Principal » Internet » KR00K este o vulnerabilitate nouă în sistemele Wi-Fi. Peste un miliard de echipamente pe cale de dispariție

KR00K este o vulnerabilitate nouă în sistemele Wi-Fi. Peste un miliard de echipamente pe cale de dispariție

Internet : KR00K este o vulnerabilitate nouă în sistemele Wi-Fi. Peste un miliard de echipamente pe cale de dispariție

Cercetătorii de la ESET au detectat o nouă vulnerabilitate în sistemele Wi-Fi oferite de Brroadcom și Cypress. KR00K (CVE-2019-15126) vă permite să capturați o comunicare confidențială. Problema afectează mai mult de un miliard de dispozitive la nivel mondial, inclusiv mărcile de echipamente, un astfel de amazon, Apple sau Samsung.

Actualizare (28.02.2020; 12:42) Purtatorul de cuvant al Amazon ne-a contactat, care comentează situația, astfel comentarii: „încredere clientului este foarte importanta pentru noi si sa trateze cu seriozitate securitatea dispozitivelor noastre. Echo și Amazon Kindle enumerate în studiu au primit automat actualizările de securitate ESET prin Internet, pe această problemă ".

Detectarea sollarilor Kreckk a informat cercetătorii cu ESET în cadrul conferinței RSA 2020 din San Francisco. Conform defectului de securitate ESET permite interceptarea și decriptarea anumitor porțiuni ale traficului de rețea. Pe urmele lui Kropka, au venit în timpul analizei unui alt decalaj serios, numit Krack.

Krórk captează date sensibile din sistemele Wi-Fi

Krórk se manifestă sub forma unei deconectări a rețelei Wi-Fi. Acest lucru poate apărea în mod natural, de exemplu. Ca urmare a calității semnalului slab, precum și a atacantului poate fi cauzat de atacator. În cazul unui atac de succes, mai multe kilobyte de date potențial sensibile sunt dezvăluite - explică Miloš Čermák, liderul echipei de cercetare ESET, responsabilă de detectarea susceptibilității.

Vulnerabilitatea același mecanism de acțiune nu este deosebit de gravă. Experții de la ESET totuși, subliniază faptul că amploarea problemei este pericolul său. În calitate de experți stabiliți, problema poate fi mai mult de un miliard de dispozitive, inclusiv produse de branduri cum ar fi Amazon (Echo, Kindle), Apple (iPhone), Samsung (Galaxy) sau Xiaomi (Redmi) și routere Huawei și Asus.

Producătorii au fost sfătuiți de experți de la ESET chiar înainte de publicarea informațiilor despre vulnerabilitate. Fiecare produs pe cale de dispariție va primi patch-uri relevante, deci verificați dacă este posibil să se actualizeze. Potrivit informațiilor deținute de ESET, majoritatea producătorilor au lansat deja un nou software.

Programe

Actualizări. Actualizări de știri. Vezi mai multe> Protecție software

Recomandat
Lasă Un Comentariu