza asociată a fost indexat de motoarele de căutare, și un pic mai mult de o săptămână mai târziu, o copie a mers la unul dintre hacking forumuri on-line, citiți în raportul. În prezent, originalul nu mai este disponibil, dar clonele vor circula probabil. Total 267 140 436 înregistrări.

Probabil că scurgerile vine de ani în urmă, dar numai acum a fost dezvăluit

Cercetătorii nu sunt siguri de unde provine scurgeri. Cu toate acestea, Diachenko are o anumită teorie. Consideră că există o șansă ca informațiile să fie stocate printr-un API de dezvoltare Facebook înainte ca rețeaua socială să introducă un număr de telefon în 2018, reproiectarea arhitecturii de securitate.

După cum crede el, serviciul nu a putut controla deloc interogările primite și cineva doar răzuit cu înregistrările de răzuire a web.

Facebook promite să exploreze problema

Autoritățile Facebook se plâng că cazul va fi examinat temeinic. - analizăm această problemă, dar credem că aceasta este probabil informațiile primite înainte de modificările pe care le-am introdus în ultimii ani pentru a proteja mai bine informațiile despre oameni - oferă un purtător de cuvânt într-un interviu cu Engadget.

Ei bine, în acest moment laptele vărsat, și din moment ce vulnerabilitatea utilizat pentru atac nu există, nici o investigație are doar o valoare didactică. titularii de cont de Facebook Între timp, acestea ar trebui să ia în considerare orice încercări de a extrudes printr-o conexiune mobilă sau SMS.

Programe

Actualizări Actualizări Produse noi Vezi mai multe> InternetSensessiness

Recomandat
Lasă Un Comentariu