Principal » Internet » "Chiar și Google Maps" Manipulați-ne. Conversație cu Dr. Peter Glee, un expert AI de la mitul

"Chiar și Google Maps" Manipulați-ne. Conversație cu Dr. Peter Glee, un expert AI de la mitul

Internet :

În timpul conferinței Roboți & Masters 2019 dedicat activităților tehnologiei pentru omenire și provocările asociate pentru afaceri, am avut plăcerea de câteva cuvinte cu unul dintre cei mai mulți experți excentrice. Inteligența artificială - Gloroara Petru. Doctor din scoala de afaceri SLOAN School of Management pe prestigiosul Institut MIT- de Tehnologie din Massachusetts.

Dr. Peter Glegov a dedicat viața profesională, așa cum susține el, îmbunătățind bunăstarea și confortul altor oameni. El este autorul unui contor norocos, apelează la nivelul satisfacției omului pe baza datelor de la Smartwatch. El are, de asemenea, mai multe cărți și nenumărate publicații de presă. gestionează în prezent proiectul așa-numitul. Rețeaua de inovații colaborative (monede), care - într-un scurt scurt - servește la îmbunătățirea eficienței cooperării în echipe cu tehnologii noi, cum ar fi chat-uri, social media sau organizatori digitali.

La o întâlnire de la Varșovia, vorbea despre rolul inteligenței artificiale în viața umană, impactul noilor tehnologii asupra societății, potențialele amenințări cibernetice, precum și planurile pentru viitorul Dr. Glosh.

Piotr Urbaniak, Goodprograme.en: Într-un interviu ați spus că unii oameni percep Wikipedia ca parte a creierului său. Noi tehnologii Societate stupid?

Peter Glee, Școala Sloan de Management MIT: Contrar. Cred că noile tehnologii fac societatea mai înțeleaptă. Putem împărtăși rezultatele cercetărilor mult mai ușor decât oricând. Internetul nu este numai Wikipedia, ci și Google. Nu mai trebuie să vă amintiți sute de date. Introduceți o interogare și vă puteți concentra atenția asupra creării unui lucru inspirat. Internetul vă ajută, devine o parte a creierului.

Cu toate acestea, în cercetarea dvs., vă concentrați în principal pe analiza algoritmică a emoțiilor și a comportamentelor. Nu este aceasta o formă de responsabilitate pentru mașină dropping?

Există două tipuri de inteligență artificială. Inteligența artificială puternică [presupune că computerul are atribute caracteristice minții umane - nota. roșu. Și pur și simplu inteligență artificială. Nominal ne mișcăm în sfera de modele și scheme. Vă recomandăm, cu toate acestea, o carte de psiholog Gerda Gigerenzer de la Institutul Max Planck. Principiile sale simple își dau seama că mintea omului nu este complicată deloc. Computerele Multe lucruri pot face mai bine decât oamenii. Nu toate, dar.

Deci calculatoare, cu toate acestea, nu înlocuiesc un om, și cel mult, el va sprijini?

Aș prefera să spun că extinderea capabilităților noastre și lucrurile care ne înconjoară.

Dar mulți oameni încă frică de digitizare. Este ca și cum situația secolului al XIX-lea, când mașinile au fost distruse din cauza fricii de concediere. Le puteți liniști în jos?

Vorbești despre revoluția industrială, dreapta? Aceasta observă câți oameni au câștigat un loc de muncă în industria cărbunelui. Întreruperea progresului nu este o opțiune. Astăzi avem mii de posturi vacante în industria IT. Puteți deveni un programator, webdesigner, lector. Mai mult, puteți deschide și un restaurant și vă puteți promova pe serviciile moderne. Adaptare. Beneficiile sunt nenumărate.

Să ne întoarcem la elementele de bază. Imaginați-vă că trebuie să se întâlnească pe cineva care aude despre AI, pentru prima dată, și trebuie să explice pe scurt, ceea ce este o inteligență artificială și învățare profundă și de interes acest interlocutor. O poți face?

În cele mai simple cuvinte, aceasta urmărește reguli extrem de simple, cu o viteză foarte mare. M-am ocupat de computerele de peste 30 de ani, iar principiile nu s-au schimbat. 80. Am programat în Fortra. Eu folosesc astăzi Python. Numai viteza calculului sa schimbat. Da, de exemplu, utilizarea miezului de recunoaștere a facială a miezului este impresionantă, dar sub se află comparația obișnuită. Aparatul realizează o fotografie și se compară cu cea deja în baza sa de date. Și computerul rămâne un idiot foarte rapid.

Sunteți în mod constant vorbesc despre aspectele pozitive ale digitalizării: creșterea creativității sau îmbunătățirea dispoziției. Nu observați minusuri? Nu înspăimântați adâncurile profunde, în care toată lumea poate fi încorporată în toată lumea?

Trebuie să-ți fie frică să se simtă responsabilitatea. Cu toate acestea, în cazul în care oamenii vor fi conștienți de valorile noilor tehnologii, nu există nici un motiv de panică. Desigur, există întotdeauna câteva personaje negre, faimoase hackeri ruși sau oricine altcineva, dar sentimentul de responsabilitate ne motivează să ne apărăm. Protejează-ne corect și software-ul.

Ai menționat hackerii. Și despre cei care doresc să saboreze algoritmi direct? Sunt cei care laudă variographers înșelăciune. Realitatea bazată pe algoritmi se va transforma într-un mare habitat de minciuni și manipulări, ducând la declanșarea imaginii sale reale?

Principiul incertitudinii al lui Heisenberg spune că există valori care nu pot fi citite dintr-o dată. În psihologie, tras în conformitate cu propunerea, conform căruia omul schimbă inconștient comportamentul, când devine obiectul măsurării. Pe de altă parte, puteți spune că ne manipulează chiar și Google Maps. Așa că am obișnuit facilitarea navigației, care nu mai utilizează hărțile clasice de hârtie. Până de curând, a trebuit să faceți o hartă pentru o călătorie. Acum nu se va gândi la asta. Google Maps a influențat comportamentul nostru.

**Nu mi-ai raspuns la intrebare. Nu aveți impresia că fața inteligentă a computerului din lume bazată pe algoritmi poate? În

Teoretic. De aceea folosim protecția multistrat. Firește, cea mai bună soluție ar fi de a face un superhaker despre IQ 180, acum așezat undeva în subsolul din Rusia, a înțeles valorile și sa dedicat să lucreze pentru binele altora. El ar folosi geniul său într-un mod util. Numai în cazul unui vis de țevi. Prin urmare, după cum am menționat, avem numeroase protecție atât legală, cât și software. În plus, algoritmii sunt din ce în ce mai perfect și bazați pe provocări. Ele protejează specificațiile americane din securitatea cibernetică, poliția și auto-sensul. În plus, cred că oamenii buni sunt mai mult decât răi.

Crezi că Digitizarea nu crește nivelul de amenințare în lumea contemporană?

În versiunea propusă de mine - Nu. Știi ce mi-e foarte frică? Armata americană care creează cyborgs și computere capabile să omoare.

Aceasta este viziunea prezentată în filmele de acțiune populare. Robot armat începând să împușcă oameni. Chiar crezi că odată ce se întâmplă în lumea reală?

Creând o mașină autonomă capabilă să omoare o prostie totală. Cu toate acestea, sunt convins că șefii înțelepți din China, Rusia, India sau Statele Unite de ani de zile lucrează la ea.

Dintr-un alt butoi, mai pozitiv - știi că fericirea ta a fost urmată de fani? Primăria Sopot a introdus un metru zâmbet, un program care examinează atitudinile angajaților. Ai fost unul dintre primii care au prezentat acest tip de idee. Sunt alte birouri și birouri pentru a merge în acest fel?

Am auzit minunat! Aș vrea ceva asemănător să apară în orașul meu. În acest moment lucrăm la implementarea unui sistem inteligent de cameră, care ar fi capabil să evalueze atitudinea unui participant la dezbatere de 50 de persoane, dar încă o cale lungă spre noi.

Chinezii deja laudă lucruri similare...

Ei laudă acest cuvânt bun. În China, se aplică numai prevederi reziduale privind protecția datelor personale și a confidențialității, astfel încât acestea pot utiliza tehnologia maximă. E greu pentru mine să cred în declarații despre prelucrarea simultană a sutelor de fețe. Calculatoarele de astăzi sunt foarte rapide, dar nu ca chinezii spun.

După cum puteți vedea industria inteligenței artificiale în 10 ani? Poate aveți o altă idee interesantă despre o lovitură de fericire?

Aș dori să combine creierul multor oameni într-un singur sistem despre posibilitățile multiplicați. Ei au efectuat cercetări în această direcție, astfel încât ei să se teamă personal de confidențialitate. Într-un astfel de cluster, oamenii se vor întâlni reciproc cele mai secrete secrete ale acestora. Inutil să mai spunem, este o viziune puțin tentant. Statistic 5 la sută. Populația are tendințe homosexuale. Puțini dezvăluie. Fiind homosexual, probabil că nu doriți să aflați toți ceilalți participanți ai experimentului. Aceasta este principala problemă a acestei idei.

Programe

Actualizări Actualizări Produse noi Vezi mai multe> InternetSensessiness

Recomandat
Lasă Un Comentariu