Principal » Internet » Un alt capitol JPEG vine de la Google: Deschideți „de vârf “

Un alt capitol JPEG vine de la Google: Deschideți „de vârf “

Internet : Un alt capitol JPEG vine de la Google: Deschideți  „de vârf “

Google nu renunță la îmbunătățirea modului în care folosim un conținut diferit și aparent lucrăm la un nou format pierdut pentru codarea fișierelor grafice.

Codul proiectului a fost pe Githuba cu o notă că acest lucru nu este produsul Google oficial, ci pentru că a fost scris de angajatul companiei, are dreptul de a codifica. În plus, codul se află pe Contul Google 'și pe Githubi, deci neoficialitatea este foarte contractuală. Cu siguranță nu ne putem aștepta la niciun sprijin sau garanție că programul va funcționa. În plus, la depozit, există o cerere de a nu utiliza proiectul pentru niciun scop.

Formatul numit Pion arată o bună înlocuire deschisă pentru JPG. În teorie, este de a genera imagini cu 55% mai mici (în octeți) din imagini similare în format JPG, menținând în același timp o calitate comparabilă. Comparația a fost definită cu ajutorul unui design flutrugli, detectarea automată a diferențelor psihologice dintre imagini - eșantioane au avut un rezultat identic, dar fișierul de vârf a fost mai mic de jumătate.

Din codul sursă pe Githubi poate fi dedus că vârful, cum ar fi JPEG, utilizează blocuri DCT (transformarea cosinică discretă) cu o dimensiune de 8 × 8, dar cu opt prezice, nu unul. Analiza civilă a arătat că vârful arată ca o conexiune a codificatorului Guetzil și un compresor de lepton, iar imaginile sunt decodificate cu aproximativ 30% mai repede decât în ​​cazul JPEG. Din păcate, codificarea este foarte lentă pentru moment.

Merită să reamintim că aceasta nu este prima și probabil nu ultima încercare de a îmbunătăți compresia imaginii de la Google 'a. În 2010, formatul WebP a fost prezentat, destinat teoreticului la compresia imaginii stratrate, unde este utilizat în mod obișnuit formatul JPG. Webp, cu toate acestea, nu a acceptat într-un context mai larg și dincolo de site-urile Google "și nu îl vom întâlni în multe locuri.

Deocamdată, nu se știe exact ce diferă de vârf de WebP sau JPG. Deocamdată știm că utilizarea unui codor și decodor este posibilă numai pe procesoare din AVX2 și FMA, de exemplu, Haswellach Intel.

O dimensiune mai mică a fișierului este, desigur, un profit de timp când se încarcă paginile care conțin o mulțime de grafică și, în special, fotografii. Vârful ar putea verifica astfel de aplicații, cum ar fi paginile AMP și, desigur, în browserele mobile

..

În ceea ce privește problema cerințelor procesorului, este rezolvată. În momentele în care cultura vizuală strălucește triumful, merită să aveți grijă de o distribuție rapidă și ușoară a imaginilor, de preferință care nu sunt acoperite cu fiecare parte cu brevete.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu