Principal » Internet » O nouă modalitate de a fura PIN și parola: inteligență artificială. Doar un microfon pe telefonul dvs. smartphone

O nouă modalitate de a fura PIN și parola: inteligență artificială. Doar un microfon pe telefonul dvs. smartphone

Internet : O nouă modalitate de a fura PIN și parola: inteligență artificială. Doar un microfon pe telefonul dvs. smartphone

Rețeaua nu lipsește informații despre aplicațiile interesante de inteligență artificială. Site-ul VentureBeat scrie despre unul dintre ultimele, care atrage atenția asupra SI experimentală creată pentru nevoile ghiciilor de parolă și a PIN-ului. Aparent un proiect poate parea putin fascinant, dar cheia pentru creatorii au decis să recunoască siruri de caractere.

Instrumentele în "Mâinile " Inteligența artificială sunt microfoanele construite în smartphone și analiza vibrațiilor generate. Software-ul a fost descris în documentația în care creatorii prezintă ipotezele lor în detaliu.

Se pare că, cu principiile de funcționare bine create și de pregătire bine aleasă, inteligența artificială este în măsură să "ascultați" în apăsarea tastaturii virtuale de pe ecranul smartphone-ului și să analizați sunetele care vin la microfoanele dispozitivului literele și, în consecință, toate parolele.

Analiza vibrațiilor cauzate de apăsarea literei "F " pe tastatură, Sursa: Publicare cu teste.

Algoritmul este adaptat unui model specific smartphone. Datorită acestui lucru, este cunoscută locația microfoanelor și distanța dintre ele, ceea ce permite să analizeze mai precis datele de intrare. Eficacitatea este surprinzător de bună. În timpul testării, inteligența artificială, au reușit să ghicească mai mult de jumătate din pinii de testare în 10 încercări și 91 de combinații de 150 de cifre, într-un maxim de 20 de încercări.

Dezvoltatorii de software doresc să atenția asupra informațiilor la smartphone-uri la faptul că chiar și microfoanele încorporate în dispozitiv pot fi utile atunci când atacați și încercarea de a ghici parolele.

Prevenirea acțiunilor similare nu va aparține celui mai ușor - în conformitate cu modul actual de gestionare a accesului la echipament, de exemplu în Android, ar necesita interzicerea utilizării aplicațiilor de microfon, care, în multe cazuri, poate fi un obstacol în calea principală a funcționalității din programul dat.

Google pune la securitatea Android

Rămânând în subiectul securității și permisiunilor din sistemul Android, merită acordarea atenției la furnizarea unui producător legat de versiunea deja pregătită, marcată cu litera Q.

Într-una din primele intrări cu privire la viitoarea Android, Google a subliniat că confidențialitatea va fi o prioritate într-o ediție nouă. Atelierul a fost luat, printre altele, mecanismul permisiunilor de aplicare. Puteți citi mai multe despre modificările planificate într-o publicație separată.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Securitate software

Recomandat
Lasă Un Comentariu