Principal » Internet » Linux 4.9: De data aceasta (din perspectiva Kowalski ordinare), muntele a dat naștere la un șoarece

Linux 4.9: De data aceasta (din perspectiva Kowalski ordinare), muntele a dat naștere la un șoarece

Internet : Linux 4.9: De data aceasta (din perspectiva Kowalski ordinare), muntele a dat naștere la un șoarece

Sub numele de cod "Roaring Lionus " debutelinux 4.9. Aceasta este o ediție mare, un total de peste 16,000 schimbări în Wat, și să fiu sincer, din perspectiva utilizatorilor obișnuiți - foarte puțin interesant. Se pare că dezvoltarea suvenirurilor Linux în primul rând în susținerea nu numai a alertelor exotice, care nu există în tehnologia practică, în timp ce problemele de sistem rămâne în continuare nerezolvate.

Prezentare generală nouă în 4.9 Să începem cu ceea ce este important în această versiune. În primul rând, acestea sunt practic cartografiate (stive de kernel mapat). Accompiled pentru arhitectura x86_64 cu acest mecanism, toate stiva de preaplin trebuie să fie imediat precisă, în loc de a reveni informații vagi despre dificilă recunoașterea daune memoriei.

Acest mecanism a fost deja cunoscut pentru patch-urile sale de orientare, totuși, un preț de diagnosticare mai bună și o mai mare securitate a fost, ajungând la 1,5 μs față de procesul de creare a unui proces. Regresia de performanță, totuși, a reușit să elimine, interesul de interes, să se refere la stivele din articolele din lwn.net.

În grafică, puțin clar

Acest lucru poate fi completat de o listă de schimbări importante. Toate celelalte

..

Bine, să începem așa cum se întâmplă de obicei de la driverele grafice.

Controlerul AMDGPU a primit suport experimental pentru sistemele cartrafice cu insule sudice (arhitectura GCN 1.0).Valoarea acestor schimbări în acest imens (aproape 100.000. linie de cod) a controlerului este neglijabil pentru utilizatorii normali - și deci va trebui să activat manual, în afară de o mulțime de a îi lipsește enturry la un controler hibrid, acesta nici măcar nu asigură suport audio, chiar după HDMI. În plus, a existat un plasture care permite afișarea virtuală pe care o puteți afla de ex. Acesta va fi disponibil ca desktop-uri la distanță și în cele din urmă corectarea resetării GPU.

Driverul Nouveau pentru cardurile GeForce nu primește nimic de data asta (cineva chiar folosește în serios Nouveau?), Controlerele intelectuale m.în. Suport îmbunătățit pentru virtualizarea GPU și Diverse. Caracteristici pentru arhitectura Skylake. Ceva a fost îmbunătățit, de asemenea, includerea graficei VC4 pentru Raspberry Pi, schimbări trebuie să observe 3D Rendering.

Un nou nou pentru Xeon

În domeniul de procesoare ca o schimbare importantă, eliminarea mecanismului de chei de memorie (memorie ProtectionKeys). Acesta este un mecanism foarte interesant care vă permite să vă pregătiți în spațiul utilizatorului pentru a atribui o zonă de acoperire a cheilor și protecția acestuia în acest mod, fără îndoială. Intel a folosit pur și simplu ignorarea mai devreme în fiecare intrare a tabelului de memorie, creând în această direcție o modalitate de a proteja memoria nu numai împotriva altor uluri de viață, dar și între diferite fire. Problema este, această begotain va apărea numai în viitor, în ProcessorChintel - și cel mai probabil doar în serverul Xeon.

Alte modificări minore din această categorie sunt modificări mici Walgorytmie Spectrum Management (P-Stat), au crescut productivitatea KTÓREZAWOCOWAć unele procesorówatom, amendamente la managerul CPUFREQ prin intermediul Onlepiej, care va folosi planificatorul de sistem informatic și trochęzmianul Hypervisor KVM și Xen.

Diferite diferențe

Patch-uri pe sistemele de fișiere acoperite XFS (Aici puteți menționa omecanismul de extensii de date divizate, care vor fi utile pentru a vă bucura de instantanee rapide) și siguranța (modulul de fișier vamal al utilizatorului acceptă acum accesul la drepturile de acces la POSIX). Pentru aceasta o mică schimbare în BTRFS, F2FS și Slasefs.

Categoria "Diverse " poate include suport Dodanieoficjalnego pentru un total de 29 de prelucrători ai brațului dispozitivelor (din cele mai cunoscute zmeură Pi zero și LG NEXUS 5), introducerea unui conducător auto de testare EIF pentru a verifica Gotowościfirmware pentru a efectua operațiuni Scrierea senzorilor Hub-ului ObsługănoweGo Hub folosit în multe hibride Nowychurządzeniach și introducerea unui complet NowegopodSystemu Greybus.

Greybus acționează asupra nivelului protocoalelor Aplicarea informațiilor despre hardware, în jurul căreia smartphone-ul de urgență Google 'a, proiectul AR. Cu ARY, din păcate, nimic rău, dar bine, Greybus și a venit la Linux. A fost justificat de Greg Kroah-Hartman însuși, explicând că există și alte instrumente ale acestui protocol, Toshiba a catalogării său cel puțin unul dintre jetoanele sale, unele persoane cu aplicații de rețea - astfel încât Greybus nu pot fi șterse.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Software

Recomandat
Lasă Un Comentariu