Principal » Internet » Mbank pe iOS captează conținutul clipboardului. Și este greu pentru ce scop (actualizare)

Mbank pe iOS captează conținutul clipboardului. Și este greu pentru ce scop (actualizare)

Internet : Mbank pe iOS captează conținutul clipboardului. Și este greu pentru ce scop (actualizare)

Mbank este o altă aplicație iOS care, din anumite motive, datele stocate în clipboard. Din nou - acest lucru a venit la lumină datorită iOS 14.

Aplicația MBANK la momentul lansării recuperează datele din clipboard, care este - vorbind figurativ - tot ceea ce ați copiat sau tăiat anterior. Acesta nu este primul caz de acest tip, dar cu siguranță unul dintre cele mai semnificative. Este vorba despre APCE, care pe de o parte este foarte popular în Polonia, pe de altă parte - legate de finanțe.

Luka în iPhone „sistem, care permite programatorilor la orice copiere a clipboard, este larg cunoscut. Ea a fost detectată și descrisă în martie BR., încă pe versiunea iOS 13. Acum, datorită sistemului de notificare iOS 14 expandat, utilizarea în aplicații individuale începe să părăsească lumina. Sistemul notifică despre fiecare sincronizare a clipboardului și funcționează ca un semnal de semnal.

Anterior, a fost detectat un comportament similar.în. În aplicația socială Populară Tiktok, dar și un comunicator viber și clienți de presă, inclusiv New York Times și Reuters.

Ca o cheie, nu pare să facă o problemă similară cu privire la aceleași aplicații din versiunea Android. Așa că vine, pentru că este Android, după cum știți, este perceput pe scară largă pentru un sistem cu un număr mai mare de deficiențe de siguranță.

In timp ce Apple în mod constant tăcut, unele dintre creatorii elimină funcționalitatea de previzualizare clipboard din uneltele lor. De exemplu, viberul menționat mai sus. Cu toate acestea, este greu să se deducă de ce le-au folosit până în prezent această opțiune. Un astfel de editorial de interogare adresat purtătorului de cuvânt al Zbank, Piotr Rutkowski. Așteptăm răspunsul.

Actualizare (03/07/2020 12:55): - Unele elemente ale aplicației MBANK MBANK pe IOS pot folosi funcția Clipboard - răspunde lui Krzysztof Olszewski, purtător de cuvânt al purtătorului de cuvânt al MBANK Press, recunoscând astfel că baza de date Clipboard are un loc semnificativ. - Acest lucru este necesar pentru funcționarea corectă a aplicației în acest sistem - continuă. De asemenea, se asigură că aplicația este complet sigură. Din păcate, editorii încă nu au reușit să afle care este de fapt o legătură între colectarea datelor din clipboard și "funcționarea corectă a aplicației". Aparent, Mbank nu se simte vinovat de explicații tehnice.

Programe

Actualizări Actualizări noi Produse Vezi mai multe> Software-ul SoftwareNetSness

Recomandat
Lasă Un Comentariu