Principal » Internet » Microsoft ar putea asigura Windows XP în fața lui Wannacry în februarie

Microsoft ar putea asigura Windows XP în fața lui Wannacry în februarie

Internet : Microsoft ar putea asigura Windows XP în fața lui Wannacry în februarie

Ei nu opresc atacul de weekend ecou folosind ransomware wannacrypt. Microsoft a jucat un rol important în întreaga chestiune, care nu numai că a decis să actualizeze o versiune de Windows, dar, de asemenea, a indicat agențiile guvernamentale vinovate - ar trebui să fie. Știm deja că producătorul Windows nu are, de asemenea, motive pentru aruncarea unei pietre.

După atacurile de masă cu Wannacrypt, Microsoft a decis să lanseze asistență tehnică personalizată. Datorită acestei sisteme Windows XP, Windows 8 și Windows Server 2003, pentru care corporația nu arată niciun suport, a primit un patch de KB4012598. După instalare și pe definițiile actuale ale apărătorului, ferestrele mai vechi au fost rezistente la Wannacry.

Se pare că Microsoft a făcut pentru a-și proteja mai mult utilizatorii decât ar rezulta din obligații. A dat lui Brad Smith, șeful Departamentului juridic al Microsoft, un mandat de a indica vinovat. Declarația a fost numită în mod deschis, printre altele, serviciile americane una dintre cele mai mari amenințări de astăzi, chiar lângă crima organizată.

Problema este că Microsoft a trebuit deja să știe despre vulnerabilități. În luna ianuarie a acestui an, corporația a avut informații despre susceptibilitatea Protocolului SMBV1 și SMBV2, care a utilizat ANS la activitățile sale operaționale. Actualizările versiunilor Windows acceptate au fost emise pe 14 martie, cu toate acestea, Windows XP, Windows 8 și Windows Server 2003 au fost postate numai după atac. Astăzi, știm deja că patch-urile puse la dispoziție ca parte a suportului tehnic non-standard au fost pregătite înainte.

Potrivit registrului, semnăturile digitale sunt datate pe 11, 13 și 17 februarie 2017 în metadatele de actualizare. Aceasta înseamnă că Microsoft a avut patch-uri și a așteptat o utilizare masivă a susceptibilității SMB timp de 4 luni înainte de atac și din anumite motive el nu a făcut nimic în această chestiune, hotărând la publicarea lor doar sub presiunea unui atac global.

Din decizia Microsoft? Răspunsul poate fi o actualizare plătită la cererea oferită de Microsoft. O companie, care din anumite motive funcționează, de exemplu, de exemplu. Pe Windows XP, poate cumpăra suport suplimentar în prețul câtorva sute de dolari de la mașină. Este foarte probabil că este în astfel de circumstanțe deja în luna februarie, a fost creat un patch de protocol SMB. Reprezentantul Microsoft nu a comentat problemele, referindu-se la poziția timpurie a lui Brad Smith.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Siguranță

Recomandat
Lasă Un Comentariu