Principal » Internet » Milioane de sancțiuni de aur pentru ID Finance Polonia. Motivul pentru scurgeri de date de la Moneyman.Pl

Milioane de sancțiuni de aur pentru ID Finance Polonia. Motivul pentru scurgeri de date de la Moneyman.Pl

Internet : Milioane de sancțiuni de aur pentru ID Finance Polonia. Motivul pentru scurgeri de date de la Moneyman.Pl

Oficiul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a impus o penalizare de 1 milion de zloti pe ID-finanțe Polonia, proprietarul portalului Moneyman.PL - informează PAP. Cauza principală este lipsa unui răspuns adecvat la vulnerabilitatea sistemului, în urma cărora puține date ulterioare ale portalului de împrumut Moneyman.en lovit mâinile neautorizate.

Conform informațiilor furnizate, societatea nu a reacționat suficient de la semnalele de garanții ineficiente pe serverele sale. Ca urmare a lipsei de reacție, câteva zile mai târziu, cineva acces obținut la ei, copiate și eliminate de pe server, și apoi a așteptat să plătească pentru restaurarea lor. Potrivit PAP, compania a tratat doar cazul în serios și a început să fie interesat de această chestiune.

O penalizare de 1 milion de PLN impusă de UODO ia în considerare amploarea problemei și faptul că scurgerea a avut loc ca urmare a numeroase neglijență din administrația Companiei. Printre datele care și-au găsit drumul în mâinile greșite, pentru că au existat, printre altele, parolele necriptate, care în sine sunt o greșeală elementară.

Interesant, problema cu siguranța lui Moneyman.ro a apărut atunci când serverul este repornit într-o companie de găzduire externă, nu a reușit să încărcați unul dintre fișierele de configurare. Administratorii companiei au fost informați de cercetătorul de siguranță al lui Bob Diachenko (pe care detaliile le aduce pericolul), dar nu au examinat lucrurile rapid și exacte, deși în această etapă au știut că datele ar putea fi ușor accesibile terților prin intermediul internetului.

Uodo apreciază că în cazul în care administratorii responsabili pentru infrastructura Moneyman.PL a reacționat imediat după raportarea problemei, ar exista o încălcare. "Acest administrator trebuie să aibă capacitatea de a detecta încălcările, să le remedieze și să raporteze - acesta este un element-cheie al măsurilor tehnice și organizaționale" - explică UODO citat de PAP.

Alegeți cel mai bun echipament tehnologic în acest an și câștigați 5.000. Zlotries! Introduceți împărații.WP.Pl și vot.

Programe

Actualizări Actualizări Produse noi Vezi mai multe> InternetSensessiness

Recomandat
Lasă Un Comentariu