Principal » Internet » Nokia sărbătorește 150 de ani. Ziua de naștere: de la cherestea din rețelele celulare

Nokia sărbătorește 150 de ani. Ziua de naștere: de la cherestea din rețelele celulare

Internet : Nokia sărbătorește 150 de ani. Ziua de naștere: de la cherestea din rețelele celulare

Angajații din întreaga lume sărbătoresc Nokia 150. Aniversarea nașterii - de la Beijing și din Bangalore la Buenos Aires, prin Varșovia, Cracovia și Wroclaw. Ziua de naștere a Nokia este o oportunitate până când nu reflectați asupra istoriei excepționale a companiei. Într-o astfel de perioadă lungă de timp, compania a trecut prin mai multe transformări, examinând noi piețe și introducerea produselor pe care le va aminti pentru o lungă perioadă de timp.

Fericită de 150 de ani Nokia

Nokia a fost înființată în 1865, când Fredrik Idestam a deschis prima sa bază de cherestea pe râul Tammerkoski. Numele companiei a fost determinat în 1871 și provine din râul NokiaVirt, pe care a fost creată cea de-a doua plantă în 1867. În 1898 au fost create plante de cauciuc finlandeze moderne. Dezvoltarea tehnica permisă pentru electrificarea orașelor și fabricilor, pasul natural a fost deschiderea fabricii finlandeze de cablu în care s-au creat firele pentru telegraf și apoi și noile noutăți sau telefonul. În 1967 a fost consolidarea producătorului și a producătorului de cabluri din cauciuc. Timp de mai mulți ani, compania a fost activ in industria lemnului si electronice, in timp ce producerea de anvelope, galoși și de vânzare a energiei electrice la case finlandeze.

Primul dispozitiv electronic pe care Nokia a produs, a fost fondat în 1962 cu privire la nevoia de centrale nucleare. Un an mai târziu, compania a început să lucreze la un telefon radio pentru armată, care a dus la formarea în 1979 a Mobira Oy, deținută de Nokia și producătorul de televiziune Solara. În acel moment, a fost lansat primul telefon mobil internațional Nordic și primul telefon pentru mașina Senatorului Mobira. Probabil cel mai popular model al acestei mărci a cântărit aproape un kilogram de Mobir Cityman 900, cunoscut și sub numele de Gorba, deoarece în 1987 secretarul de partid a fost imortalizat cu ea, Mikhail Gorbaczov. Între timp, Nokia a câștigat, de asemenea, poziția unei treimi din Europa a producătorului TV, are și o aventură cu monitoare la computerele personale.

MobilePhoneMuseum.adică

Timp de peste 30 de ani, compania finlandeză a produs dispozitive concepute pentru a efectua interviuri, comunicare și folosește Internetul. Cu dispozitivele Nokia a fost efectuată în prima conversație din Europa a adoptat standardul GSM. La 10 noiembrie 1992, Nokia 1011 a apărut pe piață (pe imaginea din stânga) - prima telefon GSM produsă de masă, de asemenea vândută ca Mobira Cityman 2000. În 1993, el a fost singurul producător de telefoane GSM, care gestionează produsele fără mesaje text excepționale. Flagship a fost apoi textul pregătit de mesaje Nokia 2210 (dreapta) - primul model cu sonerie distinctiv care devin o parte permanentă a canonului culturii populare. Cel mai mare concurent al lor a fost versiunea GSM a Motorola Microtac.

În peste 30 de ani, Nokia a produs câteva sute de modele de telefon la diverse prețuri și diverse piețe. Ca fiecare producător, Nokia are produsele sale de credit bune, rău

..

și foarte urât.

Primul ar trebui să includă, în plus față de modelul 2210 Foarte popular în rândul utilizatorilor de afaceri Nokia 6310i. Introdus pe piață în 2002, telefonul a fost o previzualizare a sosirii smartphone-urilor - a avut un client Bluetooth, un client de poștă electronică și o antenă tri-up, datorită căreia și el a verificat de asemenea în mișcare. Un rezultat pozitiv la care Nokia este cunoscut în ziua de azi, sa dovedit a fi un model 3310, a introdus doi ani mai devreme. Telefonul a fost ieftin, blindat, relativ simplu de utilizat și extrem de popular. Nokia a vândut cel puțin 125 de milioane de bucăți de aceste dispozitive. Predecesorul ei, modelul 3210 din 1999, vândut chiar mai bine - 160 de milioane de bucăți. Este demn de remarcat faptul că poziția de lider de pe piața de telefonie mobilă a câștigat înainte ca aceste dispozitive să intre pe piață - Motorola a depășit deja în 1998.

Nokia 6310i
[1/2 Nokia 3310

Modelele 3310 și 8210 au trăit pentru a vedea reluarea luminii de către compania franceză care este specializată în restaurarea la viață produsele iconice. Designul lor a fost ușor îmbunătățit, dar este credincios originalului. Software-ul original a fost, de asemenea, conservat. Telefoane costă 80 de euro.

Gravată permanent în istoria Nokia N90 și N95. Modelul N90 din 2005, la fel ca și rudele sale, semăna cu un aparat de fotografiat manual decât un telefon mobil. Symbian Telefon care funcționează sub control a făcut parte din seria Multimedia Nseries, a avut o cameră foto cu o lampă de iluminat și videoclipuri înregistrate cu sunet. N95, care a văzut lumina zilei doi ani mai târziu, aparținea aceleiași familii și a devenit faimoasă pentru construcție - pe de o parte, pe de o parte, a arătat o tastatură tradițională, pe celelalte butoane pentru controlul redării muzicii. A fost un adevărat computer multimedia și unul dintre cele mai puternice telefoane Nokia. Nokia N95 concurează cu primul iPhone 'Em și, în ciuda puterii de marketing a Apple foarte îndelungată vânzarea mai bună decât el.

[1/2 Nokia N95

Nokia N9 de la MeeGo nu trebuie să prezinte pe nimeni. Acest model succesor adorat de hackeri n900 care rulează Maemo, care a fost, de asemenea, ridicat, dar ca un telefon complet deschis. Modelul N9 a văzut lumina zilei în 2011. Designul său într-un sens încă trăiește în Lumiach astăzi, în special în acele turcoaz.

[1/2 Nokia N9

Este foarte greu de spus ceea ce a însemnat proiectantul atunci când el a avut o tastatură bătut de Nokia 3650. În plus față de chei nepractice, aranjate într-un cerc, acest model are un dezavantaj mai grav - este teribil de urât. Cu toate acestea, are, de asemenea, o parte bună, ca un ecran color și uimitor de 3,4 MB de memorie încorporată. La fel de dificil a fost să folosească modelul 7600 în 2003, al doilea model al serviciului 3G al Nokia. El a fost îndreptat spre lumea modei, anunțată ca ideală pentru buzunare, de asemenea, blugi pentru femei și ați putea alege unul dintre numeroasele finisaje pentru el. De asemenea, a avut o cameră excelentă cu o cameră foto cu o matrice de 0,3 mpix. Cu toate acestea, nu l-au salvat.

[1/2 Nokia 3650

Vorbind despre proiecte nereușite, este imposibil să nu reamintesc slimicofonul, adică Nokia 7280 din 2004. Acesta este un experiment interesant, constând în împachetării telefonului în glezna longitudinală, care a fost inclus pentru a porni camera foto. Dispozitivul nu are o tastatură, astfel încât să se apere trebuie să fie utilizat din nou și din nou.

Nokia 7280

Multe stele de film provin, de asemenea, din fabrici Nokia - în primul rând, Nokia 8110, care a avut loc în "Matriksie ". Charlie Angels a numit Nokia 8210, datorită căreia a câștigat o mare popularitate printre doamne. Val Kilmer a folosit Nokia Communicator 9000 în "Sfântul ", Christian Bale în "Dark Knight" a fost bucurat de Nokia Xpress Music, iar în noul "tron" Nokia N8 în mâinile în sine Flyn a fost un instrument puternic de hacking. Nemuritor Bell ar putea fi auzite chiar și în "Star Trek " din 2009.

Nokia este unul dintre acei producători care au dezvoltat un comprimat cu câțiva ani înainte de eliberarea iPad-ului. Nokia M510 a fost gata de vânzare în 2001, dar ea nu a intrat pe piață. Motiv? Analiștii au recunoscut că piața nu era pregătită pentru asta. Tableta a acționat sub controlul versiunii timpurii a Symbian, a avut un client de poștă electronică, calendar și un browser de operă. Ecranul de 10 inch cu o rezoluție de 800 × 600 pixeli poate lucra cu degetele sau stilul inclus, puteți conecta periferice prin USB și PS / 2 și căștile și căștile. Cu o rețea conectată prin WiFi. Bateria a permis timp de 4 ore de muncă neîntreruptă, care a fost uneori destul de impresionant atunci.

Drumul către formarea unui comprimat așa cum o cunoaștem astăzi, este dotat cu prototipuri abandonate și produse mai mult sau mai puțin de succes care au intrat pe piață. Tableta M510 înaintea timpului său și de cercetare de piață a arătat că nu a fost încă momentul potrivit să-l introducă pe piață. De la o mie de piese produse, a supraviețuit aproximativ 130, iar unele soluții au revenit patru ani mai târziu în modelul 770.

[1/2 Nokia M510

Vestea că Nokia se termină cu producția de smartphone-uri, a provocat o mișcare uriașă. Ordinul universului a fost arătat, pe care mulți dintre noi îl cunosc. Cu toate acestea, dacă ne uităm la istoria companiei, nu ar trebui să fie surprinsă. Compania a schimbat profilul de afaceri la fiecare câțiva ani și a ieșit bine pe acest lucru. Desigur, o problemă separată este ceea ce decizii au condus la un eșec în domeniul telefoanelor mobile.

Nokia de astăzi este fructul a două schimbări semnificative desfășurate în ultimii ani - achiziționarea de acțiuni Siemens în companie, care în 2013 a fost numită Nokia Siemens rețele și apoi vânzarea de dispozitive și servicii către Microsoft în 2014. Ceea ce a apărut este o companie de tehnologie puternică, la nivel mondial, cu trei departamente de afaceri, fiecare dintre acestea fiind un lider în domeniul său. Nokia Networkworks dezvoltă poziții de conducere în majoritatea segmentelor de piață în care funcționează, inclusiv 4G, aici este un jucător puternic în serviciile bazate pe locație pentru sectorul auto, Nokia continuă tehnologiile dezvoltă și gestionează una dintre cele mai puternice și mai mari resurse de brevete din ei Industrii.

Povestea noastră este o istorie a schimbării, de la hârtie la cabluri, de la Kaloszy la televizoare și de la telefoanele mobile până la Nokia de astăzi. Prin 150 de ani am experimentat multe schimbări ca urmare a devenirii mai puternice, iar cele mai recente informații despre Alcatel-Lucent sunt un alt moment cheie. Monitorim o condamnare cu privire la corectitudinea acestui pas, cu încredere și umilință, axat complet pe utilizarea potențialului lumii în continuă dezvoltare "în rețea " - Rajeev Suri, președinte și CEO Nokia.

În prezent, toate departamentele se concentrează pe soluții pentru "Lumea în rețea", în care aproape toți oamenii și miliarde de dispozitive vor fi combinate, unde software-ul va păstra aceste conexiuni, sistemele analitice furnizează informații și unde automatizarea va asigura simplitatea și Eficiența acțiunii. 15 aprilie 2015 Nokia a anunțat următorul pas în transformarea sa - o conexiune de la Alcatel-Lucent. Procesul de planificare în cadrul acestei tranzacții este deja în curs de desfășurare, iar compania se așteaptă să o închidă în prima jumătate a anului 2016.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Afaceri

Recomandat
Lasă Un Comentariu