Principal » Software » Sfârșitul suportului pentru Windows XP - Cum să vă asigurați computerul?

Sfârșitul suportului pentru Windows XP - Cum să vă asigurați computerul?

Software  : Sfârșitul suportului pentru Windows XP - Cum să vă asigurați computerul?

Deja de ceva timp Microsoft a reamintit că în curând completează suportul pentru sistemul de operare Windows XP. Utilizatorii de obicei nu au acordat atenție acestei gândiri că "cumva va fi ". Din păcate, acest moment vine rapid. Exact 8 martie Microsoft se va încheia susținând Windows XP și, astfel, utilizatorii nu vor primi actualizări, patch-uri, securitate suplimentară etc. Poți să te ocupi de ea?
Desigur, cea mai bună soluție ar fi să se schimbe într-un sistem mai nou, de preferință, Windows 7 sau Windows 8, și dacă nu vă puteți permite un nou sistem original, putem folosi distribuție Linux gratuit. Din păcate, nu toată lumea își poate permite să schimbe sistemul. Deci, ce să faceți pentru a păstra securitatea fișierelor și a datelor private după finalizarea suportului prin Microsoft?
Menținerea câtorva reguli și reconciliere cu concesii și restricții, putem supraviețui fără suport și actualizări de ceva timp. Cu toate acestea, nu recomandăm folosirea acestui sistem pentru o perioadă mai lungă, deoarece noile amenințări vor folosi cu siguranță lacune și software-ul în curs de dezvoltare în Windows XP.


În primul rând, este necesar să se instaleze un pachet antivirus complet, împreună cu un firewall (paravan de protecție). Amintiți-vă că soluțiile utilizate în Windows XP va înceta să fie actualizate, iar acest lucru înseamnă că firewall-ul de sistem nu va fi în măsură să identifice și să abroge atacurile prin noi amenințări în rețea. Desigur, nu trebuie să decidem să plătim soluții, deoarece alternativele gratuite sunt foarte de încredere. Propunerile de acest tip de programe pot fi găsite în departamentele noastre: Pachete de securitate, Programe antivirus, Firewall.
Următorul pas ar trebui să fie actualizări. Dacă până acum nu au descărcat cele mai recente actualizări pentru Windows XP, ar trebui să-l facă absolut. Mai mult decât atât, după finalizarea sprijinului, ar trebui să acorde o atenție deosebită la actualizări software (antivirus nu numai, dar toate programele instalate pe disc) și subansamble de actualizare. Actualizați în primul rând programe care se conectează direct la Internet. Este în principal despre browserele web, programele poștale și mesagerii instantanee.
Dacă vorbești despre un browser web, în cazul în care până acum am folosit Internet Explorer, ar trebui să se mute în Mozilla Firefox, Opera sau Google Chrome după finalizarea suportului. Motiv? Ei bine, Internet Explorer pentru Windows XP, la fel ca întregul sistem, nu va mai actualiza și patch-uri de Microsoft. Dacă folosim deja un browser diferit, vom limita prezența pluginurilor și a aditivilor. Multe atacuri au loc prin pluginuri care extind posibilitățile browserelor web. Prin urmare, să lăsăm doar pluginurile necesare sau să scăpăm de toată lumea dacă nu folosim niciunul.
Finalizarea pentru Windows XP După 12 ani de la premiera nu înseamnă că sistemul va fi complet inutil. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că în timp există alți producători de software din urmele Microsoft, și, astfel, se va opri actualizări la acest sistem. Prin urmare, soluțiile de mai sus sunt destul de temporare - mai devreme sau mai târziu Utilizatorii EKA-XP vor trebui să schimbe sistemul la un Linux mai nou sau gratuit.

Recomandat
Lasă Un Comentariu