Principal » Internet » Periculos smss "de la inpostu ". Acestea încurajează aplicația pentru instalarea dulapurilor,

Periculos smss "de la inpostu ". Acestea încurajează aplicația pentru instalarea dulapurilor,

Internet : Periculos smss

O campanie de phishing în care ciberneticilele se impersonează sub Inpost, încă amenință polii. Scamrii încă trimit mesaje SMS prin trimiterea de hyperlink-uri care conduc la o aplicație rău intenționată.

Experții ESET avertizează despre campania de phishing în curs de desfășurare utilizând compania de curierat INPOST. Numerele de telefon mobil din Polonia ajung în mod constant mesaje SMS. În câmpul "Message Sender ", numele sugerând că radiodifuzorul este INPOST.

Aceste nume pot lua diferite forme. În trecut, am văzut deja "Inp0st " (scris de zero), numărul +299 54, sau cum în acest caz "IN 8301RO ". Din conținutul mesajului, destinatarul află că transferul care ar fi comandat, a fost plasat în dulap parcelă. Pentru a obține codul de primire, trebuie să descărcați aplicația.

Frauda "Inpost " continuă. Criminalii trimit legături către Trojan BankowyLink transferă destinatarul SMS la o parte falsă care conține expresia "Inpost " sau "în post ", și imită magazinul de vizibil Play Google 'a. Atacul este destinat utilizatorilor cu dispozitive Android, adică majoritatea poliilor. După descărcarea fișierului și deschiderea acestuia, smartphone-ul va cere un sacrificiu pentru capacitatea de a instala un fișier dintr-o sursă necunoscută, în cazul în care această opțiune nu a fost început înainte. Setările pot depinde, de asemenea, de versiunea și suprapunerile sistemului.

Fot. Pericol.Pl foto. Pericol.EN

Sub coperta aplicațiilor pentru dulapurile dulapuri, malware-ul este ascuns. În cazul unei campanii de phishing, acesta este un troian bancar din familia "Cerberus ". Datorită acestuia, cybercriminalele primesc telecomandă asupra dispozitivului și, de asemenea, fura date de internet banking dacă utilizatorul va beneficia de ea. De asemenea, pot fura informații complete despre cardul de plată, dacă a fost salvat în orice aplicație sau contul Google.

Nu numai Inpost - alte branduri, de asemenea, pe vizor

Kamil Sadkowski, amenințările analistului senior în ESET, constată că Inpost nu este singura companie a cărei imagine folosește criminali.

  • Evazioniștii cel mai adesea impersonal sub bine-cunoscute, branduri la nivel național și internațional sau instituții publice. Uneori alegerea este puțin mai evidentă. De exemplu, printre incidentele raportate raportate, au fost trimise rapoarte prin intermediul aplicațiilor WhatsApp, în care escrocii au încercat să convingă victimele să facă clic pe link-ul, încercând șansa lor de a câștiga bilete gratuite la Energyland - spune Kamil Sadkowski de la ESET.

Programe

Actualizări. Știri. Vezi mai multe> Softwareizces

Recomandat
Lasă Un Comentariu